|

Hygiëne? Wat doe ik om zo schoon mogelijk te werken?

Hygiëne is zeer belangrijk als je met meerdere dieren op een dag werkt. Je moet er toch niet aan denken dat je andere katten ziek maakt?

Kattentrimmen is mijn fulltime job. Wat betekent dat ik vele tientallen katten per week help met de vachtverzorging. Hygiëne staat bij mij dus zeer hoog in het vaandel.

Veel trimklanten staan niet eens stil bij hoeveel tijd ik na/voor een trimbehandeling besteed aan al mijn materialen schoonmaken, onderhouden en ontsmetten.

Een trimbehandeling stopt bij mij niet als ik de klant gedag zeg, nee daar gaat ook veel tijd in zitten om al mijn gereedschappen die ik meesleep schoon te maken! Misschien wel leuk om te weten?

Ik doe er alles aan om zo schoon en hygiënisch mogelijk te werken. Wil je weten wat ik hieraan doe? Lees dan vooral verder!
hygiëne

BELANGRIJKE REGEL!

Allereerst wil ik benadrukken dat ik geen katten trim met een besmettelijke ziekte/afwijking/probleem.

Ik krijg wel eens verzoekjes om bijvoorbeeld katten met een schimmelinfectie te trimmen. Ik zal dit ten aller tijde weigeren.

Schimmel is bijvoorbeeld heel erg besmettelijk. De kans dat ik dit doorgeef aan andere trimklanten is heel groot. Ik neem geen enkel risico en zal dus deze kat pas behandelen als de schimmel weg is.

Ontsmetten, ontsmetten, ontsmetten!

Ik trim ongeveer 6 tot 13 katten per dag. En dat betekent dat ik eigenlijk ook de gehele dag strikt aan het schoonmaken ben tussendoor.

Ik heb drie schone en identieke trimsetjes met kammen, scheermachine en andere materialen in de auto liggen.

Ik plan zelf bewust tijd in om alles brandschoon en smetvrij te maken. Veel eigenaren weten niet eens hoeveel tijd ik hieraan besteed.
Dit doe ik veelal onderweg.

Ik heb sterk disinfectant bij mij wat eventuele besmettimng tegen gaat.

Ook heb ik vele scheerkoppen bij mij (deze verwissel ik op mijn scheermachine tijdens het scheren) en maak ik grondig schoon met een spray die alle haren van voorgaande katten verwijderd.
Eenmaal thuis worden alle trimmaterialen die daar tegen kunnen in de vaatwasser gedaan op 70 graden en de rest ontsmet.

Verzorgingsset

Elke kat schone trimmaterialen.

Je kunt er dus altijd vanuit gaan dat ik bij elk bezoek jouw kat met brandschone, gedesinfecteerde en met gecontroleerd op hygiëne materialen behandel. Ik heb dus meerdere trimsetjes in de auto.

Altijd ben ik constant aan het boenen hierop. Jouw kat krijgt dus altijd een brandschne trimmaterialen!

Huisbezoek

Als ik klaar ben bij een huisbezoek, dan verwijder ik zoveel mogelijk alle haren van mijn materiaal. Daarnaast spray ik met een sterk ontsmettingsmiddel al de gebruikte trimspullen in. De kammen, borstels, scharen, scheerkoppen etc.

Dit herhaal ik nogmaals voordat ik bij de volgende trimklant aankom.

Maar ook mijn trimtafel mag niet onbesproken laten. Deze maak ik altijd (door weer en wind) brandschoon, door een desinfectiepray.

Hier heb ik een beetje bleek aan toegevoegd. Niet alleen om extra te ontsmetten, maar ook omdat katten die geur heel lekker vinden en de tafel dus extra aantrekkelijk is voor katten.

2019

Ook ik ben uiterst gecontroleerd op hygiëne.

Ik probeer bij een huisbezoek altijd na een behandeling mijn handen grondig te wassen. En anders desinfecteer ik mijn handen sowieso zeer grondig zodra ik in mijn auto stap. Na een benadeling thuis, ruim ik zoveel mogelijk alle losgekomen haren voor je op.

Ik lever mijn trimplekje bij jou thuis dus zo schoon mogelijk weer op.
Kom je naar mij toe op locatie in Soest, Almere, Amersfoort of Bussum?

Dan kom je altijd in een schone trimruimte aan! Na elke trimsessie tref je een haarvrije en schoongemaakte ruimte en trimmaterialen aan.

Schone trimkleding

Na elke trimbehandeling rol ik mijn kleding grondig af. Dat doe ik alleen maar om de jasjes relatief haarvrij in de wasmachine te stoppen. Want na elke trimbehandeling trek ik een schoon, gewassen en hygiënisch trimjasje aan.

Sommige katten laten door de stress van de behandeling wel eens een luchtje los, dus dat wil ik niet meenemen naar de volgende klant!
Daarom trek ik na elke trimbehandeling een schoon trimjasje aan (ja, ik heb ongeveer 20 jasjes in mijn kast)

Ik heb zelfs standaard een schone broek, hemdje en schoenen in de auto liggen. Als dit onverhoopt besmet raakt door vlooien, ziektes, urine, ontlasting etc. dan kan ik mij makkelijk hygiënisch omkleden.

Almere-Buiten

Vlooien?

Ik bereken geen toeslag voor vlooien. Dit komt omdat ik heb gemerkt dat veel klanten niet eens door hebben dat de kat vlooien hebben. Ik constateer, controleer en adviseer qua vlooien. Ik kan de vlooienpoepjes verwijderen.

Maar advies is altijd om zowel de kat met een juist vlooienmiddel te behandelen als jouw huis. Helaas zijn vele anti vlooienmiddelen niet werkzaam. Vraag aub jouw dierenarts voor het beste vlooienmiddel voor jouw kat.

vervilt

Hygiene? Bij mij kun je rekenen op perfect schone materialen!

Wellicht wist je niet dat ik zoveel tijd besteed aan het schoonmaken van mijn trimspullen.

Een trimbehandeling stopt dus niet zodra deze is afgelopen. Ik ben altijd zeker een kwartier na de trimbehandeling bezig om alles van perfecte hygiëne te voorzien.

Of misschien wilde wel weten hoe ik de hygiëne binnen mijn bedrijf aanpakte. Mocht je alsnog vragen hebben, mail dan gerust naar: info@perfectekat.nl

Dierenziekenhuis Almere

Ik ben lid van de vakorganisatie voor trimsalons ABHB
ABHB

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten