5 tips: Hoe krijg je kattenharen van je kleding en meubels?

Kattenharen op je kleding, het enige nadeel van een kat in huis. Maar hoe krijg je deze haren nou het beste van jouw kleding af? Ik geef je 5 makkelijke tips!

Je kent het wel, je komt thuis van je werk en ploft even lekker op de bank om met je kat te knuffelen. Shit! Je hebt je nette zwarte broek nog aan en zit helemaal onder de kattenharen. Of je wilt nog even snel de deur uit voor een boodschap. Voordat je de deur uit rent kijk je vluchtig in de spiegel en ziet dat jouw hippe sweater is veranderd in een haarbal.

Als ik thuiskom kleed ik mij direct om, want in de rui periode is het soms echt vreselijk qua haar op mijn kleding en meubels. Laatst zei iemand in een winkel tegen mij: “Hee jij hebt zeker katten!”. Ik keek direct naar mijn kleding en zag een prachtig propje haar op mijn broek geplakt.

Ik stofzuig elke dag, maar als ik mij omdraai ligt er vaak alweer een pluk. Nu heb ik mijzelf er eigenlijk gewoon bij neergelegd dat dit nou eenmaal het risico is van katten in huis. Maar er zijn wel enkele simpele producten waar je makkelijk kattenharen van kleding en meubels af kan krijgen.
Kattenharen

1. De plakroller

Deze heb je vast al in huis. Ze verkopen ze bij enorm veel winkels in allerlei verschillende prijsklassen. Er staat ook standaard bij mij een plakroller bij de voordeur. Zo kan ik altijd voordat ik de deur uit ga even snel mijn kleding afnemen.
Niet alle plakrollers zijn hetzelfde, de kleefkracht en het aantal velletjes per rol kan sterk verschillen. Ik ben zelf fan van de plakrollers van Ikea. Goedkoop en veel velletjes per rol!

Kattenharen

 

2. Kledingborstel

De oudhollandse kleding borstel, wie kent ‘m niet? Mijn ouders hadden deze borstel vroeger al in huis. Ik gebruik de borstel vooral voor mijn bankstel. Je kunt er ook pluisjes en stof mee van je kleding halen. Je kunt hem onder andere kopen bij Blokker. 

Kattenharen

3. Tape

Heb je even geen plakroller in huis? Dan is tape voor mij altijd een lifesaver! Rol een strook om je hand en dep zo de kattenharen van je kleding of meubels.

Kattenharen

4. Afwashandschoen

Deze tip kreeg ik een tijdje terug van één van mijn klanten. Een keukenhandschoen is stroef en is werkelijk ideaal om alle haren van jouw bank te vegen! Dit moet je echt zelf eens proberen!

Kattenharen

5. Furminator en rubber dierenborstels

Misschien heb je mijn blog over vachtverzorging wel eens gelezen. Hierin raad ik de Furminator en rubber borstels af, omdat zij de vacht beschadigen en de haargroei juist stimuleren. Maar als je die dure borstel toch al in huis hebt, dan hoef je hem niet gelijk in de prullenbak te gooien. De Furminator is namelijk super geschikt om haren van jouw tapijt en deurmat te verwijderen. Rubber borstels hebben hetzelfde effect als de afwashandschoen. Ideaal dus om de behaarde meubels mee af te nemen! Heb jij nog handige tips? Laat een berichtje achter!

Kattenharen

Lees ook deze blogs:
5 Redenen om GEEN Furminator te kopen
YouTube aflevering 11: Zooplus.nl Shoplog
Op bezoek bij kattenkliniek Felicare

Deze blog schreef ik eerder voor Cattish.nl

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten