Op bezoek bij Kattenkliniek Felicare

Wist je dat er een dierenarts bestaat die alleen maar katten behandelt? Ik ging op bezoek bij Kattenkliniek Felicare.

Via collega trimsters en de Facebook pagina Katvriendelijke dierenklinieken, hoorde ik van een dierenartsenpraktijk die uitsluitend katten behandelt. Kattenkliniek Felicare te Soest heeft zelfs het gouden Cat Friendly Clinic certificaat. Ik was erg nieuwsgierig wat het verschil zou zijn tussen een gewone dierenkliniek en een kattenkliniek. Hier moest ik eens langs om kennis te maken en de kliniek te bekijken.

Felicrae
De kliniek

Dierenartsen Elisa Kroese en Natasja Vodegel

Een afspraak maken was snel gepiept. Na een mailtje en telefoontje, was ik van harte welkom. Dus afgelopen maand reed ik naar Soest. Gelukkig hoefde ik niet lang te zoeken, de kliniek is makkelijk te vinden en duidelijk te zien vanaf de weg.
Felicare

Enthousiast werd ik ontvangen in de kliniek door Natasja Vodegel. Zij heeft twee jaar geleden samen met collega dierenarts Elisa Kroese deze kattenkliniek opgericht. Natasja en Elisa werkten hiervoor 5 jaar samen in een dierenartsenpraktijk. Het idee borrelde bij hen op om een kliniek te starten die uitsluitend katten behandelt, omdat zij zich specifiek wilden specialiseren in de diergeneeskunde van katten. Daarnaast wilden zij een bezoekje aan een dierenarts zo stressvrij mogelijk maken voor katten, dit werkt het beste als er geen andere dieren worden behandeld in dezelfde ruimte.
Felciare

Kattenkliniek versus gewone dierenkliniek

Dat katten stressgevoelig zijn, wisten jullie waarschijnlijk al. Een bezoekje aan een dierenarts is vaak al stressvol genoeg voor een kat. Dit kan versterkt worden als er ook nog eens andere dieren in de praktijk aanwezig zijn, inclusief de daarbij behorende geuren.

In de wachtkamer kunnen de katten hoog in hun mandjes wachten. Tijdens de behandelingen wordt er alle tijd genomen voor de kat. Een consult duurt minimaal 20 minuten, de kat kan rustig uit het mandje komen en wennen aan de omgeving. In de behandelkamer is het mogelijk om naar buiten te kijken. De kat wordt hierdoor afgeleid en dit werkt stressreducerend.
Felicare

Cat Friendly Clinic

Kattenkliniek Felicare heeft het gouden certificaat van de organisatie Cat Friendly Clinic. De kliniek heeft veel faciliteiten, onder andere tandheelkunde, chippen, operaties, bloedonderzoek, röntgenonderzoek, vaccinaties, sterilisaties en castraties.
Wanneer een kliniek het gouden certificaat behaalt, voldoet het aan de volgende eisen:

  • De kat kan in de wachtkamer van de grond worden geplaatst
  • Een aparte opnameruimte met grotere hokken
  • Spreekkamer speciaal voor katten, met consulten van minimaal 15 minuten
  • Een aparte operatiekamer
  • Hoger niveau qua apparatuur
    Felicare

100% katvriendelijk

Tijdens mijn bezoek heb ik alle ruimtes mogen bekijken. Deze zijn allemaal licht en ruim. In de opnamekamer zaten toevallig twee katjes in hokken. De hokken zijn lekker groot en voorzien van comfortabele dekentjes. Natasja vertelde mij dat zij duidelijk verschil merkt qua stressgehalte bij katten in vergelijking met een gemengde dierenkliniek. De katten zijn vaak rustiger en daardoor beter te benaderen.
Felicare

Je kunt hier ook terecht om voedingsadvies te krijgen. Zij bieden het merk Virbac aan, wat bekend staat om het hoge dierlijke eiwitgehalte. Maar je kunt hier ook hippe voerspellen in diverse vormen en kleuren kopen. Uiteraard kon ik de verleiding niet weerstaan en heb ik er ook één gekocht.
Felicare

Kattenkliniek Felicare

Wat ontzettend gaaf om te zien dat Natasja en Elisa met zoveel passie hun bedrijf zijn begonnen. Het was superinteressant om even achter de schermen te mogen kijken. Vooral als je een angstige kat hebt, is het zeker de moeite waard om een kattenkliniek te bezoeken.
Wil je meer informatie over Felicare? Bezoek dan de website! KattenkliniekFelicare.nl
Felicare
Bronvermelding: Foto’s via Kattenkliniek Felicare

Deze blog schreef ik eerder voor Cattish.nl

Lees ook deze blogs:

Hoe houd je de vacht van jou kat gezond, 5 Tips

Zooplus dierenwinkel review

Waarom je jouw kat niet moet ontwollen

 

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten