| |

Youtube aflevering 12: Dwangmiddelen op de trimtafel?

Je leest het goed, dwangmiddelen. Nog steeds zijn er dwangmiddelen die je kunt kopen en kunt gebruiken tijdens het katten trimmen. En deze worden ook nog steeds gebruikt op de trimtafel. Maar wat als ik je zeg, dat deze echt overbodig zijn en niet meer van deze tijd?

dwangmiddelen

In de ideale wereld zou elke kat zelf vrolijk op de trimtafel springen en al spinnend de trimbehandeling ondergaan. Maar helaas, in de praktijk is dit niet altijd zo. Natuurlijk willen we alle katten in harmonie trimmen.

Anno 2019 schieten de kattengedragsdeskundige de grond uit, maar ook de kattentrimsters. Daarnaast is er zoveel meer bekend over kattengedrag, katten benaderen, behandelen en zo goed mogelijk te houden in huis. Dus met al deze kennis, sla ik regelmatig stijl achterover als ik verhalen hoor over dat er nog steeds dwangmiddelen worden gebruikt tijdens trimbehandelingen. Ik sla niet alleen stijl achterover, ik word er ook nog eens heel erg verdrietig van. Het is zo onnodig en katonvriendelijk. De kans op een trauma voor de kat is ook nog eens heel erg groot.

Een kat is geen hond op de trimtafel. Zowel qua trimtechnieken, materialen als hanteren. Een hond kun je een snuitje om doen en vast zetten aan een lijntje. Maar katten zijn over het algemeen veel stressgevoeliger. Vastzetten, forceren en dwingen werkt averechts. Graag neem ik je mee in de wereld van de dwangmiddelen. Ik heb er enkele uitgelicht die nog steeds worden gebruikt in kattentrimsalons.

Disclaimer bij deze video

Deze video is niet gemaakt om andere trimsters te schaden. Wel vinden wij het belangrijk om anno 2019 meer bekendheid te geven aan de kennis van nu en het katvriendelijk hanteren/trimmen.
Wij hopen trimsters die momenteel nog gebruik maken van dwangmiddelen, te overtuigen en te inspireren dat dit niet nodig is.
Er is een vriendelijkere manier van trimmen.
Wij geloven in samenwerken, niet in concurrenten en hopen de kattentrimewereld katvriendelijker te maken.

De video

Samen met collega kattentrimster Wendy, van Cats Only behandelen wij dwangmiddelden die nog steeds op de trimtafel worden gebruikt. Wil je haar boek aanschaffen? Dat kan hier. Veel kijkplezier en lief als je je even abonneert op mijn kanaal!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten