De krabpaal, hoe kies je de juiste – Verhuisblog #3

In mijn vorige huis had ik weinig ruimte voor een krabpaal. Ik had diverse krabmatten aan de muur bevestigd. Echter heb ik nu een zee van ruimte, tijd dus voor nieuwe krabpalen!krabpaal

Eindelijk hebben mijn katten meer vrijheid in huis. Dankzij een toffe samenwerking met Topdierenshop.nl kon ik twee krabpalen uitzoeken. Deze blog zal een review worden over deze krabpalen, maar bevat ook wederom tips van kattengedragsdeskundige José Dieker. Want waar zet je een krabpaal het beste neer in huis, zodat jouw katten niet de bank te grazen nemen, maar lekker los gaan op de krabpaal? Lezen jullie mee? INCLUSIEF KORTINGSCODE!!!

Topdierenshop.nl

Deze dierenwebshop heeft een groot assortiment met dierenvoeding. Maar ook voor kattenbakken, speelgoed, krabpalen en nog meer kun je hier prima online shoppen. De prijzen zijn concurrerend met andere webwinkels. Wat ik ook erg belangrijk vind is dat de klantenservice en levering super goed is! Het assortiment mag van mij nog wel wat origineler met bijvoorbeeld voerspellen en aparte krabpalen, maar ik heb lekker kunnen kunnen scrollen tussen de spullen die ze aanbieden.

Krabpaal

Tips van kattengedragsdeskundige José Dieker

Jose Dieker
José Dieker

Kattengedragsdeskundige.nl
info@kattengedragsdeskundige.nl

Hoe kies je de juiste krabpaal?
1. Kies voor een stabiele krabpaal, zodat hij niet wiebelt als je kat er aan krabt.
2. Kies een krabpaal die hoog genoeg is voor de kat om zich uit te kunnen rekken als hij met zijn achterpoten op de grond staat.
2. Sommige katten krabben liever horizontaal, dus zorg voor horizontale en verticale krab mogelijkheden.
3. Varieer in soort, dus ook bv. krabplanken van karton (tevens vaak heel fijn om op te liggen).
4. Er zijn ook krabplanken die je aan de muur kunt bevestigen.
5. Veel katten vinden een kokosmat ook geweldig om aan te krabben.
6. Je kunt de krabpaal aantrekkelijk maken met valeriaan of catnipspray. Over de kokosmat of de kartonnen krabplank kun je kattenkruid strooien.

De locatie van de krabpaal is ook belangrijk:
1. Zet een krabpaal in de ruimtes waar je kat het meeste is.
2. Zorg voor krab mogelijkheden op de looproutes van je kat.
3. Vaak wordt er gekrabd vlak na het eten of slapen en bij binnenkomst. Zorg daarom dat er krabpalen staan bij de tuindeur en vlakbij de favoriete slaapplek van je kat.

 

Welke krabpaal heb ik gekozen?

Ik heb wel eens krabpalen gehad met huisjes en holletjes waar ze in konden liggen. Dit was nooit een succes. Zij wilde niet in van die huisjes liggen, maar vooral lekker hun nagels scherpen. Ik koos dan ook voor twee flinke krabpalen van 90 cm hoog. Nu maar hopen dat deze goed stevig waren. Mijn katten zijn heerlijke lomperikken, die krijgen werkelijk alles gesloopt.
Ik koos voor deze twee krabpalen:
Krabpaal Serpa
kleur: Zwart
Afmetingen: 40x40x90 cm
Prijs: € 27,95
Krabpaal

Karbpaal

Krabpaal Gina XL
Kleur: Bruin
Afmetingen: 40x40x90 cm
Prijs: € 22,95
krabpaal

Krabpaal

Review

De krabpelen werden beide gedemonteerd geleverd. Gelukkig kun je zelfs met twee linkerhanden deze jongens in elkaar krijgen. Uiteraard was dat voor mij een eitje. Ik heb in mijn nieuwe woning de verlichting opgehangen en zelfs met een klopboormachine mijn muren belaagd (jaja, Eigen Huis en Tuin is er niets bij haha!).

Binnen enkele minuten stonden de krabpalen en ik moet direct zeggen dat ze er prima uitzien. De zwarte krabpaal heeft wel mijn voorkeur, het touw lijkt net wat strakker gespannen te zijn dan de bruine.

Daarnaast vind ik deze mooier, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Het is ook leuk dat de zwarte krabpaal een speelballetje eraan bevestigd heeft. Zowel Jip en Bo nemen beide krabgelegenheden direct in gebruik en lijken geen voorkeur te hebben. Bo klimt met gemak naar boven en ze donderen alletwee niet om of worden direct gesloopt. Fijn!! Prijs kwaliteit verhouding vind ik dus top! De krabpalen zijn tussen de 20 en de 30 euro en stevig, goede kwaliteit en ik denk dat deze een flinke tijd meegaan. Goede investering dus.

Krabpaal

Kortingscode

Topdierenshop.nl was zo lief om een kortingscode op kattenvoer beschikbaar te stellen! Hiep hoi! Ze verkopen onder andere de merken: Prins, Royal Canin, Renske en nog veel meer! De code is geldig tot eind oktober, dus wacht niet te lang. Je krijgt 20% korting met de code: perfectekat

Heb je deze blogs al gelezen?

Verhuizen, stress bij katten?
Interview: Hennie de dierentolk?
Review: Feliway
Soest

Vergelijkbare berichten