| | |

Review: Miaustore keramische drinkfontein

Ken jij de Miaustore drinkfonteinen van keramiek al? Wat ik ervan vind? Je leest het hier!
Ben je klaar voor een review over deze drinkfontein en wil je ‘m met een kortingscode shoppen?? Lees dan vooral verder!

UPDATE 2021 – Inmiddels wordt er een betere pomp geleverd bij de fontein! Deze heb ik uitgetest en ik ben er zeer enthousiast over!

miaustore

HO STOP! Ik heb nu een betere fontein die ik zelf verkoop! Update 2023

Deze review stamt inmiddels uit 2017. Constant blijf ik opzoek naar betere producten. Hoewel ik nog steeds zeer enthousiast ben over de Miaustore fontein. Ben ik nu op een andere fontein gestuit. Na een langdurige testperiode heb ik contact gezocht met de producent en kan ik deze nu in mijn webshop aanbieden.

Voordelen tegenover de Miaustore fontein:

 • VEEL goedkoper (Miaustore: €66.00, deze fontein is €24.95)
 • Makkelijker schoon te maken
 • Minder zwaar
 • Van kunststof en breekt dus minder snel dan keramiek
 • Deze fontein koop je direct bij mij

Dus voordat je verder leest, neem mijn advies en uitgebreide research ter harte en shop deze fontein HIER!

Drinkfontein?

Laat ik voorop stellen: ik ben voorstander van veel drinkplekken in huis voor de kat. Katten zijn van nature slechte drinkers en wij hebben als eigenaren de verantwoordelijkheid om dit extra aantrekkelijk te maken. Als katten weinig drinken, is de kans op blaasproblemen extra groot!

Het waterbakje naast het voer is inmiddels allang verleden tijd. Katten drinken graag op een andere plek dan waar hun eten staat.

Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nieuwe drinkfonteinen. Het voordeel van een drinkfontein is dat het water, door het pompje en dus stromende water, altijd vers blijft. En katten zijn dol op  vers water!

Miaustore fontein?

De Miaustore fontein is van keramiek en er zit geen filter in. Dat je niet elke keer een nieuw filter hoeft te kopen scheelt geld, echter moet je deze fontein wel wegens aanslag extra vaak en grondig schoonmaken. De fontein heeft een afmeting van 28 cm x 25 cm en de hoogste toren is 17 cm hoog. Er past ongeveer 3 liter water in.

Er zijn diverse kleuren beschikbaar.

Video!

Bekijk vooral onderstaande video, hierin pak ik samen met jou de fontein uit en krijg je een goed beeld van de fontein!

Wat staat er op de website?

Allereerst de prijs. Deze is € 66,00. Je kunt nog extra opties bijbestellen zoals de kattengrasset en de bewegingssensor. Deze heb ik er niet bijgekregen, dus geen idee hoe dit eruit ziet of werkt. Er staan nogal wat beloftes op de website over hoe geweldig de fontein is. Ook hebben ze reviews erbij staan van diverse testers. Dus ik was erg benieuwd of deze beloftes waar zijn!

Lees hieronder wat ze beloven:

 • Motiveert katten om meer te drinken
 • De pomp maakt geen geluid
 • Vaatwasserbestendig
 • Bijpassende vaas voor kattengras beschikbaar
 • Handgemaakt aardewerk gebakken op 1200 graden
 • Geproduceerd in Europa
 • Hier vind je de GRATIS tips om de pomp makkelijk schoon te maken.

Wat vind ik?

De Miaustore fontein kreeg ik binnen in een stevige doos. Minpunt is dat er geen beschrijving bij zit. Nu is het echt geen hogere wiskunde hoe je de fontein moet installeren. Echter heeft het wel enkele belangrijke aandachtspunten.

Ik had vol vertrouwen de fontein geïnstalleerd. Je zet namelijk de losse componenten in de bak, sluit de USB kabel aan op de stekker, plugt ‘m in het stopcontact en vult het ding met water. Kind kan de was doen toch? Mijn katten waren al gewend aan een drinkfontein en maakte er direct gebruik van! Geweldig!

Helaas had ik wel wat extra info gewild over de installatie van deze fontein. Ik was namelijk een dagje weg. Ik kwam de dag er na thuis en dat was niet zo grappig. Toen ik binnenkwam, lag er een enorme plas in mijn woonkamer. En deze kwam duidelijk vanaf de fontein. Mijn laminaat was hier niet heel happy mee!

Direct heb ik de fontein van de grond gehaald en gekeken of deze ergens lekte. Dit was niet het geval. Wat blijkt? Het kabeltje wat aan de zijkant uitsteekt, moet niet recht omhoog geleid worden langs de hoogste drinktoren. Dit zorgt er namelijk voor dat het water wat eroverheen stroomt, langs de kabel naar beneden druppelt. Jouw mooie vloer wordt hierdoor nat en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door het draadje niet strak langs de drinktoren te spannen.

Schoonmaken?

De pomp is dus nu beter en stiller. Maar je moet hem wel even wekelijks schoonmaken en de fontein minimaal eens per week vullen met schoon water. Eens per week maak je de pomp schoon. De uitleg hierbij kun je vinden via deze link.

Want er komt simpelweg haar in, wat het motortje hindert tijdens het pompen.

Eindoordeel?

Als ik in een gebruiksaanwijzing had gelezen over hoe ik de fontein moest installeren, had dit mij een hoop irritatie en een mega natte vloer gescheeld! De fontein werkt na deze aanpassingen namelijk super! Maar je hebt nu mijn tips om de fontein goed neer te zetten.

Mijn katten maken er vanaf het begin al gebruik van. En de Miaustore fontein staat ook nog eens leuk bij mijn inrichting! Hij kan in de vaatwasser (dikke plus!) en je spaart serieus veel geld uit doordat je geen filters hoeft te kopen. Of je de opties van de bewegingssensor en het kattengras erbij moet kopen, kan ik je niet zeggen. Deze heb ik er niet bij gekregen.

Ze zeggen dat de fontein in Europa is geproduceerd, dit is in Spanje. Houd rekening met een levertijd van 5 a 14 dagen.

Maar ik ben dus super positief over deze mooie fontein! Dankzij de verschillende hoogtes (4 stuks, geen idee hoe ze aan 8 drinkhoogtes komen?) is het ook nog eens een aanrader voor oudere katten die makkelijker uit een hoger drinkplekje drinken. Er past veel water in en je hoeft heb niet snel bij te vullen. Ook als je even weg bent, voorzie je de kat van vers water. Door de vele kleuren waaruit je kan kiezen, heb je ook altijd een versie in huis die bij jouw interieur past. Ik ben ervan overtuigd dat meer drinkplekken in huis en met name drinkfonteinen vanwege het verse water, zeker bijdragen aan een gelukkigere en gezondere kat!

Waar te shoppen?

De fontein shop je dus (zonder extra opties, deze kun je in het bestelproces toevoegen) in verschillende toffe kleuren.

Shop direct HIER de fontein (Affiliate link)

*Deze review heb ik volledig eerlijk geschreven over mijn eigen ervaring, De fontein heb ik gratis opgestuurd gekregen en de leverancier is op de hoogte dat ik een kritische review zou schrijven.

Perfectekat drinkfontein bestellen?

Deze review heb ik 6 jaar geleden geschreven. In de tussentijd ben ik altijd aan het uitkijken naar verbeteringen. Dus nu verkoop ik zelf een fontein, waar ik 6 maanden research naar heb gedaan en waar ik nog enthousiaster over ben. Je shopt ‘m HIER!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten