Review: Exploding Kittens, een kaartspel met… KATTEN

Ken je Exploding Kittens al? Houd je van van gezelschapsspellen? LEES VOORAL VERDER! Exploding Kittens

Even een compleet andere review, namelijk eentje over het kaartspel: Exploding Kittens. Want hey, er staan immers katten op en het is een super leuk spel, dus dan mag het wel wat aandacht krijgen op mijn blog!

Ik ben GEK op kaartspellen, bordspellen en andere gezeldschapsspellen. Van Scrabble tot 30 seconds, van pesten tot Rummicub, ik heb het allemaal in de kast staan. Echter ben ik altijd opzoek naar nieuwe spellen. En toen was daar ineens “hemelpoort geluid”: Exploding Kittens! Waarom het zo leuk is? Ik ga het je proberen uit te leggen!

Exploding Kittens

Exploding Kittens?

Exploding Kittens is bedacht door Elan Lee en Matthew Inman. Via een crowdfunding in 2015 hadden zij via no-time genoeg geld verzameld om het spel te produceren. Ze hadden oorspronkelijk 10.000 dollar nodig, maar in een maand tijd hadden zij maar liefst 8.782.571 dollar bij elkaar!
Genoeg fans dus voordat het spel überhoubt op de markt was verschenen!

Op de verpakking staat: “A card game, for people who are into kittens and explosions and laser beams. And sometimes goats. De humoristische toon is gelijk gezet en dit wordt op alle kaarten en uitleg doorgevoerd.

Exploding Kittens

 

Praktische info

Er zijn meerdere webshops waar je Exploding Kittens kunt kopen. Ik kocht het bij Bol.com. Dit omdat ik het snel in huis wilde hebben en geen zin had om verzendkosten te betalen. Je shopt ‘m daar voor € 26,95.
[bol_product_links block_id=”bol_5a7b5de095a93_selected-products” products=”9200000055186789″ name=”Exploding” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Verdere info:

  • Engelstalig (maar goed begrijpbaar als je beetje Engels kunt!)
  • Bevat 56 kaarten
  • Makkelijk te leren
  • Geschikt voor 2 tot 5 spelers
  • Leeftijf: 7+, dus echt een familiespel

Exploding Kittens

Hoe werkt Exploding Kittens?

Een spel uitleggen is nooit mijn sterkste kant geweest, maar ik ga een poging wagen. Exploding Kittens heeft 3 soorten kaarten:

Defuse kaartenExploding Kittens

Actie kaartenExploding Kittens

Exploding kitten kaartenExploding Kittens

Iedereen begint met 5 kaarten, in het midden van de tafel ligt de rest van de kaarten. Er zit een Exploding Kitten kaart verstopt in die stapel, de pot. Je begint eigenlijk met het opleggen van kaarten. Als je klaar bent met jouw beurt, pak je een kaart van bovenaf de pot. Het spel bevat vooral actiekaarten, hiermee kun je bijvoorbeeld in de toekomst kijken. Dan mag je 3 kaarten spieken die in de pot liggen. Of je kunt twee gelijken kaarten opleggen, dan mag je een kaart stelen van een medespeler.

Het doel van het spel is om GEEN Exploding kaart te trekken, dan ben je af. Deze kaart kun je alleen skippen, door een defuse kaart op te leggen.
Je kunt je medespelers flink plagen met kaarten en dat zorgt vooral bij fanatiekelingen voor flink wat vermaak!

Afin, kijk vooral onderstaand filmpje, hierin wordt kort uitgelegd hoe het werkt:

Hoe leuk is Exploding Kittens?

Het zal vast geen verassing voor je zijn na lezen van bovenstaand verhaal, maar ik ben fan! Buiten dat het een spel is met super geinige kattenafbeeldingen, zorgt het echt voor veel vermaak. In het begin denk je even dat je het nooit zal gaan snappen, maar na de duidelijke beschrijving en het YouTube filmpje, viel dat gelukkig mee. Je moet die even goed bekijken en dan gewoon gaan spelen. Dan leer je het vanzelf.

Ik ben altijd bloed fanatiek met spelletjes, dus toen ik het spel goed door had en wist hoe ik mijn medespelers kon sarren, werd het alleen maar leuker. Je kunt het spel spelen met je kinderen samen, want het is voor 7 + geschikt. Maar ik garandeer je dat het op een vrijdagavond met vrienden en een borreltje ook zeker een succes is! 😉

Dus houd je van spellen spelen, probeer dan vooral Exploding Kittens. En goed nieuws, want er zijn nu ook uitbreidingssets verkrijgbaar. Als je uitgespeeld bent, kun je het originele spel uitbreiden en nog uren doorspelen. HULDE!

[bol_product_links block_id=”bol_5a7b67678f838_selected-products” products=”9200000055186789,9200000055186863,9200000079886721″ name=”Exploding Kittens” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Meer info kun je vinden op ExplodingKittens.com

Lees ook deze blogs!

Review: Flip Cat Kattenbak
Review: Sushi voor katten
Review: Feliway

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten