Greenwoods Natural Montmorilloniet review

Greenwoods Natural Montmorilloniet katenbakvulling zit in een aantrekkelijke zak. Maar is de vulling een aanrader of niet?

Greenwoods Natural Montmorilloniet, probeer dat laatste woord maar eens uit te spreken, moeilijk! Deze korrels zijn te koop bij Bitiba.nl en Zooplus.nl. Aangezien ik weer eens wat anders wilde proberen leek dit mij een goede keuze. De recensies op Zooplus.nl waren overwegend positief. Dit kon dus geen misser zijn!
Heb je mijn vorige kattenbakvulling review over Happy home solutions al gelezen?

Greenwoods Natural Montmorilloniet
Ter info: Ik heb twee kattenbakken, de ontlasting schep ik hier elke dag uit. Eens per week gaan de bakken helemaal leeg en worden grondig schoongemaakt.

Wat beloofd Greenwoods Natural Montmorilloniet?

Greenwoods heeft drie verschillende soorten kattenbakvulling. Dit is de beschrijving op Betiba.nl:

  • Greenwoods Plant Fibre: biologisch afbreekbaar klompgrit uit 100% pure plantenvezels: zeer zuinig, is composteerbaar, snel klompend en bijzonder stofarm.
  • Greenwoods Bentoniet: Natuurlijk bentoniet-klompgrit met blauw zeoliet en milde babypoedergeur: snel klompend en 99,9 procent stofvrij absorbeert Greenwoods kattenbakvulling betrouwbaar geurtjes en bacteriën.
  • Greenwoods Montmorilloniet: Ultralicht Klompgrit. Hoogwaardig ultralicht fijngranulaat-klompgrit uit natuurlijk montmorilloniet met prettige babypoedergeur: 10kg is net zo effectief als 14kg traditioneel bentonietgrit. Extreem stofarm en zeer goed klonterend.

Prijs?

6 kilo voor € 5,49, prijs per kilo: € 0,92

Wat vind ik?

Nou jeetje waar zal ik eens beginnen. Hoe enthousiast ik was over deze korrels toen ik ze in mijn online winkelmandje dropte, zo teleurgesteld ben ik nu. De korrels zijn heel licht, dat is natuurlijk praktisch als je de zak moet verplaatsen. Het is bijna net zo fijn als zand. Met als gevolg, dat het aan de kattenpootjes blijft hangen en werkelijk een hele zandbak ontstaat naast de bak. Normaal hoef ik niet elke dag te stofzuigen door kattengrit, nou nu wel! En laat dat precies niet mijn lievelingsbezigheid zijn. Dat zorgde dus al voor de nodige irritatie.
Daarnaast zou de kattenbakvulling klontvormend zijn, no way José. Ook dat is onjuist. Het lijkt in eerste instantie dat de urine klonten worden, maar als de deze eruit wilt scheppen, valt de hele bende uit elkaar. De hele bak blijft dus vies. Het is zo fijn dat de klonten niet hard worden.
Dan nog het derde punt: de geur. Op de verpakking staat dat er een babypoedergeur aan zit. Wat is dat toch met fabrikanten van kattenbakkorrels en babypoedergeur?! Maar goed, dat is bij Greenwoods Natural Montmorilloniet nauwelijks te ruiken. De geur wordt naar mijn mening nauwelijks geabsorbeerd. Ik heb veel betere kattenbakkorrels gehad qua geur absorberend vermogen.

Eindoordeel: 4

Wat jammer! Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, ik ben helemaal niet tevreden met deze korrels. Mijn hele huis ligt onder het “zand”, urine is er niet uit te scheppen en de geur wordt niet goed opgenomen. Misschien zijn de andere varianten van Greenwoods beter, maar deze is uitermate teleurstellend! Heb jij een andere variant al geprobeerd? Ben jij wel tevreden? Laat een berichtje achter.

Volg jij PerfecteKat.nl al op Facebook?

Lees ook deze blogs:
Kattentrimmen aan huis – Veelgestelde vragen
4 tips voor een gezonde kattenvacht
Pompoms DIY kattenspeelgoed via Pinterest


zooplus.nl

Vergelijkbare berichten