5 Redenen om WEL een kat te nemen

In navolging van mijn vorige blog met 5 redenen om GEEN katten te nemen, hierbij 5 keer een reden om er vooral WEL aan te beginnen!

Soweej! Mijn vorige artikel met redenen om vooral geen kat te nemen, maakte aardig wat tongen los op de Facebookpagina van Cattish.nl.
Enkele pittige reacties waren te lezen, zoals: “Fuck die 5 onzin verhalen” en “Al met al denk ik dat degene die dit artikel geschreven heeft een kattenhater is zonder verstand!” Oef, wat een haat! Auw auw auw, mijn kattenvrouwtjeshart deed heel even een beetje pijn bij die laatste zin. Ik ga maar eens aan alle honderden katten (die ik als passievolle kattentrimster op de tafel heb gehad) vragen of zij ook denken dat ik een hekel aan ze heb. 😉

Gelukkig waren er voornamelijk positieve reacties van mensen die mijn achterliggende boodschap achter deze blog begrepen. Mijn doel was om mensen bewust te maken van het feit dat mensen goed moeten nadenken voordat zij een kat in huis nemen. Er zijn zoveel katten in het asiel die zijn weggedaan, omdat mensen zich verkeken hebben op de zorg, kosten, kleur van de kat, het vele verharen etc.

Uit recent onderzoek van branche organisatie Divebo blijkt zelfs dat slechts 33% van de huisdiereigenaren vooraf uitzoekt wat een dier allemaal nodig heeft. Wist je dat er trouwens een huisdierenbijsluiter gratis verkrijgbaar is via www.licg.nl Hier is de basis informatie te vinden rondom de verzorging van verschillende soorten huisdieren.

wel een kat

Een kat is het leukste huisdier EVER!

Heb jij een weloverwogen beslissing gemaakt om een kat in huis te nemen? Ben je bewust van de zorg, kosten en aandacht die een kat nodig heeft? Top! Dan geeft ik jou graag 5 redenen om vooral wel een kat aan te schaffen!

1. Katten zijn heerlijk om naar te kijken

Ik vind het pure ontspanning om naar mijn katten te kijken. Vooral als ze lekker door mijn huis of op mijn balkon rondbanjeren. Ook al meppen ze mijn glas van tafel of slepen ze de net gekochte bos bloemen door de gang. Niet alleen geniet ik van mijn eigen katten, op Instagram kan ik uren zoet zijn met het kijken naar kattenfoto’s van anderen. HEERLIJK!

2. Altijd gezelligheid als je thuiskomt

Als ik thuis kom na een lange dag werken, staan Jip en Bo al klaar bij de deur. Ik ben dus nooit alleen en dat vind ik reuzegezellig.
Kletsen jullie ook tegen jullie kat? Ik heb hele gesprekken met mijn katten en uiteraard ben ik ervan overtuigd dat ze mij begrijpen.

3. Katten zijn koningen in jou opvrolijken

Zit je even in de put? Ben je een beetje down? Met een kat in huis is er grote kans dat je binnen no-time weer happy de peppy bent. Mijn katten kruipen dan lekker tegen mij aan en ik ben dan snel vergeten waarom ik mij even niet vrolijk voelde. Het schijnt trouwens bij een depressie heel waardevol te zijn om een huisdier te hebben. Ik zeg: Win-win!

4. Waar je ook gaat in huis, je wordt gevolgd

Mijn katten volgen mij overal in huis. En anders zorgen ze wel onder luid mauwen of krabbelen aan deuren dat ze mij mij in de buurt zijn. Of het nu de was doen is, een toiletbezoek, koken, op mijn balkon, slaapkamer, ze zijn altijd in mijn schaduw te vinden. Terwijl ik deze blog schrijf, zit Jip gezellig naast mij. Met een kat ben je dus nooit alleen!

5. Een maatje voor het leven

Gemiddeld wordt een kat 14 jaar oud. Je hebt dus een flink aantal jaar plezier van jouw maatje. Veel mensen, inclusief ikzelf, zien katten als een familielid. Wat ik zo leuk vind aan katten, ze hebben allemaal een eigen karakter en je bouwt er een geweldige band mee op. Ik ben stapelgek op mijn Jip en Bo en moet dagelijks zo om ze lachen. Kortom: een kat maakt gelukkig!

 
Deze blog schreef ik eerder voor Cattish.nl
 

Lees ook deze blogs!

Film review: De wilde stad
Blunders van een kattentrimster
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten