|

Kattenbakvulling Review: Happy Home Solutions Hygienic Control Light

Happy Home Solutions Hygenic Control Light kattenbakvulling, zo dat is een mond vol mooie woorden! Het alweer even geleden, maar hier is weer een kersverse kattenbakreview online!

Shame on me! Ik zag dat de laatste kattenbakvullingreview over Albert Heijn korrels alweer een jaar geleden is geweest! Ik kocht het afgelopen jaar dan weer een merk, gooide de zak weg en bedacht mij later dat ik daar een review over had kunnen schrijven. Dusssss ik ga het weer oppakken.

Dit keer behandel ik het merk Happy Home Solutions. En dan de Hygienic Control Light variant. Al eerder kocht ik van dit merk de Ultra Hygienic variant, en over deze was ik heel erg enthousiast. Dus de verwachtingen waren hoog! Ik kocht de korrels in de winkel bij Pets Place, maar op internet zie ik dat deze ook in diverse webshops verkrijgbaar zijn.

Prijs?

Onder andere te koop HIER via PetsPlace.nl voor € 5,49 per 12 Liter zak, prijs per liter: € 0,46.

Wat beloofd de verpakking?

Dit staat er vermeldt op de website van PetsPlace.nl

Happy Home Hygienic Control Light is een middelgrove, niet klontvormende kattenbakvulling met het Odour Control systeem, dat ervoor zorgt dat onaangename geurtjes onmiddellijk worden geabsorbeerd. De vulling is verrijkt met de actieve werkzame stof AromaguardTM, dat bijdraagt aan een licht, frisse geur en optimale hygiëne. Happy Home Hygienic Control Light bestaat uit lichtgewichte, natuurlijke kleikorrels. Door de speciale samenstelling is deze kattenbakvulling fors lichter dan een gewone klontvormende kattenbakvulling. Dat maakt het vervoeren en gebruik gemakkelijker. Daarnaast is Happy Home Hygienic Control Light stofarm, waardoor het je huis minder vervuilt en bovendien beschermt het je gezondheid en die van je kat.

Wat vind ik ervan?

Ieder zijn voorkeur zullen we maar zeggen. Ik ben fan van klontvormende kattenbakvulling en dat is deze dus niet. Dat had ik kunnen weten als ik op de verpakking had gekeken. Volledig mijn fout dus. Maar goed. Ten eerste het nadeel van deze korrels, de geur wordt absoluut niet goed geabsorbeerd. Normaal gesproken schep ik elke dag de ontlasting uit de bak en ververs deze helemaal eens per week. Ik heb twee katten en drie kattenbakken verdeeld in huis staan die allemaal goed worden gebruikt. Echter had ik na dag twee al dat ik het vond stinken!
Ik kwam mijn huis binnen en de pisgeur kwam mij direct tegemoet. BAH!

Het voordeel van de korrels zijn dat deze heel licht zijn, daardoor is de zak waar het in zit makkelijk te dragen. Mijn katten gaan trouwens wel gewoon op de korrels. Maar WAUW nul geur absorberend. Deze korrels zijn wel geschikt voor katten die niet op klontvormende of geparfumeerde vulling gaan.

Eindoordeel?

Nou je leest het al… Ik ben niet wild enthousiast over Happy Home Solutions Hygienic Control Light. Ik zal het dan ook niet nogmaals kopen, maar zou wel voor de andere variant kiezen. Eindcijfer: een teleurstellende 5!

Lees ook deze blogs!

Youtube aflevering 3: Ontwollen van katten
Trimmen onder narcose: Wel of niet doen?
Review: Krabmand

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten