1 Jaar fulltime kattentrimster – Een persoonlijke blog!

Ik ben op het moment dat ik dit schrijf nu 3,5 jaar kattentrimster. Maar een jaar geleden, op 1 september 2018 om precies te zijn, zei ik mijn parttime baan (die ik naast mijn trimwerkzaamheden had) op. Dit om de sprong in het diepe te maken en volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan! 

Ik hoor vaak van klanten: “Ahh wat leuk! Je hebt van je hobby je werk gemaakt!”. Of: “Leuk dat je dit doet, maar heb je ook nog een echte baan?”
Maar niets is minder waar. Katten waren jarenlang alleen mijn lievelingsdieren, meer niet. Over vachtverzorging, gedrag en welzijn wist ik bar weinig. Nu jaren later, weet ik iets meer, maar lang nog steeds niet alles.

Het is inmiddels wel mijn passie geworden en katten zijn nu mijn lust en mijn leven. Elke dag draait om katten. Dat ik hier ooit mijn fulltime baan van zou kunnen maken had ik nooit durven dromen. En ja, dat is een echte baan, waar ik ook echt van kan leven ;). Hoe ik mijn fulltime job heb gemaakt van katten trimmen, dat lees je in deze persoonlijke blog!

Fulltime

Wat heb ik hiervoor gedaan?

Ik ben nu 34 jaar. Ik heb jaren gezocht naar een droomjob. De sales, dat zou mijn toekomst zijn! Een dik salaris, aanzien en een mooie lease auto. Dat is waar het om draait, dacht ik toen. Ik heb eiwitdieeten, spouwmuur isolatie, cosmetische lasers en cosmetica aan de man gebracht. Constant onderweg, maar ondertussen dood ongelukkig.

Op een dag had ik net een nieuwe job, het leek een droombaan. Ik zat de eerste week in Parijs om ingewerkt te worden. De splinternieuwe Volkswagen Polo stond op mij te wachten als ik terug zou komen. Daarna zou ik dure cosmetica gaan verkopen.
Een merk waar ik totaal niet achter stond, concludeerde ik tijdens de training in Parijs. Ik ben recht voor zijn raap, houd van eerlijk en werkende producten. Dat merk verkocht lucht en onzin. Ik wist al toen ik in Parijs was tijdens de inwerkperiode, met alle weelde en luxe dinertjes, dat dit eigenlijk niet mijn lust en leven was.
De dag dat ik op die job moest beginnen werd ik direct de deur gestuurd.

Als feedback kreeg ik dat ik te kritisch en te eerlijk was. Ontslagen worden is niet leuk, maar als je diep van binnen eigenlijk wel weet dat je er ongelukkig van wordt, niet zo erg. Opluchting was de emotie die ik voelde toen de “grote baas” zei: je past bij nader inzien niet in ons team.
Maar die opluchting nam na een paar weken plaats voor paniek… wat moest ik nu doen dan?

fulltime

Een totaal ander pad!

Ik zal eerlijk zijn, na mijn sales banen had ik geen idee welke richting ik op moest. Een jaar lang heb ik zelfs geen werk kunnen vinden. Ik zat met mijzelf in de knoop, had een uitkering en wist niet wat ik moest doen. Was onzeker en down. Vrienden verlieten mijn leven, ik leerde echt mijzelf steeds beter kennen. Ik was dood ongelukkig.
En dan kun je wel eens denken… hoe is het mogelijk dat er soms mensen op je pad kunnen komen die je leven veranderen.

Wendy van kattentrimsalon en hotel Cat’s Only weet wel dat zij mij geïnspireerd heeft, maar tot ze dit leest, geen idee hoe grote invloed zij op mijn leven heeft gehad. Dat komt omdat ik mij tot verkort erg heb geschaamd voor mijn relatief werkeloze leven en zoektocht naar een baan die bij echt bij mij paste. Anno 2019 weet ik dat vele mensen van mijn leeftijd zoeken naar een baan die bij hun past. En dat ik mij intens gelukkig mag prijzen dat ik mijn roeping in het leven nu heb gevonden.

Dierenziekenhuis Almere

Naast een baan beginnen

En na de dag dat ik Wendy had ontmoet, kwam de omslag. Totaal radeloos over mijn toekomst, zeiden mijn moeder en stiefvader na mijn ontmoeting met Wendy: “Als je dat wilt, gaan wij je supporteren!” In de tussentijd smeerde ik broodjes bij een catering bedrijf, maakte wc’s schoon bij kennissen en deed klusjes her en der om de eindjes aan elkaar te knopen. Mijn stiefvader Martin en mijn moeder hebben de opleiding voor mij gesponsord.

