Review: Thomas stofzuiger – Verhuisblog #2

Nieuw huis, nieuwe stofzuiger! Een stofzuiger met een waterreservoir in plaats van een stofzuigerzak? Ik had er nog nooit van gehoord. Het merk Thomas stuurde mij de “Air Animal Pure” op om te reviewen.Thomas

Jij haalt als kattenfan hoogstwaarschijnlijk met grote regelmaat een stofzuiger door het huis. Ikzelf stofzuig bijna elke dag, vooral als mijn katten in de rui zijn, is dat zeker nodig.
Al jaren heb ik dezelfde stofzuiger, gewoon lekker “ouderwets” met stofzuigerzak. Ik hoor niet altijd de beste verhalen over stofzuigers zonder zak, dus ik heb eigenlijk nooit de aanschaf hiervan overwogen. Zaken zoals filters, reservoirs en opvangbakken schoonmaken, had ik geen zin in. Maar wellicht is dat bij de Thomas Perfect Air Animal Pure stofzuiger anders?

Thomas Perfect Air Animal Pure stofzuiger

Zo, dat is een lange naam voor een stofzuiger. De stofzuiger is speciaal gemaakt voor mensen met huisdieren. Vandaar dat het huishoudmerk Thomas mij waarschijnlijk als kattenbezitter heeft benaderd om deze stofzuiger te reviewen.

Productomschrijving te vinden op Bol.com

  • Prijs: € 229,00 via Bol.com
  • Speciaal ontwikkeld voor huisdiereneigenaars
  • Dankzij de “Aqua-Pure-Filterbox” (gevuld met 1 liter water) wordt vuil opgevangen in het water. Hierdoor kan het niet meer in de lucht terecht komen, dus je kunt 100% stofvrije en frisse lucht verwachten.
  • Kan ook kleine hoeveelheden water opzuigen.
  • Zeer hoge zuigkracht, zodat haar gemakkelijk verwijderd wordt van tapijten en meubels.

Productspecificaties

 • Vermogen: 1500 tot 2000 watt
 • Kleur: Wit/grijs/geel
 • Afmeting: 430x540x390
 • Accessoires: Filters, waterfilter, dierenharenzuigmond, kierenzuiger, meubelzuigmond, nodige zuigarmen, combizuigmond, turbozuigmond.
 • Snoer: 6 tot 9 meter, automatisch oprolsysteem
 • Garantie: 24 maanden

Thomas

Hoe werkt de Thomas stofzuiger?

Een flink pakket kreeg ik binnen! Leuk! Het viel mij gelijk op dat de Thomas stofzuiger een flink stuk groter was dan mijn huidige lichte stofzuiger. Zoals sommige van jullie weten ben ik net verhuisd. Ik woon nu in een maisonnette woning, twee woonlagen dus. Mijn oude stofzuiger kon ik dus mooi boven neerzetten. En mijn nieuwe vriend Thomas mocht mijn benedenverdieping voortaan schoonhouden.

Thomas

Aan de slag! Normaal gesproken lees ik gebruiksaanwijzingen pas achteraf (lekker handig, I know), maar nu besloot ik braaf eerst alles eens door te lezen. Gelukkig zit er een super duidelijke beschrijving bij. Hierin wordt elk knopje en onderdeel helder uitgelegd. Het waterreservoir dien je te vullen met één liter water. Het vuil wordt direct opgenomen in het water, hierdoor komt het niet alsnog in jouw huis terecht.
Kies het gewenste opzetstuk en je kan aan de slag!

Thomas

Stofzuigen maar!

De Thomas heeft enorm veel zuigkracht. Top! Vloerkleed, deurmatjes en alle ruimtes in huis zijn binnen mum van tijd stof en haarvrij. Wat super handig is, is dat er in het handvat een bedieningspaneeltje zit verwerkt. Hiermee kun je de stofzuiger aan- en uitzetten, maar ook de zuigkracht hoger en lager instellen.

Thomas

De stang is makkelijk in hoogte verstelbaar. Er is een apart opzetstuk bijgeleverd en hiermee kun je kleine hoeveelheden vocht opzuigen, dat werkt prima! En ook de zuigmonden zijn gemakkelijk te verwisselen zonder deze met geweld te moeten verwijderen. Over geweld gesproken, ik ben nogal een rouwdouwer. Vrienden noemen mij ook wel eens gekscherend “sloopkogel”, niet omdat ik dingen snel sloop, maar ik houd van opschieten en heb weinig geduld (behalve met kattentrimmen dan haha!).

thomas
Thomas is zoals eerder gezegd een zware jongen. Die ram je niet zo snel omver, maar je krijgt hem daarentegen ook niet zo makkelijk over een drempel heen. Dan moet ‘ie toch echt even opgetild worden. Ook als je de trap moet stofzuigen, moet je even je spierballen laten werken. Ikzelf heb dat niet als negatief ervaren. Ik heb namelijk liever een stofzuiger die tegen een stootje kan, dan eentje die bij elke botsing bijna uit elkaar valt.

 

Het beruchte waterreservoir

In de beschrijving staat dat je na elk gebruik het waterreservoir moet uitspoelen en af moet drogen. En laat ik dat nou even vergeten zijn. Daarnaast had ik het enorm druk met verhuizen, ik heb er niet aan gedacht om het reservoir telkens schoon te maken.

Thomas

Je kunt je wel voorstellen wat er gebeurd met stilstaand water voor enkele dagen, gemengd met stof, haren en vuil. Juist ja, STANK! Tijdens mijn verhuizing, vroeg één van de verhuizers of ik even achter een kastje wilde stofzuigen. Vol trots toverde ik mijn gloedje nieuwe Thomas tevoorschijn en zette hem aan. Juist, de meest verschrikkelijke rioollucht EVER verspreidde zich door de ruimte. Oeps, het reservoir was al een week niet verschoond, mijn mede verhuizers en ikzelf moesten hierdoor op de blaren zitten. Stom! Let op, hieronder een uiterst onfrisse foto met een mega smerig reservoir.

Thomas

Thomas

Het is dus echt superbelangrijk dat je het reservoir na elke stofzuigbeurt schoonmaakt. Eén dagje ertussen zou ook nog wel kunnen, maar daarna gaat het echt stinken. Ik gooi elke keer het reservoir leeg in het toilet. Anders heb ik al die haren en rommel in mijn gootsteen. Je moet even doorkrijgen hoe je dit vlot kunt doen, want het is wel even een klusje. Ik mik er elke keer een flinke scheut bleek doorheen. Dit scheelt enorm. Ik heb nu meerdere malen het systeem schoongemaakt en je wordt er wel handig in zodra je weet hoe alle onderdelen weer in elkaar moeten.

Eindoordeel

Eerst even de voor en nadelen voor jou op een rij.

Voordelen:
Lang snoer (8 meter)
Bediening in handvat
Kan ook water opzuigen
Sterke zuigkracht (1500 tot 2000 Watt)
Veel soorten opzetstukken
Door het waterreservoir komt er geen onnodig stof in de lucht

Nadelen:
Stofzuiger is zwaar
Niet heel erg wendbaar
Groot van omvang
De opvangbak moet je na elk gebruik schoonmaken
Het schoonmaken van de opvangbak is wel een werkje!
De stofzuiger kan niet verticaal opgeborgen worden, dan loopt het water eruit.

thomas

Grote nadeel is het schoonmaken van het reservoir en als je het vergeet, de verschrikkelijke stank. In de beschrijving staat dat er speciale geurneutralisator van Thomas verkrijgbaar is, deze kun je in het reservoir gieten. Ik heb geprobeerd om deze online ergens te bestellen, maar helaas niet gevonden. Eigenlijk vind ik dat deze vloeistof standaard geleverd moet worden bij de stofzuiger.

Wanneer je de stofzuiger in huis hebt, merk je zeker dat het een duurdere stofzuiger is. De Thomas is zeer solide en alle onderdelen zijn stevig. De zuigkracht is uitstekend en het hij is easy te bedienen, vooral dankzij de knoppen, verwerkt in het handvat. Ook al is de stofzuiger zwaar, hij doet waar hij goed in is, namelijk perfect stofzuigen. Ik ben eigenlijk benieuwd of je het reservoir perse met water moet vullen, of ook droog kunt gebruiken. Helaas kon ik geen antwoord hierop vinden in de beschrijving. En ik durf het eigenlijk ook niet te testen, want straks sloop ik Thomas haha!

Ik blijf de Thomas Air Animal Pure stofzuiger zeker gebruiken, want hij gaat als een raket door het huis. Echter het schoonmaken van het reservoir blijft iets wat ik een vervelend klusje vind. Voordeel is wel weer dat ik nooit meer stofzuigerzakken hoef te kopen! Je shopt hem trouwens hier.

Thomas
Ik heb niet betaald gekregen voor deze blog, wel heb ik de stofzuiger opgestuurd gekregen.

Heb je deze blogs al gelezen?

5 Tips: Hoe krijg je kattenharen van kleding en meubels
Review: Feliway op de trimtafel
Laat jouw kat trimmen bij kattenkliniek Felicare Soest

Like PerfecteKat.nl op Facebook!
Dier algemeen

Vergelijkbare berichten