|

Een vachtvriendelijke trimbehandeling, wat kun je verwachten?

Ben je van plan een trimbehandeling te boeken, heb je net een afspraak gemaakt of ben je gewoon nieuwsgierig? Lees dan vooral verder!
Mocht je eerst enkele recensies willen lezen van mijn klanten, dan kun die hier vinden.
Wil je weten hoe mijn dag als fulltime kattentrimster eruit ziet? Kijk dan deze video!

Ten eerste: Van mij kun je verwachten dat ik jouw kat behandel alsof deze mijn eigen is. Met alle liefde en geduld zal ik jouw kat van vachtproblemen afhelpen. Bekijk vooral de filmpjes op mijn Facebook en Instagram. Hier zie je hoe ik te werk ga. Ik gebruik geen dwangmiddelen en zorg dat de kat zo stressvrij mogelijk wordt geholpen.

PerfecteKat

Ik trim zonder eigenaar erbij

Op alle locaties.

1. Ik trim zonder eigenaar erbij.
2. Je ontvangt achteraf een video met hoe de behandeling verlopen is.
3. Je kunt in de wachtruimte (mits deze niet te druk is) wachten of een boodschap doen. Bij alle locaties zijn winkels in de buurt.

Dit is mijn nieuwe salon op Kerkgracht 7 te Almere-Haven

Bij mijn salon in Almere-Haven zullen alle afspraken contactloos blijven.
Hier vind je de routebeschrijving.

Deze onderwerpen vind je in deze blog:

1. Wanneer maak je een afspraak?

2. Afspraak maken

3. Wat kun je voorbereiden?

4. Voor de trimbehandeling

5. Tijdens de trimbehandeling

6. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

7. Na de behandeling

8. Afspraak verzetten of annuleren?

1. Wanneer maak je een afspraak?

  • Jouw kat heeft vachtproblemen, zoals klitten en vilt
  • Je wilt een kwalitatief hoogwaardige behandeling door een ervaren trimster met uitstekend onderhouden materialen
  • Je wilt advies over vachtverzorging, zodat je zelf de vacht van jouw kat optimaal kunt verzorgen
  • Door ziekte/handicap/druk bestaan ben je niet in staat om de vacht van de kat te onderhouden
  • Je wilt jouw kat op een vacht- huid- en katvriendelijke manier laten trimmen
  • Je laat jouw kat behandelen door een trimster die de kat met alle liefde en geduld behandeld
  • Bij een kliniek is het ook mogelijk om katten onder een roesje te trimmen.

PerfecteKat

Wat doe ik niet?

 • Ontwollen en plukken. Lees vooral hier waarom je dat je kat niet aan wilt doen.En bekijk vooral deze video.
 • Katten onnodig scheren in een leeuwenmodel. Hier kun je lezen waarom dat onnodig is.
 • Dwangmiddelen gebruiken tijdens trimmen
 • Katten in een bepaald gewenst model scheren. Mijn doel is om de kat vilt en klitvrij af te leveren en zo kort mogelijk op tafel te hebben.
 • Katten “iets korter” scheren. Dit heeft geen enkel nut. Ik werk katvriendelijk en vachtbesparend. Ik zal dus altijd zoveel mogelijk goede vacht sparen en vervilte/klittende delen uitkammen/scheren.
 • Heeft jouw kat last van extreme rui? Dan kan een trimbehandeling zeker helpen, maar het is zeker geen wondermiddel. Lees vooral eerst deze blog!!!
 • Heeft jouw kat geen last van vachtproblemen? Dan ben ik hier eerlijk in, de kat hoef je dan echt niet onnodig “lastig te vallen” met een trimbehandeling.

2. Afspraak maken?

Aangezien ik telefonisch slecht bereikbaar ben, kun je het snelste een afspraak maken via Whatsapp (06-51691752) of per email naar info@perfectekat.nl.

Jouw kat is van harte welkom bij één van de vijf locaties. Je kunt bijvoorbeeld naar mijn contactloze thuissalon komen in Almere-Haven. Hier heb ik een fijne trimsalon waar katten in alle rust worden behandeld. Ook kun je hier direct alle producten uit mijn webshop aanschaffen.

Kerkgracht 7

Daarnaast ben ik regelmatig aanwezig bij één van de vier klinieken in Soest, Almere, Bussum en Amersfoort. Hier vind je mijn agenda met alle data waar ik aanwezig ben..
Hier vind je mijn tarieven.

Perfectekat

3. Wat kun je voorbereiden?

Kom je naar één van de vijf locaties? Dan kun je het volgende voorbereiden:

 • Lees vooral eerst deze tips om jouw kat stressvrijer te vervoeren
 • Haal de kat als deze buiten komt, ruim op tijd binnen. Vooral tijdens de zomermaanden zijn buitenkatten vaak onvindbaar omdat ze zich lekker verstoppen op koele plekjes. Ik moet helaas de trimbehandeling in rekening brengen als je deze binnen 24 uur annuleert.
 • Zorg voor een stevig en intact kattenmandje. Dus ga geen kat vervoeren in een mandje wat stuk is.
 • Beng je twee of meer katten? Vervoer deze dan in aparte mandjes. Katten kunnen stress ervaren van de rit en de behandeling. Het is fijn als de katten dan ieder een eigen mandje hebben.
 • Bereid jouw bezoek voor zodat je op tijd komt
 • Wees relaxed, jouw kat is bij mij in goede handen 🙂
 • Warme dagen? Zorg dat de auto cool is voordat je de kat vervoert
 • Neem een handdoek/kleedje mee, deze leg ik op mijn trimtafel. Veel katten waarderen een geurtje van huis.
 • Denk je dat jouw kat veel stress gaat ervaren? Dat kun je 5 dagen vooraf Zylkene geven, dit werkt stressreducerend.

4. Voor de trimbehandeling

Zorg dat je relaxed bent! Vertrek op tijd, plan je reis!  Lees vooral deze tips om een kat stressvrijer te vervoeren.
Bekijk deze video waar ik veel tips geef om je kat veilig en vriendelijk te vervoeren:

5. Tijdens de trimbehandeling

Na jarenlang onderzoek heb ik besloten om zonder eigenaar erbij te trimmen.  In deze video leg ik duidelijk uit waarom mijn voorkeur ligt om zonder eigenaar erbij te werken. Ik maak een video voor je met hoe de behandeling verloopt.

Een trimbehandeling is er niet voor om zoveel mogelijk haar uit een kat te trekken. Wel om de kattenvacht klit en viltvrij te maken. Zoveel mogelijk niet- klittende vacht wordt uitgekamd, vervilte delen worden geschoren. Dit levert gekke kapsels op. Maar de vacht van een kat heeft een functie.

Ik plan altijd ruim voldoende de tijd om jouw kat in alle rust te behandelen. Een trimbehandeling duurt gemiddeld een half uur tot maximaal 1 uur. Wanneer nodig las ik een pauze in als de kat teveel stress vertoont. Een kat wil ik het liefste zo kort mogelijk op tafel. Hoe sneller deze weer van tafel af is, des te beter.

Je kunt er 100% vanuit gaan dat ik jouw kat met alle liefde en geduld behandel alsof het mijn eigen kat is!

Het is mogelijk om producten, zoals de PerfecteKat.nl verzorgingsset aan te schaffen tijdens de trimbehandeling. Geef vooraf door dat je producten wilt bekijken of aanschaffen, dan zorg ik dat ik het mee heb!

Perfectekat

6. Wat als een trimbehandeling niet lukt?

Gelukkig lukt een trimbehandeling bijna altijd. Maar er zijn gevallen dat katten teveel stress ervaren van de behandeling. Bij klinieken is het mogelijk om dan onder een kort roesje te werken. Dit is eerder uitzondering dan regelmaat.

Is de kat thuis niet benaderbaar? Laat de kat zich door jou niet kammen? Geef dit alsjeblieft vooraf aan, we spreken dan voor de zekerheid af bij een kliniek. Er is dan namelijk een dierenarts achter de hand om een eventueel roesje toe te dienen.

7. Na de behandeling

Houd de kat na de trimbehandeling altijd nog even een paar uurtjes binnen. De kosten dient na de behandeling betaald te worden. Dit kan niet op afbetaling of later. Betalen kan eenvoudig via een Tikkie die ik via Whatsapp stuur. Of contant gepast. Je krijgt een uitgebreid GRATIS verzorgingsadvies met tips en tricks om de vacht zelf thuis te verzorgen.

Heb je meerdere katten in huis? Houd er rekening mee dat de kat door mij intensief is aangeraakt en een ander geurtje heeft. Hier kunnen de andere kat(ten) op reageren. Dit gaat vanzelf over als de getrimde kat zichzelf heeft gewassen. Het kan een paar dagen duren. Laat gewoon de kat met rust en ga niks forceren.

8. Afspraak verzetten of annuleren?

De afspraak kun je tot 24 uur voorafgaand aan de trimbehandeling kosteloos verzetten of annuleren. Binnen 24 uur moet ik de gehele trimbehandeling helaas in rekening brengen, want binnen die tijd kan ik geen nieuw katje plannen om te helpen.

Kerkgracht 7

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten