| |

TERUGBLIK: 1 Jaar na het verlies van Bo & YouTube serie

Op 17 mei 2019 heb ik mijn kat Bo laten inslapen. Ik mis hem nog elke dag..

Het verlies van een huisdier wordt zwaar onderschat qua emoties en verwerking, Een jaar geleden heb ik mijn lieve kat Bo laten inslapen. Eén van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven. Je beslist over een dierenleven om dat te beëindigen, dit is verschrikkelijk! Ik heb een driedelige serie gemaakt over het verlies van een huisdier. Heb je deze nog niet gezien? Lees vooral verder!

Inslapen… De driedelige serie

De keuze voor inslapen is heel erg moeilijk! Toen bekend werd dat Bo niet meer beter werd en ik de keuze moest maken om hem te laten inslapen, had ik direct het idee om dit proces vast te leggen. Het verlies van een huisdier kan heel erg heftig en ingrijpend zijn. Voor niet- huisdiereneigenaren soms zelfs onbegrijpbaar.

Nu een jaar later, kan ik het allemaal beter relativeren, maar ik mis hem nog elke dag!

Lees hier mijn uitgebreide blog waarin ik de ziekte van Bo beschrijf.

Ik heb de ziekte van Bo, mijn struggles met keuzes maken, het cremeren en verwerken in een driedelige serie vastgelegd. Ik hoop dat dit een document kan zijn voor mensen die hun huisdier net zijn verloren of voor deze keuze staan.

Het afgelopen jaar heb ik super veel lieve reacties gehad op de serie. Maar ook reacties van mensen die er veel steun uit haalde. En dat was precies mijn bedoeling!
Lief als je je abonneert op mijn kanaal. Hoe meer abonneer, hoe meer motivatie ik heb om nieuwe toffe video’s te maken. Dankjewel alvast!

Deel 1: Ziekte, afscheid en inslapen

In dit deel zie je de uileg over Bo zijn ziekte, het afscheid en hoe ik mij daarover voelde. Een zeer persoonlijk verhaal.

/iframe>

Deel 2: Begraven of cremeren?

In deel 2 neem ik je mee in mijn keuze of ik Bo wil laten cremeren of begraven. Daarnaast zie je een interview met Dierenuitvaartcentrum Anubis.

Deel 3: Verdriet, rouwen en verwerken, interview met psycholoog Nienke

Het verwerken van het overlijden van een kat, kan heel erg lang duren. Het is ook niet niks om jouw geliefde maatje te moeten missen! Nienke Endenburg geeft tips hoe je het verlies van een huisdier dragelijker kan maken.

Bekijk ook deze video’s!

YouTube Afl. 17: Castratie van Teddy. Waarom laat ik hem helpen?
DIY: Zelf een klimmuur maken! Maak jouw huis katvriendelijk! MET VIDEO!
PerfecteKat.nl kattenknuffels met valeriaan of kattenkruid + VIDEO!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten