CORONA VIRUS UPDATE – Huisbezoeken? Thuissalon?

De brandende vraag van veel mensen na de persconferentie van 6 mei 2020: Ga je vanaf 11 mei weer huisbezoeken doen? En daar kan ik kort over zijn: Nee!

Op mijn Facebookpagina heb ik al een post eraan besteedt, maar ik ga er toch nog even een officiële blog aan wijden.

Kappers, pedicures etc. mogen vanaf 11 mei 2020 weer aan de slag. Dus dan moet ik toch ook weer huisbezoeken doen?! Ik word nu letterlijk plat geappt, gebeld en gemaild met de vraag: Ga jij weer huisbezoeken doen?

Graag geef ik hierbij een update over mijn gedachtes, overwegingen, twijfels en mijn plan!
Huisbezoeken

Huisbezoeken?

Allereerst wil ik benadrukken dat ik mijzelf gelukkig prijs met zoveel trimaanvragen. Ik sta er heel bewust bij stil, dat ik heel blij ben dat al het harde werken al die jaren niet voor niets is geweest en dat ik van kattentrimmen mijn fulltime beroep heb kunnen maken.

Veel mensen vragen nu hoopvol: “Nu kun je vanaf 11 mei weer bij ons thuis komen” of “Doe mij maar een afspraak op 11 mei bij mij thuis”, “Ik heb geen Corona hoor, dus je kunt gewoon weer komen!”, “Kan ik je niet overhalen?” en “Fijn om te horen dat je weer huisbezoeken kan doen”

Echter ben ik degene die gaat bepalen wanneer ik weer huisbezoeken ga doen en wanneer ik mij hier prettig bij voel. Het feit dat er bekend gemaakt is, dat het weer mag, betekent niet dat ik dat ook wil. Ik ervoer gelijk heel erg veel stress en druk, want voel ik mij wel goed om direct weer bij mensen thuis te komen? Daarnaast is kattentrimmen geen contactberoep, dus waarom zou ik risico nemen?

Begrijp mij niet verkeerd, ik snap de vraag. Maar “gewoon” weer even huisbezoeken gaan doen, betekent in mijn beleving veel meer:

 • Dat zou betekenen, dat als ik mijn oude aantal huisbezoeken zou oppakken, ik tussen de 20 á 30 adressen bezoek per week.
 • Dat ik dus in gemiddeld 25 huishoudens per week kom en hier ongeveer een uurtje in rondloop. Hier bevind ik mij in een relatief kleine ruimte.
 • Ik krijg de vraag of ik dan niet in de tuin kan gaan staan. Nee, dat is ten eerste weersafhankelijk en daarnaast is het niet in alle gevallen positief voor de kat!
 • Dat mensen drager kunnen zijn van een virus, maar niet perse ernstige klachten hebben. En waar ik dus wel thuis kom.
 • Dat ik niet alleen mijn eigen gezondheid hierdoor in gevaar breng (lees: ziek worden = geen inkomen), maar nog belangrijker: Dat van jou als klant en dat van de mensen waar ik privé mee omga. Ik heb mijn ouders al deze weken niet gezien, omdat ik het mijzelf nooit zou kunnen vergeven dat ik hun “per ongeluk” ziek maak.
 • Dat lang niet alle mensen zich aan de veiligheidsmaatregelen houden, beginnende met afstand houden. Het is voor mij heel erg vervelend en afleidend om dat elke keer maar te moeten vragen, terwijl ik een kat op tafel heb.

Workshop

Wanneer weer huisbezoeken?

Zoals je kunt lezen, is het voor mij een moeilijk besluit om volgas weer aan de slag te gaan bij de mensen thuis. En moet jij als klant wel iemand over de vloer willen die bij zoveel verschillende huishoudens thuis komt? Volgens mij staat namelijk niemand hierbij stil. Het gaat helemaal niet alleen om mij, maar dus ook om jou.

Natuurlijk heb ik de afgelopen weken wel eens gedacht: “Goh wat een gedoe allemaal.” In supermarkten loop je soms rakelings langs mensen heen, de stad wordt steeds drukker, kinderen gaan weer naar school. Je word toch wat makkelijker en lakser, het lijkt wel een beetje een ver-van-je-bed-show. “Ik word toch niet ziek” of “Ik ben toch gezond”, zijn ook gedachtes die ik af en toe heb.

Voorlopig ga ik nog geen huisbezoeken uitvoeren, want het is gewoon niet nodig. Denk je dat jouw kat niet vervoerd kan worden? Dat zal je verbazen! Want bijna alle katten kunnen prima vervoerd worden, lees vooral mijn tips om jouw kat stressvrijer te vervoeren.
Corona

Mijn plannen

Gelukkig is mijn agenda lekker gevuld. Hierdoor moet ik wel tijd zien te vinden om rustig eens te bekijken hoe ik de huisbezoeken ga aanpakken.

Hieronder kun je mijn plannen vinden:

 • Voorlopig voer ik GEEN huisbezoeken uit.
 • Ik ben op dit moment aan het pijlen wat de dierenartsen adviseren en wat zij in de praktijk aan maatregelen aanhouden of versoepelen.
 • Als ik besluit om huisbezoeken te gaan doen, dan zal dit onder strenge maatregelen gebeuren.
 • Ik ben voor de klant en mijzelf nu een protocol aan het opstellen, waar aan gehouden dient te worden tijdens huisbezoeken. Inclusief een vragenlijst voor de klant. Echter ben ik verschrikkelijk druk, dus ik moet hier even rustig de tijd voor nemen om dit uit te werken.
 • Mijn thuisagenda en agenda bij de klinieken waar ik werk, staan goed gevuld (neem contact op voor de mogelijkheden.) Deze afspraken blijven staan en zet ik niet om in thuis afspraken.
 • Ik wil de risico’s, de voor- en nadelen goed afwegen om weer huisbezoeken uit te voeren. Ik wil niet dat klanten ziek worden. Maar natuurlijk ook niet dat ik ziek wordt, want dan heb ik helemaal geen inkomen.
 • Ik zal bij huisbezoeken waarschijnlijk mondkapjes gaan dragen. Ik moet uitzoeken waar ik deze het beste kan bestellen en kan mij voorstellen dat hier een flinke levertijd op zit. (Tips zijn welkom!)
 • Ik heb een lijst met vaste klanten die ik als eerste benader voor een huisbezoek. Deze mensen zijn hulpbehoevend, oudere mensen, hebben geen vervoer etc. Zij krijgen in de eerste week dat ik weer huisbezoeken doe, de mogelijkheid om een afspraak te maken. Deze lijst staat inmiddels vol, dus hier kun je je niet voor aanmelden. Na die eerste week, zal mijn agenda openstaan voor alle andere gegadigden
 • Ik heb zeer goede resultaten in mijn thuissalon en werk hier heel erg prettig. Hier wil ik dus mee doorgaan.

Huisbezoeken

Mijn Thuissalon

Toen bekend werd dat de Corona maatregelen werden verscherpt, kneep ik ‘m wel even. Want huisbezoeken leken ineens niet zo veilig. Direct heb ik mijn logeerkamer ontruimt en de trimafspraken bleven gelukkig binnenstromen. Mensen reizen stad en land af om de kat naar mijn contactloze trimsalon te brengen.

In het begin voelde het een beetje gek om vanuit huis te werken. Maar al snel merkte ik dat ik eigenlijk heel erg prettig en rustig kan trimmen. Normaal gesproken blijft de eigenaar altijd bij een trimbehandeling. Dit is niet om een handje te helpen. Ik trim namelijk altijd een kat zonder hulp. Persoonlijk vind ik het namelijk niet fijn als klanten pootjes gaan vasthouden.

Ik dacht dat de eigenaar er wel bij moest zijn om de kat bemoedigend toe te spreken en omdat ik ondertussen vachtverzorgingstips kon geven. Maar ik zal eerlijk zijn, in mijn stille trimruimte waar de tafel voor het raam staat en ik de kat in alle rust kan behandelen, bevalt heel goed. Eigenaren zijn vaak best nerveus en dat voelt de kat. Geen goede combinatie terwijl een trimbehandeling al stressvol kan zijn.

Voor elke eigenaar maak ik een filmpje met hoe de behandeling verloopt en geef ik vachtverzorgingstips. Op mijn Instagram en Facebookpagina deel ik regelmatig deze filmpjes:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Desiree – Dutch catgroomer – (@perfectekat.nl) op

Gezien de Corona maatregelen nog wel een paar maanden gaan duren, heb ik besloten om mijn thuissalon voort te zetten. Ik ben in mijn vrije uurtjes super druk geweest met de trimruimte:

 • Het was een typische logeerkamer/rommelkamer. Puinruimen geblazen dus. Het logeerbed heeft plaatsgemaakt voor een hippe bedbank.
 • Ik heb een gloednieuwe, grote trimtafel aangeschaft. Groter dan de tafel die ik meeneem op huisbezoeken.
 • Er zijn kastjes bijgekomen waar ik alle trimspullen en webshop artikelen in kan opbergen.
 • Er hangt nu een MEGA groot spandoek met mijn logo, hierdoor heb ik direct een perfecte achtergrond voor filmpjes.
 • Ik ga nog plankjes ophangen, zodat er plaats is voor folders en kammen/borstels die ik verkoop.
 • Ik ben aan het kijken wat er nog moet gebeuren om eventueel ook klanten te kunnen ontvangen in deze ruimte.
 • En niet alleen klanten! Zodra het kan, zal ik hier privé workshops gaan aanbieden aan kattentrimsters!
 • Er is airco aanwezig!
 • Hopelijk kan ik de ruimte zo professioneel inrichten dat ik op een gegeven moment klanten kan ontvangen in deze ruimte!

Voordelen om een afspraak te maken in mijn thuissalon:

 • Volledig contactloos jouw kat laten trimmen, dus ook geschikt voor risicogroepen of mensen die een zwakke gezondheid hebben.
 • Geen risico op besmettingen, veilig dus voor jou en jouw gezin/familie.
 • De APK kortingen zijn in mijn thuissalon gewoon geldig! Dat is niet zo bij de klinieken, aangezien ik hier huur betaal. Dus als je binnen 8, 12 of 16 weken weer een afspraak maakt, ontvang je een fikse korting!
 • Avond afspraken zijn mogelijk! De klinieken waar ik trim zijn s’avonds niet geopend. Dus katten die thuis niet te trimmen zijn, kunnen in vervolg ook in de avond worden uitgevoerd.
 • Je kat wordt in alle rust getrimd, in een fijne relaxte omgeving (Met uitzicht naar buiten en veel vogels om te spotten haha!)

Neem contact op om een afspraak te maken! Ik doe mijn best om jouw kat zo snel mogelijk te helpen!
FAQ

Trimmen bij klinieken

Natuurlijk blijft het trimmen bij de 4 dierenklinieken waar ik mee samenwerk, gewoon doorgaan!
Je kunt mij om de week op donderdag vinden bij Kattenkliniek Felicare te Soest, om de week op dinsdag bij Sterkliniek Naarden-Bussum, eens per maand op een dinsdag bij Dierenkliniek de Laak te Amersfoort en elke eerste vrijdag van de maand bij Dierenziekenhuis Almere te Almere-Poort.

Gevraagd wordt om je wel aan de veiligheidseisen van de kliniek te houden en het lijkt erop dat deze ook nog even van kracht blijven:

 • Kom alleen met de kat, dus neem geen andere mensen mee.
 • De wachtkamer moet zo leeg mogelijk blijven, dus kom op het afgesproken tijdstip binnen. Ben je te vroeg? App dan even, wellicht kan ik je eerder helpen!
 • Het ligt geheel aan de ruimte waar ik trim, de ene is groter dan de andere. Maar mijn voorkeur gaat er naar uit dat je niet bij de behandeling blijft. Uiteraard zal ik een filmpje voor je opnemen met hoe de behandeling verloopt en met eventuele vachtverzorgingstips.

Neem contact op voor de data welke ik bij de klinieken aanwezig ben!

Maar mijn kat kan niet vervoert worden!

Jawel, dat kan wel. Elke kat moet jaarlijks naar de dierenarts voor een checkup. Dus als een kat last heeft van vachtproblemen, kan deze ook naar een trimsalon vervoert worden. Met vachtproblemen bedoel ik: Klitten en vervilting.

Je MOET dan actie ondernemen, want vervilting van de vacht KAN niet wachten. Een kat kan hier flink veel pijn en hinder van ervaren, dus deze moet geholpen worden hieraan.

Er zijn maar weinig katten die vrolijk zelf in het mandje springen om de auto in te moeten. Katten vinden over het algemeen een autorit helemaal niet fijn en ervaren hier zeker stress van.

Mijn eigen kat Jip bijvoorbeeld. Jip haat autoritten, maar ik heb een dierenarts die 30 minuten rijden is. Hij miauwt de hele weg en hij plast altijd een beetje tijdens de rit. Natuurlijk vind ik het niet leuk dat hij stress heeft van de autorit, maar hij moet wel naar de dierenarts.

Er zijn heel veel katten die gaan kwijlen, een beetje ontlasting laten lopen of de hele weg de radio overstemmen met hun eigen gezang.

Onnodig zo een kat vervoeren (dus geen vachtproblemen of gezondheidsklachten), moet je vooral niet doen. Heeft de kat vachtproblemen? Dan moet deze voor zijn eigen bestwil even in een mandje. Het is heel belangrijk dat deze kat geholpen wordt namelijk.

Sommige katten zijn lastig in een mandje te krijgen. Maar ook daar zijn oplossingen voor. Lees vooral deze uitgebreide blog om jouw kat stressvrijer te vervoeren!
huisbezoeken

Slotwoord

Het is dus niet dat ik geen huisbezoeken wíl uitvoeren, of dat ik het uitstel om jou te plagen. Het lijkt erop dat mensen denken: “Zooo nu is Corona voorbij en kunnen we met zijn alle weer normaal gaan doen.” Hoe leuk die gedachte ook klinkt, ik vrees dat dit niet het geval is.
Festivals worden uitgesteld tot eind september, evenals andere evenementen. Er zijn tal van beroepsgroepen en bedrijven die heel erg worden getroffen door deze crisis.

Daarom ik ben enorm dankbaar dat ik mijn werk fulltime kan blijven uitvoeren. Echter doe ik dit wel onder voorwaarden waar ik mijzelf prettig bij voel en wil dit zo veilig mogelijk doen. Ik hoop door deze blog dat jullie een inkijkje hebben gekregen in wat er allemaal meespeelt om weer huisbezoeken te gaan uitvoeren.

Wil je een afspraak maken? Stuur een Whatsapp bericht naar: 06-51691752 (telefonisch ben ik niet goed bereikbaar) of mail naar: info@perfectekat.nl
Heel erg bedankt voor het begrip en jullie geduld!

Lees ook deze blogs!

DIY: Zelf een klimmuur maken! Maak jouw huis katvriendelijk! MET VIDEO!
NIEUW!!! PerfecteKat.nl Speeltubes – Review en NU verkrijgbaar in mijn webshop!
PerfecteKat.nl kattenknuffels met valeriaan of kattenkruid + VIDEO!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten