| | |

Waarom was ik nooit katten? Daily Fresh Dermagroom reinigingsmouse REVIEW

Dermagroom Wasmouse. Eindelijk een goed product om katvriendelijk een vacht te reinigen!

Dit is niet zomaar en shampoo. De DermaGroom reinigingsmouse is een katvriendelijkere oplossing dan een kat wassen. Na jarenlang veel soorten reinigingsmouse getest te hebben, kwam ik uit bij DermaGroom Daily Fresh. Naast de vacht reinigen, verzorgd het ook nog eens de huid. Want het heeft een hydraterende werking. Alleen maar voordelen dus!

Dermagroom

Waarom ik nooit katten was

Wil jij jouw kat wassen? Vraag jezelf eerst eens af waarom je dat wilt. Voor de mooi? Om eens te proberen? Een kat is van nature een schoon dier en wast zich vele uren per dag. Zo houdt hij de vacht schoon en in goede conditie. Een gezonde kat met een gezonde vacht heeft echt geen bad nodig.

1. Stress
Eerst maar eens de belangrijkste reden: Stress! Mijn doel is om een kat zo min mogelijk stress te bezorgen. Een kat zo kort mogelijk op de trimtafel houden, alleen de vilt en klitten verwijderen, de rest van de vacht sparen en katvriendelijk hanteren zijn hierbij heel belangrijk. Veel katten vinden de trimbehandeling al spannend genoeg. Wassen is voor sommige katten echt “not done” en gaan dit als een kwelling ervaren. Wist je dat er nog steeds katten worden gewassen in waskooien? Ja, dat is precies wat je denkt dat het is. Een kat wordt in een draadkooi gedaan en dan met een douchekop gewassen. Ik ben van mening dat dit niet meer van deze tijd is en totaal niet katvriendelijk. Laat staan het droog föhnen, sommige katten vinden dit erg stressvol. Uiteraard heb je uitzonderingen zoals bijvoorbeeld katten die dit van kleins af aan gewend zijn, zoals showkatten. Maar deze heb ik nooit op de trimtafel.

2. Vilt en klitten
Naar mijn mening heeft het dan geen enkel nut om de vacht eerst te wassen. Vilt moet voorzichtig weggeschoren worden en klitten uitgekamd. Wassen zal mij niet helpen om die vachtproblemen op dat moment te verminderen.

3. Niet praktisch
Zoals je weet, werk ik bij de mensen thuis of bij dierenklinieken. Hier zijn de mogelijkheden om katten te wassen beperkt. Bij de mensen thuis in de badkuip of onder de douche is een lastige plek om een kat te wassen. Bij de dierenkliniek is dit ook niet de ideale situatie. Daarnaast ben ik voorstander om een kat niet met een föhn te drogen, maar onder een warmtelamp. Dit is veel minder stressvol voor een kat. Maar die hebben mensen niet thuis en ook niet op locatie.

Bekijk de video!

Hieronder kun je zien waarom ik fan ben van de DermaGroom DailyFresh reinigingsmouse en hoe je het gebruikt.

4. Plaatselijke vervuiling = wel wassen
Zojuist zei ik al, een gezonde kat met een gezonde vacht heeft geen bad nodig. Maar er kunnen natuurlijk ongelukjes voorkomen. Dan bedoel ik een lekkere poepbroek, vervuiling door bijvoorbeeld olie of andere viezigheid. Dat moet natuurlijk uit de vacht! Daarom ben ik groot voorstander van plaatselijk wassen.

Katten wassen = niet katvriendelijk

Dat katten niet van een douche of bad houden, is denk ik wel algemeen bekend. Ik heb dus ook geen wasgelegenheid in mijn salon. Ik geloof namelijk dat wassen alleen nodig is bij ernstige vervuiling. Denk bijvoorbeeld als er een kat in olie of andere substantie terecht is gekomen. Maar water en katten, zijn niet de beste combi. Deze reinigingsmouse hoef je niet uit te spoelen!

Maar een kat standaard wassen, is absoluut niet nodig. Toch kan er wel eens een ongelukje gebeuren. Zoals ontlasting tussen de haren of een hele vettige vacht. Als ik een kat met dat probleem op tafel tref, dan ga ik alleen lokaal de viezigheid schoonmaken. Deze reinigingsmouse van Dermagroom is hier perfect voor.

Hierbij de voordelen op een rijtje:

  • Mouse, dus geen spray, wat katten soms een eng geluid vinden
  • Geen water nodig, je hoeft het niet uit te spoelen
  • Geurloos
  • Verwijdert vieze geurtjes
  • Veilig voor de kat bij eventueel oplikken
  • Hydrateert de huid

Wanneer gebruik je de DermaGroom reinigingsmouse?

  • Bij vervuilde delen van de vacht
  • Vette vacht, ook ideaal bij katerstaarten
  • Ter verzorging van huid en vacht

Meer over Dermagroom reinigingsmouse

Daily Fresh mousse No Fragrance reinigt snel, gemakkelijk en effectief de stinkende vacht zonder water. Het ingrediënt Sinodor is veilig en maskeert vieze geur niet, maar verwijdert deze krachtig. Door zachte ingrediënten zoals kamille, calendula, panthenol en hyaluronzuur worden de huid en vacht gehydrateerd voor een optimale conditie.

De mousse is geschikt voor zowel de verzorging van de normale als de schilferige en vette huid en vacht. De mousse reguleert de talg door onder andere de rijk toegevoegde ceramiden. De mousse is zeer geschikt voor dieren die niet graag gewassen worden of erg gevoelig zijn voor geuren.

Gebruik: Pomp de mousse in de handpalm en wrijf deze in de vacht. De vacht met schuim doordrenken zodat het tot op de huid komt. Niet uitspoelen, maar droogdeppen met een handdoek of aan de lucht laten drogen. Daarna eventueel doorkammen met een slickerborstel of combikam

dermagroom dailyfresh

Waar te koop?

Shop de Dermagroom Reinigingsmouse HIER los in mijn webshop of HIER in een verzorgingsset!
set dermagroom

 

Lees ook deze blogs!

Aflevering 7: Interview met dierenarts Kelly van Amersfort
6 redenen om jouw kat binnen te houden
Review: Miaustore keramische drinkfontein

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten