Op bezoek bij Animal Care Kattenopvang Malta

In de week van 1 oktober ben ik heerlijk naar Malta op vakantie geweest. Nu leek het mij Animal Care Kattenopvang Maltaleuk om daar de Animal Care kattenopvang Malta te bezoeken. 

Toen ik besloot om naar Malta te gaan ging ik op internet speuren of daar iets te beleven viel wat met katten te maken had.
Ik kwam op de website terecht van Animal Care Malta. Een kattenopvang en ook nog gerund door een Nederlander! Ja, daar moest ik maar eens een bezoekje aan brengen.

De kattenopvang wordt gerund door de Nederlandse Antoinette en haar Maltese man Charlie. Wat begon als een uit de hand gelopen hobby, is uitgegroeid tot een serieuze dagbesteding.

Animal Care Kattenopvang Malta

Op Malta zijn flink wat zwerfkatten, als deze niet worden gesteriliseerd wordt de populatie alleen maar groter. En daarmee ook de overlast op het relatief kleine eiland. (Wist je trouwens dat Malta slechts 27 KM lang is? )
Het grootste doel van Animal Care Malta is dan ook het steriliseren van de straatkatten. Dit gebeurd niet met massa sterilisaties maar per kat en met veel liefde, goede nazorg en zo min mogelijk stress. Daarnaast worden katten die in kolonies op straat leven elke ochtend en avond gevoerd.
Door heel Malta heb ik meerdere voederplekken en veel zwerfkatten gezien, zie onderstaande foto’s:
Animal Care Kattenopvang Malta
Animal Care Kattenopvang Malta
Animal Care Kattenopvang Malta
Animal Care Kattenopvang Malta
Animal Care Kattenopvang Malta

Wat wordt er nog meer voor de zwerfkatten gedaan?

Wanneer er een kat wordt aangetroffen met een ziekte of ontsteking, proberen ze deze te vangen. De medische behandeling wordt dan verzorgd. Vooral oogontstekingen bij kittens komt vaak voor, hier kan zo een klein hummeltje zelfs blind door raken.

De katten worden na het nodige dierenarts bezoek bij Antoinette en Charlie verzorgd. Soms vinden zij na het herstel een geschikt adoptie adres, zo niet dan mag de kat zijn hele leven vertoeven bij Animal Care Kattenopvang Malta.

Toch moet ik met druk zeggen dat het huis van Antoinette en Charlie geen asiel is, de ruimte is namelijk beperkt. Alleen katten die niet herplaatst kunnen worden kunnen blijven, de rest van de katten vinden een ander huisje of leven in een kolonie op straat waar zij elke dag gevoerd worden.
Animal Care Kattenopvang Malta

Kennismaking met Antoinette en Charlie

Wat een hartelijk ontvangst en wat een lieve mensen met liefde voor dieren! We werden welkom geheten in het huis dat in Melliha ligt, met perfecte kattentuin. Inmiddels verblijven er ongeveer 60 katjes in de kattenopvang van Antoinette en Charlie. Charlie gaat trouwens trouw elke dag (in alle vroegte voordat het verkeer op gang komt) op pad om veel kolonies in de omgeving van eten te voorzien. Het was een geweldig om te zien en te horen met hoeveel passie Antoinette en Charlie dit werk doen. Hieronder een foto impressie (Enkele foto’s via AnimalCareMalta.com )
Animal Care Kattenopvang Malta

20161002_152831

20161002_152805

20161002_153216

20161002_153417

548321919_orig

271499608

160925842

Animal Care Kattenopvang Malta

Spice de nieuwe mascotte van PerfecteKat.nlAnimal Care Kattenopvang Malta

Tijdens deze heerlijk gezellige middag was mijn oog al gevallen op Spice de kitten. Deze stoere dame zat namelijk in de woonkamer ons te bekijken. Spice is als pasgeboren kitten binnengebracht bij Antoinette en volledig met de hand groot gebracht.

Hoewel dit Antoinette aardig wat slapeloze nachten heeft gekost (Lees: om de twee uur voeden), is Spice gezond en goed gegroeid! Ik was uiteraard opslag verliefd, wat een schatje! Mijn innerlijke crazy catlady komt altijd naar voren als ik kittens en katten zie.

Aangezien ik Animal Care Malta nu zelf heb mogen aanschouwen en het goede werk wil steunen, ontstond het idee om Spice op afstand te adopteren. PerfecteKat.nl heeft dus vanaf nu een mascotte en Antoinette zal ons op de hoogte houden hoe het met Spice gaat.
705237846

299374288

Animal Care Kattenopvang Malta

Doneer en/of adopteer!

Helaas wordt er niet door iedereen zo lief met katten omgegaan op Malta. Jullie hulp is dus meer dan nodig om onze Maltese kattenvrienden een goed leven te geven. Al is de donatie nog zo klein, hij is van harte welkom bij Animal Care Kattenopvang Malta.

Je kunt ook ervoor kiezen om een kat op afstand te “adopteren”, net zoals ik met Spice heb gedaan.
Lees hier hoe je kunt doneren. Laat mij even weten als je dat gedaan hebt, want dat vind ik top! Like je gelijk even Animal Care op Facebook?

Tot slot: Antoinette en Charlie, super bedankt dat jullie ons wilde ontvangen! Het was geweldig!
Animal Care kattenopvang Malta

Volg jij PerfecteKat.nl al op Facebook?

Vergelijkbare berichten