CORONAVIRUS UPDATE: Geen huisbezoeken meer in 2020!

Ik zal gelijk met de deur in huis vallen: Ik stop per direct met huisbezoeken voor geheel 2020. Dit besluit valt mij heel erg zwaar. Maar ik werk wel door!

Na de persconferentie van donderdag 6 augustus, heb ik voor mijn doen een best heftig besluit genomen. Maar wel een heel belangrijk besluit.

Ik citeer eerst even de woorden van Rutte tijdens de persconferentie van 6 augustus j.l.:

“Belangrijk te beseffen is dat een groot deel van de besmettingen thuis gebeurt. Bijvoorbeeld bij verjaardagen of etentjes met vrienden”, zei Rutte. Hij noemde het virus een ongenode gast die meekomt bij dat soort afspraken, waardoor familie en vrienden besmet raken. Hij zegt dat de stijging deels te wijten is aan het feit dat mensen te dicht bij elkaar zitten.

Ik heb het geprobeerd

Toen ik besloot om weer huisbezoeken te gaan doen en dit bekend maakte, werd er een paar dagen later in het nieuws dat er weer een opleving was qua corona meldingen. En direct had ik spijt.
Want ik werd overstelpt met aanvragen voor een huisbezoek.

Mijn streven was om 1 dag in de week weer huisbezoeken te gaan doen, maar dit werden er alweer twee. En deze dagen stonden volgeboekt tot en met september.

Het vervelende hieraan was, dat sommige mensen hierdoor gingen wachten met een afspraak maken. Dus ze stelde de afspraak uit, omdat ze liever wachten tot ik langskwam. Terwijl de kat eigenlijk wel eerder hulp nodig had.

Afgelopen week heb ik dus alweer twee dagen bij mensen thuis getrimd. En ik doe dan 8 huisbezoeken op een dag. Ik hop van het ene huis naar het andere.

Helaas is het bijna onmogelijk gebleken om 1.5m afstand in een huis te houden. Ik weet veelal niet waar ik terecht kom, met wie deze mensen omgaan, of ze zich aan mijn protocol houden of ze echt gezond zijn… Daarnaast ga ik van het ene naar het andere huishouden. En ik merkte dat ik mij daar totaal niet prettig bij voelde.

rui

Een traantje weggepinkt en slapeloze nachten

Ik heb knetterhard gewerkt de afgelopen jaren om een geweldig klanten bestand op te bouwen. Ik ben begonnen als thuistrimster, want dat was wat ik het leukste vond, maar niemand had corona verwacht. Het besluit valt mij heel erg zwaar. Want ik vind “nee” verkopen heel moeilijk. Vooral aan mensen die geen auto hebben of om welke reden dan ook, niet mobiel zijn om de kat te vervoeren. Maar ik trek hierin één lijn. Geen huisbezoeken = geen huisbezoeken.

rui

Kattentrimmen is geen contactberoep!

Ik heb veel respect voor mensen met een contactberoep. Zij kunnen niet anders dan dichtbij (vreemde) mensen in de buurt komen. Maar kattentrimmen is geen contactberoep. Ik hoef dus geen contact te hebben met klanten. Ik kan gelukkig katten helemaal alleen trimmen, de eigenaar hoeft niet te helpen. Dus waarom zou ik risico lopen?

Corona

Contactloze trimsalon in Almere-Haven

Mijn geweldige trimsalon in Almere-Haven blijft contactloos. Je kunt hier volledig veilig jouw kat brengen en ophalen. Buiten dat de kat contactloos wordt getrimd zijn er meer voordelen!

  • Afspraken in de avond zijn mogelijk
  • Er is airco aanwezig
  • Je ontvangt een uitgebreide persoonlijke video met hoe de behandeling verloopt en vachtverzorgingstips
  • De kat wordt gratis gewogen
  • APK is hier geldig
  • Rustige trimsalon met uitzicht naar buiten, dit vinden katten heel fijn!

Workshop

Samenwerkingen met klinieken + LEUK NIEUWS!

Uiteraard ben je ook van harte welkom bij één van de vier klinieken waar ik regelmatig aanwezig ben. Ook hier verlopen de behandelingen contactloos. Daarnaast heb ik een leuk nieuwtje! Want ik zal vaker aanwezig zijn bij de Sterkliniek Almere-Poort en Dierenkliniek de Laak te Amersfoort. Hier was ik eenmaal per maand aanwezig, maar dit zal dus 2 keer in de maand zijn. Hier kun je mijn agenda vinden met alle data voor de rest van 2020.

Hier kun je mij vinden:

 • Kattenkliniek Felicare te Soest, om de week op donderdag
 • Sterkliniek Naarden-Bussum, om de week op dinsdag
 • Dierenkliniek de Laak Vathorst, Amersfoort. Om de week op dinsdag
 • Sterkliniek Almere-Poort. Eens per maand op vrijdag en er komt nog een dag bij, deze wordt snel bekend

Elke kat is te vervoeren!

“Ja maar mijn kat is niet te vervoeren!” Krijg ik vaak te horen. Door de Corona Crisis heb ik geleerd dat bijna elke kat te vervoeren is. Ondanks de gebruikelijke stress. Ervaring leert dat de stress snel zakt zodra de kat uit het mandje is. Lees vooral deze uitgebreid blog over het vervoeren van de kat. Hier kun je ook tips vinden van kattengedragsdeskundige José Dieker.

Tarieven

De APK korting krijg je als je binnen 3 maanden de kat komt brengen naar mijn salon in Almere-Haven. Dus niet bij klinieken. In plaats van 53 euro, betaal je dan 45 euro.

Denk aan jouw gezondheid!

Ik heb vele teleurgestelde reacties ontvangen op het nieuws dat ik stop met huisbezoeken. Ik maak deze keuze niet om jou te pesten.
En ik denk niet perse aan mijn eigen gezondheid, ookal moet ik natuurlijk niet ziek worden, want dan heb ik letterlijk geen inkomsten, dit is mijn fulltime job.

Maar meer nog tegenover jullie, mijn klanten. En tegenover mijn eigen familie en vrienden. Ik zou het mijzelf nooit kunnen vergeven als ik deze mensen ziek zou maken.Vraag jezelf ook af of je een vreemd persoon in jouw veilige huis wilt ontvangen.

FAQ

Vachtproblemen? Wacht niet met een afspraak!

Heeft jouw kat last van klitten en/of vervilting? Wacht dan niet met een afspraak. Vervilting in de vacht doet de kat pijn, het trekt aan de huid en sluit deze af.

FAQ

Oproep aan collega’s

Ik vind het heel moeilijk. Want dan hoor ik dat collega trimsters wel huisbezoeken uitvoeren. Maar ik neem hierin mijn verantwoordelijkheid en hoop dat jullie dat kunnen begrijpen.
Dus bij deze ook een oproep aan mijn thuistrim collega’s. Overweeg ook om contactloos te gaan werken. En denk aan de veiligheid van jouw klant, familie, vrienden en natuurlijk ook jezelf!

Ik hoop dat ik dit jaar nog heel veel katten mag helpen op de vele locaties waar ik werk. Houd jezelf veilig en tot snel!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten