Interview: De mensen achter HondenenKattenzooi.nl

Er zijn zoveel dierenwebshops te vinden op internet.. ik zie vaak door de bomen het bos niet meer. Maar soms kom je wel eens pareltjes tegen die erbovenuit steken: HondenenKattenzooi.nl Verzorgingsset

Vorig jaar kwam ik in contact met Jacqueline van HondenenKattenzooi.nl. Een dieren webshop met bijzondere en hippe dierenspullen. Een aantal items zijn handgemaakt en dus uniek, dat vind ik extra tof! Inmiddels hebben wij samen al de vachtvriendelijke kammenset op de markt gebracht. Maar het leek mij leuk om jullie kennis te laten maken met de gezichten en de ideeen achter deze toffe webwinkel!

Vertel eens, wie zijn jullie?

Ik ben Jacqueline en Hondenenkattenzooi is een klein overdreven enthousiast bedrijf gevestigd in Amsterdam en Hoorn. Mijn man Hans beheert al vele jaren de gigantische dierenspeciaalkraam in Amsterdam. Doordat de kraam 5 dagen per week geopend is, lijkt het soms net op een buurthuis dat toevallig ook dierenspullen verkoopt. Lief en leed wordt gedeeld, over de diertjes maar ook persoonlijke zaken worden vaak uitvoerig besproken.

Kun je vertellen waarom HondenenKattenzooi.nl anders is dan andere webshops?

Doordat het contact met onze klanten zo intensief is merkten we al snel dat zij vaak op zoek zijn naar dierenspulletjes die er gewoonweg nog niet zijn. Andere kleuren, ander materiaal, artikelen die leuker staan in je interieur of beter bij je eigen outfit passen.

Na verloop van tijd zijn Ruby en ik gaan brainstormen wat we hiermee konden doen. We zijn altijd creatief bezig. Door het vele reizen komen er altijd veel ideeën boven borrelen maar denk verder ook aan opleidingen op het gebied van mode, kleermaker en binnenhuisarchitectuur. Gooi er dan nog een sausje over van mijn achtergrond als Trainer & Coach en het webdesign bureau No More Chaos van Ruby. Dan voel je het al aankomen hè. Té veel ideeën! We zijn toen voorzichtig in een klein atelier begonnen en hebben al snel de hulp ingeroepen van professionele timmermannen voor het betere hout- en timmerwerk.
Tja, als je dan eenmaal een voorraadje hebt gemaakt en de reacties zeer enthousiast zijn, dan wil je natuurlijk een breder publiek hiermee kennis laten maken. Dus toen was de stap naar een eigen webshop heel logisch, waardoor we nu voor het hele land zichtbaar zijn.

We bedenken, ontwerpen en maken inmiddels dus een groot aantal van onze producten. Hierdoor kunnen we originele spulletjes aanbieden, soms zijn het zelfs enkele stuks dus echt uniek! Natuurlijk houden we ook alle groothandels en beurzen in de gaten en kiezen daar de dingen uit die passen bij de rest van onze collectie.

Hondenenkattenzooi.nl

 

Welke producten ben je het meest trots op?

Eigenlijk op al onze eigen creaties ha ha. Zo cool als een lap stof een mooi kattenmandje wordt of na vele uren een bolletje katoen een geweldige kattenhangmat.
Verder natuurlijk de krabplank Krabbel en de voerbak Nassen want sinds een half jaar besteden we een aantal werkzaamheden uit aan een dagbesteding voor mensen met een beperking. Zo ontzettend fijn om te zien hoe enthousiast zij aan het werk gaan. Soms ook niet, dan duurt het weken omdat ze er gewoon geen zin in hebben om te knutselen aan één van onze artikelen. Hoe heerlijk is dat?

Hondenenkattenzooi.nl

En kun je misschien een tipje van de sluier oplichten over wat wij nog kunnen verwachten aan toffe kattenspullen?

Er liggen altijd nieuwe projecten te wachten om te worden gemaakt. Dat creatieve proces stopt nooit en kan op de meest onverwachte momenten tot uiting komen. Momenteel zijn we bezig met een super toffe staande krabplank en een fantastisch laag houten kattenvoerbakje. Maar ook, nu de velvet trend in interieurs zo hip zijn, een fantastisch fluwelen slaapbedje voor de katjes.

Op welke markt kunnen wij jullie vinden?

Van dinsdag t/m zaterdag op Markt winkelcentrum boven ‘IJ in Amsterdam. Dus mocht je een dagje Amsterdam doen, dan kun je daar ook gewoon je bestelde webshop kattenspulletjes ophalen. Lekker makkelijk toch?

Hondenenkattenzooi.nl

 

Shoptips!

 

Mijn favo producten heb ik even voor je uitgelicht, veel shopplezier!!

Kattenpuzzel € 15,95 vind je HIER

Ik ben groot fan van kattenpuzzels en voedselverrijkingsspellen voor katten. In deze houten variant zitten balletjes, maar je kunt er natuurlijk ook snoepjes/voer in verstoppen!

 

Honedenenkattenzooi.nl

 

Krabplank € 14,95 vind je HIER

Deze stoere handgemaakte krabplank heeft dik sisaltouw en staat heel tof in elk interieur.

Hondenenkattenzooi.nl

 

Kattensushi € 5,95 vind je HIER

Zoals je ziet is mijn kat Bo er helemaal gek op! Deze sushi lijkt levensecht en is gevuld met catnip. Mijn review over de cat sushi kun je HIER lezen 🙂

Hondenenkattenzooi.nl

 

The box cat vanaf € 66,95 vind je HIER

Bijna alle katten houden van dozen. Deze box is handgemaakt en van hout! Wat een slim idee!

Hondenenkattenzooi.nl

 

 

De PerfecteKat.nl verzorgingsset vanaf € 10,95 vind je HIER

Jahaaaaaaa!!! Hier had ik niet over durven te dromen toen ik als trimster begon! Een eigen verzorgingsset! En deze set is én betaalbaar en volledig vachtvriendelijk. In de 2.0 verzorgingsset (hier zit ook de vachtreiniger Ecofur in) en vind je HIER.

Meer uitleg vind je via DEZE link.

Hondenenkattenzooi.nl

Verzorgingsset

 

Volg Hondenenkattenzooi.nl op Facebook!

Hondenenkattenzooi.nl kun je ook vinden op Instagram!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten