Review: SureFlap, de automatische voerbak met bewegingssensor

Van het bedrijf SureFlap, kreeg ik een automatische voerbak (de SureFeed) opgestuurd om een review over te schrijven. Lees snel verder, want aan het einde van deze review vind je een kortingscode!

De SureFeed is een voerbak die opengaat door middel van een bewegingssensor. Het idee erachter is dat het voer langer vers blijft, dat vieze geurtjes verdwijnen en ongedierte wegblijft. SureFlap is een bedrijf wat voerbakken en katten/honden luikjes verkoopt die opengaan per bewegingssensor of microchip. Handig!
SureFeed

SureFeed: design en bediening

De voerbak ziet er hypermodern uit, voelt stevig aan en is mooi afgewerkt. Er zit een standaard bakje bij in het grijs. Je kunt de SureFeed “pimpen” door er gekleurde bakjes bij te kopen in de kleuren roze, groen of blauw.
SureFeed
Aan de voor- en zijkant zitten bewegingssensoren. Dankzij de doorzichtige deksel kunnen de katten het eten zien liggen. Hij werkt op 4 C alkaline batterijen, deze zijn helaas niet meegeleverd.
SureFeed
Er zit een duidelijke Nederlandse gebruiksaanwijzing bij. Hierin wordt uitgelegd hoe je de kat kan leren de voerbak te gebruiken. Wanneer de kat boven de sensoren komt, gaat de bak open. Dankzij de trainingsknop kun je de kat laten wennen aan de dicht schuivende deksel.
SureFeed

Makkelijk in gebruik of totaal onhandig?

Eerlijk gezegd hield ik mijn hart vast om de SureFeed door mijn katten te laten testen. Zoals te lezen is in mijn review over het Cat Activity Funboard voerspel, zijn mijn katten niet bijster snugger.

Ik ben eerst van start gegaan met natvoer, dit ruikt namelijk sterker dan brokjes. Ik kon mijn ogen niet geloven. Bo had eigenlijk direct door hoe de klep open ging. Jip, die een angstig karakter heeft, had wat meer moeite. Als de bak eenmaal open stond durfde hij wel te eten. Echter wanneer de deksel dicht ging, schoot hij ervandoor. De deksel maakt geen herrie, maar je hoort hem wel. Het ligt er dus maar net aan hoe jouw kat reageert op vreemde geluiden en bewegingen.

SureFeed

Ik ben bij de SureFeed gaan zitten en heb Jip stukje bij beetje laten wennen aan de dichtgaande deksel. Hiervoor kun je de trainingsfunctie gebruiken. De klep kun je dan steeds iets meer open of dicht doen.
Met een kleine 20 minuten geduld en rust, had Jip het trucje ook door.

SureFeed

Nu ze de werking snappen, kon ik de SureFeed vullen met droge brokjes. Aangezien ze het voer kunnen zien, begrepen ze nu direct hoe ze konden eten.
SureFeed

Om te testen of het voer werkelijk vers blijft, heb ik de SureFeed een nachtje weggezet met natvoer. En inderdaad, het voer is niet uitgedroogd en oogt net zo vers als de dag ervoor. Het bakje is makkelijk te reinigen en van stevig plastic.

Eindoordeel

Het heeft mij enorm verbaasd dat mijn beide katten zo snel snapte hoe de SureFeed werkt. De voerbak is stevig. Ik durf wel te zeggen dat de SureFeed niet snel gesloopt zal worden, zelfs niet door echte wildebrassen.
SureFeed

Het voer blijft vers zoals beloofd, vooral in de zomermaanden is dit een voordeel. Ik denk dat deze voerbak ideaal is voor katten die natvoer krijgen en het voer niet in één keer opeten. Voer je
brokjes en heb je dit de hele dag beschikbaar voor de kat? Ook dan is de SureFeed een aanrader.
SureFeed

Heb je meerdere katten die elk ander voer krijgen of op een medisch dieet zitten? Dan kun je beter kiezen voor de duurdere versie van de SureFeed. Die gaat namelijk alleen open voor de unieke microchip van een kat. Zo kan alleen die kat bij zijn eigen voer, voor andere katten gaat hij niet open (zie onderstaande foto).
SureFeed

Enige nadeel aan de SureFeed vind ik de prijs, niet iedereen zal deze voerbak kunnen betalen. De SureFeed met bewegingssensor kost € 69,99. De duurdere versie die reageert op de microchip is € 124,99. Losse gekleurde bakjes zijn verkrijgbaar voor € 8,99. Voor die prijs had ik eigenlijk wel verwacht dat er batterijen meegeleverd zouden zijn.
Kortom, een hoogwaardig en goed werkend product in een hogere prijsklasse.

Kortingscode!!!

Leuk leuk leuk!!! Ik heb voor jullie een kortingscode, hiermee krijg je 15% korting op producten van SureFlap.nl. Dus van voerbakken tot de kattenluikjes.
Gebruik de code: SF16PERFECT en krijg 15% korting op jouw bestelling!

Deze blog was eerder te lezen via: Cattish.nl

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Lees ook deze blogs:
Interview: Social media kat Huiskater Bert
Coshida Cat litter kattenbakvulling review
Tupperware DIY cattoys via Pinterest


zooplus.nl

Vergelijkbare berichten