Karlie Baby Powder kattenbakvulling review

Voor deze review koos ik het merk Karlie Baby Powder kattenbakvulling. De naam vind ik trouwens echt heel bijzonder, we hebben het over kattenbakvulling, dan wil ik niet denken aan tere baby billetjes haha.
Maar goed, de beloftes die op de zak staan klinken geweldig. Deze MOEST ik gewoon reviewen! Vorige keer schreef ik een verrassende review over AH Schep en schoon fijne korrels. Hierover was ik niet zo enthousiast. Ik was zo benieuwd wat ik van deze vulling zou vinden! (Ps: Deze korrels heb ik gekocht bij de Jumper en zag er iets anders uit dan op de foto, na wat research blijkt dit wel gewoon dezelfde te zijn.)
Ter informatie: Ik heb twee kattenbakken in huis en schep deze dagelijks leeg. Eens per week worden de bakken helemaal geleegd en grondig schoongemaakt.

Karlie Baby Powder
Koop Karlie Baby Powder kattenbakvulling bijvoorbeeld via: Onlinedierenspeciaalzaak.nl

Wat beloofd de Karlie Baby Powder vulling en wat voor korrels?

 • Het grit heeft 350% absorptievermogen, is 99% stofvrij en bestaat 100% uit bentoniet-klei
 • Geurvrij
 • Baby poeder geur
 • Grijze kleine korreltjes
 • Klontvormend
 • Met 15 kg moet je 90 dagen kunnen doen
 • Prijs?

  15 kg voor € 14,99, € 1,00 per kilo

  Wat vind ik?

  Vooral de laatste belofte wilde ik uittesten. Met de zak van 15 kg zou je 90 dagen moeten doen. Ik heb twee kattenbakken, dus kom ik met mijn rekenkundige brein op 45 dagen.
  Karlie Baby Powder
  Helaas is het in mijn geval niet waar. Braaf elke dag de bak leeg geschept, toch heb ik de 45 dagen niet gehaald. Ik ben uitgekomen op 28 dagen, toch bijna een maand. En eigenlijk ben ik alsnog erg te spreken over dit resultaat, want soms red ik zoveel dagen niet eens met grotere zakken die ik in het verleden heb gekocht. Maar er zijn nog meer voordelen aan deze Karlie Baby Powder vulling. De mini korrels zijn echt MEGA absorberend. De meeste klontvormende kattenbakvullingen worden zachte klei of laten alsnog een natte laag in de kattenbak achter. Nee hoor, deze absoluut niet! De ontlasting is makkelijk eruit te scheppen en de rest van de bak is kurkdroog. Ook zit er een aangename geur aan de vulling, ze noemen het baby poeder geur, maar ik vind het meer naar wasmiddel ruiken. Voor de gevoelige kat kan dit echter wel een probleem zijn (lees: houden niet van geparfumeerde korrels), hier hebben mijn katten gelukkig geen last van.

  Eindoordeel Karlie Baby Powder: 8

  Eigenlijk ben ik heel enthousiast over deze vulling!De super easy uit te scheppen “brokken”, is een groot voordeel.
  Twee nadelen, die ook weer tegen hangende voordelen zijn (snap je het nog?).
  1.Het zijn extreem fijne korreltjes, mijn katten nemen dit mee door het hele huis. Het ligt werkelijk overal, dus het lijkt alsof je overal zand hebt liggen. (Voordeel van fijne korrels is wel dat het zacht is voor de kattenvoetjes.)
  2. De prijs, ik vind het behoorlijk dure vulling, echter doe je er wel weer extra lang mee!

  Wil jij dat ik een bepaald merk kattenbakvulling uittest of heb je tips? Laat een reactie achter!

  Volg jij PerfecteKat.nl al op Facebook?

  Lees ook deze blogs:
  Waarom je jouw kat niet moet ontwollen
  Interview: Simone Konink: 7 vragen over een oudere kat
  Review: Speelhengel van Finnschoice.nl
  Online Dierenspeciaalzaak

  Vergelijkbare berichten