Even later had ik een fulltime job gevonden bij een installatie bedrijf en deed ik de marketing en planning.
Ik merkte dat de opleiding waarin ik startte mij niet gelukkig maakte, katten werden gedwongen, geforceerd en pijn gedaan. Wendy had mij al gewaarschuwd, kies voor de katvriendelijke (ook wel non-invasieve) trimmethode. Huilend zat ik terug in de auto. En toen gooide ik het roer volledig om, ik luisterde alsnog naar Wendy haar advies. Ik wilde katvriendelijk, vachtvriendelijk en zo stressvrij mogelijk trimmen.  Dus niet ontwollen en met scherpe kammen werken.

Ik volgde een privé workshop bij haar, helemaal in het diepe zuiden van Brabant in haar prachtige salon. Zij leerde mij de beginselen en de theorie over het niet- invasieve trimmen, toen zag ik dat het ook anders kon!
Daarna ben ik eigenlijk gewoon begonnen, naast mijn fulltime job.

Bussum

Steeds een beetje drukker

Trillend als een rietje trimde ik de eerste katten. God, wat was ik bang. Ook bood ik mijzelf in het begin aan als kattenoppas. Maar dat werd al snel teveel naast een fulltime baan. dus daar stopte ik vrij vlot mee. Al doende leert men. Ik werd steeds handiger, sneller en beter. Daarnaast las ik alles wat los en vast zat over kattengedrag en trimmen. Naast mijn andere baan overdag, trimde ik ‘s avonds katten. Het werd steeds een beetje drukker.

Vaak krijg ik vragen van beginnende trimsters: “Hoe komt het dat jij het zo druk hebt en ik nauwelijks klanten heb?” Dat ik rond de 30 katten per week trim, is niet uit de lucht komen vallen. Ik heb hier kei en keihard voor gewerkt. Ik ben een tijdlang 7 dagen per week beschikbaar geweest voor afspraken. Elke dag van de week kon iemand een afspraak bij mij maken. Ik moest wel, want ik had er nog een parttime baan naast. Ik was namelijk al vrij snel een dag minder gaan werken bij mijn vaste baan. Dus ik werkte 36 uur per week en trimde daarna elke avond en in het weekend katten.

Het was een pittige tijd, maar ik had het ervoor over! Mijn bedrijf moest en zou van de grond komen! Daarnaast probeerde ik elke week een blog online te krijgen. Inmiddels was ik ook gaan schrijven voor Cattish.nl om mensen te voorzien van informatie over vachtverzorging. (Scroll naar onder voor de top 3 van mijn best gelezen blogs!)

trimbehandeling

Fulltime

En toen stond ik voor de keuze. Of mijn parttime job door rommelen, terwijl ik steeds meer trimaanvragen kreeg, of mijn andere job opzeggen en volledig voor mijn eigen bedrijf gaan. Ik merkte dat ik niks vol overgave hierdoor kon doen. Mijn andere baan heb ik per 1 september 2018 opgezegd. Ik vond het zo moeilijk, spannend en leuk tegelijk! Mijn oude Fordje Ka begon mij in de steek te laten. Een veilige en prachtig bestickerde Kia Picanto kwam daarvoor in de plaats. Zo trots nog steeds op mijn mooie bakkie.

Eemnes

Ik had mijzelf het doel gesteld, als het tot eind januari niet loopt, dan zoek ik er weer een baan bij. Gelukkig hoefde ik deze keuze niet te maken. Want vanaf januari 2019 heeft mijn bedrijf een mega sprong gemaakt! Ik heb daarnaast in 2019 een webshop en een YouTube kanaal  opgezet. Het trimmen, bloggen, webshop en filmen zijn alle drie mijn passie. Ik heb bloed, zweet en tranen gespendeerd aan mijn bedrijf. En nog steeds!

Het bij mensen thuis trimmen vind ik geweldig. Ik kom op de meest uitlopende plekken, bij de meest uiteenlopende mensen. Van grachtenpand tot flatje 8 hoog. Voor mij maakt het niet uit. Maar naast mijn huisbezoeken, had ik al een tijdje een vaste trimdag bij Kattenkliniek Felicare te Soest. Sinds 2019 heb ik er maar liefst twee nieuwe vaste trimlocaties bij, namelijk bij de Sterkliniek te Bussum en Dierenziekenhuis te Almere. En dat loopt super goed. Het is fijn om daar de katten heen te laten komen die thuis niet te trimmen zijn, of katten onder een roesje te trimmen en mensen kunnen hiermee de eventuele reiskosten uitsparen.

Ik heb trouwens een blog geschreven over het verschil tussen thuis trimmen en op locatie. 

Maar ik ben apetrots, want ik trim nu gemiddeld tussen de 25 en 35 katten per week. Als het aan de aanvragen lag, zou ik er zelfs wel 50 per week kunnen doen! Maar omdat ik kwaliteit wil bieden en voldoende tijd wil inplannen voor elke kat, probeer ik een maximum van 8 katten per dag aan te houden.

Laren

Neven activiteiten

Ik merkte dat er vraag was naar vachtvriendelijke kammen en borstels voor katten. De PerfecteKat.nl werd door een samenwerking verkocht via Hondenenkattenzooi.nl. Hier verdiende ik niks aan, behalve dat ik naamsbekendheid kreeg. Begin 2019 bedacht ik mij dat ik ook best zelf een webshop kon opstarten. Samen met mijn goede vriendin, bondgenoot en webdesigner (plus oprichter van PerfecteHond.nl) heb ik de site gemaakt en toen had ik ineens een webshop!
En hoe gek kan het lopen? Inmiddels ben ik naast al mijn trimkatjes, elke dag producten uit mijn webshop aan het inpakken. Mensen uit heel Nederland schaffen mijn verzorgingsset aan en andere katvriendelijke producten!

Maar ik ben niet alleen druk met mijn webshop. Ik ben ook sinds dit jaar actief op YouTube! Ik maak filmpjes over alles wat maar over katten te maken heeft. Bijvoorbeeld over wat ik heb geshopt bij een webshop, tips over vachtverzorging, interviews met katgerelateerde professionals, maar ook deel ik mijn zeer persoonlijke verhaal over mijn over mijn overleden kat Bo die ik dit jaar heb moeten laten inslapen.

Schrijven is mijn passie, altijd geweest. Dus ik  schrijf ik wekelijks blogs voor mijn eigen website. Maar niet alleen daar, tevens voor Cattish.nl en sinds dit jaar mag ik zelfs voor het echte vakblad het  ABHB trimmagazine schrijven. Wat gaaf is dat!

Plannen voor de toekomst!

Ik wil sowieso katten blijven helpen met de vacht, dat blijft mijn nummer 1 doel.  Maar ik ben nog meer leuke dingen van plan! Ik wil mijn YouTube uitbreiden. Filmpjes maken over katgerelateerde onderwerpen vind ik geweldig om te doen. Al deze filmpjes film ik, monteer, promoot en organiseer ik zelf. Gemiddeld ben ik 8 uur bezig aan een filmpje, dus dit kost mij enorm veel tijd. Maar ik vind het zo leuk om te doen! En ik geloof in het succes hiervan, daarom hoop ik ook dat je de moeite wilt nemen om je even te abonneren! Hoe meer abonnees hoe betere kwaliteit de filmpjes worden en hoe meer mensen mee willen werken met interviews.

Maar ook mijn webshop ga ik uitbreiden! Ik ben bezig met nieuwe producten. Ik ben verder bezig met toffe winacties, een nieuwe website en er komt een langdurige samenwerking aan. Dus houd mijn site goed in de gaten.

Hilversum

Liefde voor katten

Het is geen uit de hand gelopen hobby. Het is geen “baantje voor erbij”. Ik ben 24/7 bezig met mijn bedrijf. Ik snap dat mensen dat niet beseffen als ze een afspraak met mij maken. En ik kan na 3 jaar lang werken zeggen: het is écht een bedrijf. Het is geen flut baantje. Ik kan leven van mijn eigen opgezette bedrijf en ik durf zelfs te zeggen: het is een succes! En ik ben trots op mijzelf!

Ik wil alle lieve vaste klanten bedanken ( Jullie weten wie jullie zijn!) dat jullie mij keer op keer benaderen om een afspraak te maken. Ik ben gelukkig! En ik hoop dit werk nog heel lang te mogen uitvoeren. Een bewogen jaar en er is veel gebeurd in mijn leven. Daarnaast nog een speciale dank aan mijn moeder, Martin, Thamar, Wendy, Maruschka, Berit, Koen, Cindy! Dank voor al jullie steun! En ik kan nu zeggen: Ik ben super gelukkig!!!

Top 3 meest gelezen blogs

Vanaf de start van mijn website ben ik direct fanatiek gaan bloggen. En ik ben erg trots dat deze dagelijks door catlovers worden gelezen. Hieronder vind je mijn top 3 best bezochte blogs:
1. Vilt in de vacht: een serieuze kwestie Meer dan 40.000 keer gelezen. Blijkbaar is vilt in de vacht dus écht een serieuze kwestie in Nederland. Veel katten hebben hier last van en
2. 5 redenen om GEEN furminator te kopen Meer dan 17.000 keer gelezen. De Furminator wordt gelukkig door veel trimsters afgeraden. Waarom? Lees dat in deze blog!
3. 5 tips: Hoe krijg je kattenharen van je kleding en meubels? Meer dan 7000 keer gelezen. Tja, kattenharen in huis hoort bij katten houden. Maar hoe krijg je die verrekte haren van je kleding en meubels?

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten