| |

Jip en Ted worden gecheckt bij de dierenarts en geënt! incl YouTube Video!

Het was weer tijd voor de jaarlijkse gezondheidscheck én inenting van Ted en Jip. En het leek mij leuk om jullie dit jaar mee te nemen!
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen tegen elke kateigenaar: Ga elk jaar met jouw kat naar de dierenarts voor een gezondheidscheck. Waarom dat zo belangrijk is? Dat lees je in deze blog én zie je in mijn nieuwste YouTube video!

enten

Gezondheidscheck?

Katten laten pijn en ongemakken niet zo snel merken. Daarom is het zo belangrijk om jouw kat elk jaar langs de dierenarts te laten gaan. Gebitsproblemen bijvoorbeeld, een onderschat probleem bij katten en je merkt er niks van als de kat pijn aan het gebit heeft. Daarom laat ik elk jaar mijn katten checken bij de dierenarts.

En dit advies geldt trouwens voor jonge en oudere katten! Zo kun je soms tijdig gezondheidsproblemen herkennen en de kat laten behandelen. Wist je dat veel katten jaren achter elkaar geen dierenarts zien? En dat als een eigenaar misschien een keer iets merkt aan de gezondheid van de kat, zij vaak te laat zijn?

Inenten?

Al eerder maakte ik een uitgebreide video met waarom het enten van een kat zo belangrijk is, deze bekijk je hier. Ik laat mijn katten jaarlijks inenten. Ik kom zoveel met andere katten in aanraking, dat ik er niet aan moet denken dat ik mijn trimkatten en/of mijn eigen katten een ziekte zou doorgeven.

In mijn nieuwste video legt dierenarts Natasja van Kattenkliniek Felicare uit waarom het zo belangrijk is om jouw kat te laten enten!

Elke kat kan vervoert worden

Ik stuit regelmatig op weerstand van mensen als ze hun kat moeten vervoeren. Echter vind ik persoonlijk dat als een kat (vermoedelijke) gezondheidsproblemen heeft, moet worden geënt, een gezondheidscheck én als de kat vachtproblemen heeft, simpelweg even vervoerd moet worden.

Mijn kat Jip, vindt de autorit echt niet leuk. Maar zodra hij het mandje uit is, daalt de stress direct. Wil je tips om jouw kat stressvrijer te vervoeren? Samen met kattengedragsdeskundige José Dieker heb ik hierover een blog geschreven.

Bekijk hier mijn video!

In deze aflevering neem ik je gezellig mee naar de dierenarts. Je ziet hier hoe ik mijn katten in het mandje krijg én mijn interview met dierenarts Natasja. Super lief als je je even wilt abonneren op mijn kanaal!

Petplan

Teddy is verzekerd bij Petplan. Ik heb een langdurige samenwerking met Petplan. Ik krijg niet betaald voor deze samenwerking, wel is Ted door hun verzekerd.
Ik heb deze samenwerking omdat ik mensen wil behoeden voor hoge kosten.

Een kat is namelijk geen goedkoop huisdier, vooral niet als deze ziek wordt. Dus of je nu een potje maakt óf je kat verzekerd, houd rekening met dat dierenartsbezoekjes geld kosten!
Meer weten over Petplan? Doe de premiecheck!

Lees ook deze blogs!

REVIEW: Aqua Laser Haarverwijderaar – inclusief YouTube video!
De Pers – Vachtverzorging van het Perzische kattenras + de gevaren…
Mijzelf schminken als het PerfecteKat.nl Logo? – INCL. YOUTUBE VIDEO!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten