Kattentrimmen is mijn droomjob en vanaf nu kan ik jou aan deze droomjob helpen! Via de privé vakopleiding kattentrimmen.

Nog nooit heb ik een baan zo lang volgehouden als mijn kattentrimjob. En dat zegt veel! Dat betekent dat elke dag met katten werken, echt een droom is. Zou jij je elke dag willen omringen met katten? Lees dan vooral verder!

vakopleiding kattentrimmen

Vakopleiding kattentrimmen, met heel veel praktijk.

Al jaren kreeg ik de vraag of mensen niet bij mij een vakopleiding kattentrimmen konden volgen. Na lang brainstormen, heb ik nu de opleiding samengesteld die ik zelf had willen volgen toen ik begon in 2016. Een privé vakopleiding kattentrimmen met heel veel praktijk.

Want de theorie is geen hogere wiskunde. Het is wel belangrijk, maar veel ervaring in de praktijk is nog veel belangrijker. Veel mensen die kattentrimmer wilde worden, hebben moeite met het vinden van een stage adres.

Goed nieuws! Dat is bij mijn privé vakopleiding kattentrimmen is dat geen probleem. Want de praktijk volg je gewoon bij mij in de salon te Almere-Haven. Ik heb altijd een volle agenda, dus genoeg katten om bij mee te kijken en later ook zelf te gaan trimmen.

vakopleiding kattentrimmen

Wat zijn de onderwerpen van de vakopleiding?

We behandelen diverse onderwerpen om stap voor stap naar zelfstandig trimmer te gaan. Alles is aangepast aan jouw niveau en leersnelheid. We doen het samen! Theorie is allemaal online te volgen. Theorie examen en praktijk + praktijkexamen volg je in mijn salon te Almere-Haven in je eigen tijd.

Dit is zijn de onderwerpen die we gaan behandelen:
– Theorie huid en vacht
– Wat is vachtbesparend trimmen?
– Kattengedrag op de trimtafel
– Wanneer stop je een trimbehandeling?
– Rassenkennis en de bijbehorende karakters + problemen qua vacht
– Materiaalkennis en onderhoud
– Hygienekennis
– Trimmen van de oudere kat
– Scheren of kammen? Wanneer maak je de keuze?
– Wanneer preventief scheren?
– Scheertechnieken
– Extreme vervilting scheren
– Onderhoud materialen en scheermachine
– Verschillende lichaamsdelen scheren
– Veilig trimmen
– Trimmen van de oudere kat
– Zelfstandig trimmen, zonder hulp van eigenaar
– Herkennen van gezondheidsproblemen
– Hoe ga je om met vermoedelijk dierenmishandeling/nalatenschap?
– Klantcontant
– Klantenbinding
– Agenda beheer
– Boekhouding

Maar ook deze onderwerpen om daadwerkelijk te gaan starten:
– Hoe wordt je een echte ondernemer?
– Waar ga je trimmen? Thuis, pand, ambulant of trimbus?
– Salon inrichting, of plek waar je gaat trimmen
– Hoe creëer je de beste trimomgeving?
– Tarief bepalen
– Zelfverzekerd ondernemen
– Hoe geef je advies aan klanten
– Bijverkoop en neven activiteiten
– Bedrijfsnaam en logo verzinnen
– Hoe maak je een goede website?
– Gevonden worden door klanten
– Concurrentie analyse
– Bedrijf starten
– Een goede website maken
– Gratis gebruik van trimfoto’s van jezelf die ik voor je maak in mijn salon om op je site te zetten en zo te kunnen starten
– Social media opbouw en tips
– Hoe kom je aan klanten?
– Omgaan met klachten en/of bijzondere verzoeken
– Hoe houd je vast aan je werkwijze?
– Doelen stellen
– Een jaar lang coaching om je bedrijf op te starten
– Na een jaar hebben we een afsluitend gesprek

Waarom kies je voor deze privé opleiding?

– Het is je droom om met katten te gaan werken
– Je wilt naast je huidige werk een eigen bedrijf opstarten
– Je bent klaar voor een nieuwe uitdaging en bent super gemotiveerd om je leven om te gooien en te doen waar je écht gelukkig van wordt
– Je wilt 1 op 1 begeleiding
– Je hebt een fulltime/parttime baan en wilt naast je baan de opleiding volgen geheel in je eigen tijd
– Je wilt een opleiding die volledig wordt aangepast aan jouw huidige leven. Dus we plannen alle lesdagen/examen in overleg en wat past in jouw planning.
– Je hebt faalangst of vindt het eng om in groepen les te krijgen
– Je wilt niet alleen een opleiding, maar ook hulp bij het starten van je bedrijf en hier een succes van maken
– Je wilt geen zorgen over het zoeken van een stageplek, want je loopt stage bij mij!
– Je kunt je vakopleiding halen binnen een maand of een jaar, geheel afhankelijk van jouw planning
– Je wilt les van iemand die zelf midden in het vak staat en dagelijks katten trimt
– Je wilt een exclusief kijkje in mijn goedlopende salon
– Alle theorie kun je in je eigen tijd vanuit huis volgen
– De praktijk vindt plaats bij mij in de salon in Almere-Haven, in het midden van het land dus goed te bereiken

Kennismaking en overleg

Via een persoonlijk gesprek via Whatsapp beeldbellen of telefoongesprek maken we kennis. We bespreken samen de hoe we de praktijk en stage gaan plannen. Ook bespreken we je verwachtingen en de dingen die je spannend vind. Geen stress, ik ga je overal bij helpen! We passen de gehele opleiding aan jouw planning aan.

Theorie

De theorie volg voornamelijk je online, voorafgaand aan de praktijk en de stage. Dit zal gaan via video trainingen en digitale informatie. Ook krijg je huiswerkopdrachten die we samen gaan doornemen. Terwijl je de theorie thuis leert kun je tussendoor uiteraard al je vragen doorsturen via mail.

Zo kun je dat in je eigen tijd volgen en kom je goed geïnformeerd bij mij in de salon. Zodra je alle theorie hebt gevolgd en de huiswerkopdrachten klaar hebt, plannen we een datum voor je theorie examen.

Voordat je het theorie examen aflegt bij mij in de salon te Almere-Haven, nemen we de theorie nogmaals door en is er ruimte om vragen te stellen. Ik kijk het examen direct na en je hoort dus ook dezelfde dag of je het hebt gehaald. Na het behalen (daar gaan we vanuit) nemen we de dagen door dat je de praktijk/stage gaat volgen. Dus breng je agenda mee!

vakopleiding kattentrimmen

Stage

Voor veel trimmers in opleiding is een stageplaats vinden niet zo makkelijk. Goed nieuws! Je hoeft niet opzoek te gaan naar een stageplaats, want deze doorloop je gewoon bij mij.
De stage houdt in dat je tijdens je op de dag dat je je theorie examen aflegt, daarna ook al een halve dag meekijkt met katten die ik trim. Daarna ga je 2 volledige dagen van ten minste 8 katten aanwezig zijn en meekijken. Vervolgens ga je 8 katten zelfstandig en met hulp van mij trimmen. Je hoeft zelf geen “stage” katten te regelen, dat doe ik voor je! Je mag, mits je in de buurt woont, natuurlijk wel je eigen katten meebrengen.

Je stage volg je tijdens de vakopleiding bij mij in de salon. We plannen alle dagen in overleg zodat het in jouw huidige leven past. Je stage bestaat uit gemiddeld 8 katten meekijken en 8 katten zelfstandig trimmen. Ik trim zonder eigenaar erbij, dus je krijgt écht 1 op 1 de aandacht hoe je katten kunt hanteren en trimmen. En we plannen zoveel praktijk als dat jij nodig hebt, zonder extra kosten.

Gedurende je opleiding krijg je via Whatsapp ook nog eens exclusieve trimvideo’s gestuurd met waardevolle uitleg. Je krijgt dus een constante stroom aan uitleg en raakt super gemotiveerd om straks zelf te beginnen!

100% slagingsgarantie

Je legt een examen af in zowel de theorie als praktijk. Pas als je je theorie examen hebt behaald, gaan we verder met de praktijk.

Mocht je je examen niet halen, dan zijn daar geen extra kosten aan een herexamen verbonden. We gaan samen aan de slag totdat je zelfverzekerd genoeg bent en je examen gaat halen.

Nazorg, hulp en coaching

Als je je examen hebt gehaald, ben je nog niet van mij af! Wat ik inmiddels heb geleerd is dat veel kattentrimmers snel stoppen na het behalen van hun diploma. En dat komt omdat ze hun bedrijf niet van de grond krijgen. Oftewel, ze hebben geen idee hoe ze moeten beginnen en hebben het gevoel dat ze na hun opleiding in een gat vallen.

Daarom onderscheid ik mij met deze privé opleiding met iets bijzonders… Ik bied namelijk een jaar lang een coaching traject aan nadat je bij mij bent afgestudeerd. Ik ben zelf met 0 begonnen en inmiddels huur ik een pand en ben ik fulltime trimmer. Dat succes gun ik jou ook en ga je daarbij helpen.

Daarom ga ik je persoonlijk begeleiden om jouw bedrijf op te starten. Van bedrijfsnaam verzinnen, logo bedenken, website maken, social media tips tot klanten krijgen. En dat niet alleen, ook klantcontact en klantenbinding staan hoog in het vaandel bij dit traject.

Je krijgt na het behalen van je diploma een jaar lang coaching, tips en nazorg. Dit verloopt digitaal via mail, telefoon en/of Whatsapp(beeldbellen), net wat jij prettig vindt. Ik help je met je alles én ik promoot je ook nog eens op mijn eigen socials.

Ook krijgt iedereen die een diploma behaalt een speciale blog op mijn website waarin ik een interview plaats over jouw bedrijf, deze plaats ik ook op mijn socials. Hierdoor krijg je extra aandacht!

Beperkte plekken beschikbaar

Dit is een exclusieve privé opleiding, waarin ik je 1 op 1 begeleid. Gezien mijn drukke agenda heb ik maar een beperkt aantal plekken beschikbaar per jaar. Ook omdat ik de gehele opleiding aanpas op jouw agenda en écht tijd voor jou vrijmaak. Dus wil je deze opleiding starten Shop deze dan via de webshop en stuur een appje via: 06-51691752, dan maken we een belafspraak, maken we kennis en plannen we jouw opleiding!

Je hoeft niks mee te nemen, alleen jezelf!

Bij deze opleiding zijn hapjes, drankjes en lunch inbegrepen als je je stage en praktijk bij mij volgt.