|

4 shoppingtips waar je kat (en jij) blij van worden – Gastblog Patrick

We willen allemaal zo goed mogelijk voor onze huistijgers zorgen. Daarvoor doen we als kattenverzorgers de nodige aankopen. Uiteraard kun je heel veel leuke producten vinden in de webshop van PerfecteKat.nl, hiervan heb ik zelf al heel wat kattenspullen van in huis!

Hieronder wil ik 4 minder bekende of minder voor de hand liggende winkels bespreken waar ik zelf regelmatig aankopen doe. Ook zal ik per winkel een favoriet product van mij en mijn katten noemen.

4 Cats

Wanneer ik in het centrum van Amsterdam kom, is de verleiding niet te weerstaan om even langs te gaan bij 4 Cats op het Waterlooplein.

Een behoorlijk grote winkel gewijd aan alles wat je maar kunt bedenken voor je kat. Met vooral veel speeltjes! De wand met hengelattributen, balletjes, veertjes, matatabi en catnip speeltjes en nog veel meer is echt overweldigend. Zo veel verschillende keus!

Daarnaast hebben ze een grote verscheidenheid in drinkfonteinen en vooral ook voerpuzzels. Die laatste zijn dan ook meteen ons favoriete product en we hebben hier al veel verschillende gekocht. Absolute favoriet is de ‘Rainy Day puzzle and play’ van Nina Ottosson/Petstages zoals Raptor op de foto laat zien.

Javame

Goed kattengrit is belangrijk. Katten vinden niet iedere kattenbakvulling even comfortabel wat tot stress bij bakgebruik kan leiden. Ik heb door de jaren heen meerdere soorten gebruikt. Doordat ik meerdere kattengedragsdeskundigen Biokat Micro heb zien aanbevelen, heb ik dit geprobeerd. Tot grote tevredenheid van zowel mijn katten als mezelf. Al enkele jaren gebruiken we dus niks anders meer.

Zoals met veel dingen, werd ook dit afgelopen jaar flink duurder. Tot ik op een dag bij toeval op de website van javame.nl stuitte. Het prijsverschil met grote webshops als Zooplus of Bol is enkele euro’s per zak en wat dat betreft een absolute tip! Ze werken wel iets anders dan genoemde webshops. Bezorgen doen ze zelf, je weet dus niet van tevoren precies wanneer ze gaan leveren. Je krijgt bericht over de bezorgdag maar geen tijdvak op de bezorgdag zelf. Even bellen helpt vast, maar ik heb er zelf nooit zo’n moeite mee.

De levertijd varieert in mijn ervaring van de dag zelf tot een week later. Door het minimum bestelbedrag bestel ik eens in de 3-4 maanden een voorraad en altijd een prettige en vriendelijke service. Een ander voordeel van het zelf bezorgen is dat ze de zakken grit niet in dozen doen, dit scheelt dus een hoop onnodig afval!

Poezenparadijs

Net zoals kattengrit is ook kattenvoer het afgelopen jaar flink duurder geworden. Het verschilt nogal per merk hoe zeer de prijzen verhoogd zijn. Ik gaf lang Purizon brokken, maar door de prijsverhogingen ben ik me eens gaan verdiepen of ik nog wel het beste voer binnen de prijscategorie gaf. Voor mij is hierin doorslaggevend dat kattenvoer laag in koolhydraten is en hoog in dierlijke eiwitten.

Ik kwam in mijn zoektocht Power of Nature tegen. Een merk dat (afhankelijk van variant) 4-6% koolhydraten heeft tegen de 20-35% die bij de meeste andere brokken gangbaar zijn. Kort samengevat kunnen katten zulke percentages niet goed verwerken, wat tot een hoog risico van gewichtstoename leidt.

Ik ben dus overgestapt naar dit merk voor de brokken (wel geef ik grotendeels natvoer). Het is verrassend genoeg maar op weinig plekken in Nederland te koop en Poezenparadijs is een van die verkopers. Snelle service, gratis bezorging vanaf een minimumbedrag en altijd een klein veertje of ander speeltje cadeau bij je bestelling.

Action

En tot slot nog eentje die voor menigeen misschien wat minder logisch lijkt. Toegegeven, als ik er geen om de hoek had zitten, zou ik er zelf ook niet snel komen. Maar als ik bij de Action kom, loop ik toch altijd even door het gangpad met kattenspullen. Ze hebben een regelmatig wisselend assortiment aan kattenspeeltjes. Soms niet zo boeiend, andere keren weer geweldig.

Zo kwam ik eens een ‘werphengel’ met visje tegen die je met oprollen touw na het uitwerpen weer naar je toe haalt. Ze waren alle 3 meteen enthousiast met spelen. Ook hebben ze wel eens leuke krabplankjes etc. maar dat zijn meer toevalstreffers. Andere katten producten die ze verkopen zijn toch vaak minder van kwaliteit.

Snacks zijn van merken als Whiskas, krabpaaltjes en kattenbakken die ze verkopen zijn doorgaans veel te klein voor volwassen katten dus voor meer dan speeltjes zou ik de Action dan weer niet aanraden.

Gastblogger Patrick

Volg gastblogger Patrick vooral op Instagram! Hij deelt met grote regelmaat prachtige foto’s over zijn avonturen met katten Rex en Eversor. Volg Patrick op: Instagram.

petsplace-alles-voor-je-dier-300x50

Vergelijkbare berichten