Review: Kruidenknuf, een knuffel met valeriaan

Tijd voor een nieuwe review! Dit maal over de Kruidenknuf, een knuffel voor katten gevuld met valeriaan. Vinden mijn katten het geweldig of is het een flop?

Ik kwam in aanraking met de Kruidenknuf op de jaarlijkse bijeenkomst voor kattentrimsters: Cats, Coats & Coffee. Hier stond de bedenker van de Kruidenknuf met een standje, Marloes. De aantrekkelijke en hippe printjes trokken gelijk mijn aandacht. Daarnaast ben ik ben dol op startende ondernemers die een tof idee hebben, dus ik kocht direct een Kruidenknuf

Valeriaan

Valeriaan kan op katten een positieve uitwerking hebben. Valeriaan wordt ook wel catnip genoemd. Het schijnt genetisch bepaald te zijn of katten hier gevoelig voor zijn. Sommige katten gaan ervan kwijlen, rollen en worden er helemaal “space” van. Het is een veilig middel en het is toegevoegd aan veel speeltjes voor katten.

Kruidenknuf

Kruidenknuf

De knuffels worden in twee maten geleverd en zijn handgemaakt. De kleine zijn ongeveer 9 cm x 9 cm. De grotere is ongeveer 25 cm bij 10 cm. Er is een heel scala aan aantrekkelijke stofjes waar ze in worden geleverd. Dit verschilt volgens mij per keer. Eén ding is zeker, Marloes houdt de laatste trends goed in de gaten. Zo hebben wij eigenaren ook wat leuks om naar te kijken, want onze katten maakt het natuurlijk geen donder uit wat erop staat 😛 haha! Ik heb gekozen voor een grote knuffel met cactussen en een kleintje met kattenkopjes.
TIP: Kijk vooral op de Facebook pagina van de Kruidenknuf, hier kun je de actuele stoffen vinden waar je uit kan kiezen!

Kruidenknuf

Wat kost de Kruidenknuf?

De kleine kost: €
De grote kost: €
(Actuele prijzen in 2018)

KruidenknufKruidenknuf

Wat vinden mijn katten en sloopproef?

Ten eerste even een dikke warning: Deze dingen STINKEN! Het is echt een hele heftige geur wat eraan zit als ze nieuw zijn. Mij stoort het niet zo, want de katten die gevoelig zijn voor valeriaan gaan extra uit hun plaat ervan. Ik merk duidelijk verschil met “gewone” speeltjes uit de dierenwinkel met catnip en deze jongens. Jip geeft vrij weinig om de geur van valeriaan, maar Bo des te meer. Vooral de grote is favoriet, want daar kan hij heerlijk tegenaan schoppen. (Let vooral op Jip op de achtergrond, hij vind er niks aan haha)

Kruidenknuf

Dit vind ik een extra leuke review, omdat ik de Kruidenknuffels nu al enige tijd in mijn bezit heb. De grote knuffel is inmiddels per ongeluk in de was beland. De sterke geur is er wel af (gelukkig voor mij haha), maar er wordt nog steeds mee gespeeld en versleept door heel het huis. En nog belangrijker, ze zijn ondanks het spelen, nog zo goed als nieuw. De geur neemt natuurlijk af, maar de stof waarvan ze gemaakt zijn, is super stevig. TOP!!

Kruidenknuf

Aanrader?

Nou uit mijn enthousiasme kun je al wel merken dat ik deze Kruidenknuffels zeker aanraad om eens te proberen. De ene kat zal er heftiger op reageren dan de andere. Maar het is zeker de moeite waard om jouw katten hier eens aan te laten snuffelen. 😀
Je kunt ze aanschaffen via de Facebook pagina en Marloes staat ook regelmatig op markten etc.

PS: Ik ben niet betaald om deze blog te schrijven

Kruidenknuf

Lees ook deze blogs!

Welke kammen kun je het beste gebruiken?
Feliway op de trimtafel
Kat scheren met warm weer? Ja of nee?

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten