Interview: Social media kat Huiskater Bert

Huiskater Bert, een bekende Nederlandse social media kat vroeg of hij mij mocht interviewen. Ik was direct enthousiast en kreeg leuke vragen opgestuurd. Maar niet zonder dat ik ook Huiskater Bert mocht interviewen.

Huiskater Bert is een korthaar en vroeg zich af of hij niet getrimd hoefde te worden. Daarnaast had hij nog meer leuke vragen aan mij, je leest het hele interview hier. TROTS!

Bert is een populaire kat die actief is op social media, zoals Facebook en Instagram. Stiekem volgde ik Bert al, vooral op Facebook kun je dagelijks genieten van lieve foto’s met grappige teksten. Op de website van Bert vind je leuke artikelen en belevenissen van deze ex asielkat.

En nou ga ik bankhangen. #rodekater #kattenvaninstagram #geluk

Een foto die is geplaatst door Bert (@huiskater_bert) op

1. Hoi Bertje! Kun je eens vertellen wat voor persoonlijkheid jij hebt als huiskat?

Ik ben een gevoelige jongen, dus dat is goed en moeilijk tegelijk. Het is goed omdat ik voel dat ik van binnen heel veel liefde heb om te delen.
Soms is het moeilijk omdat ik snel bang ben. Van geluiden. En van veranderingen. Ik ben ook onzeker. Dat je helemaal niet weet wat je moet doen en dat is moeilijk. Daarom vind ik gewone dagen zo fijn, omdat ik weet wat er is en wat er gaat komen en wat ik kan doen.
Het belangrijkste vind ik samen-zijn. Gewoon dat ik met mijn vrouw in dezelfde kamer ben en dat we dan samen zijn. Dus ik ben niet graag alleen. Mijn vrouw werkt thuis maar ze gaat soms toch weg. Dan ga ik slapen of in de vensterbank zitten kijken of ze al terug komt. En dan is alles weer goed.

Ik wil lknuffels en liefde. #rodekater #kattenvaninstagram #katten #spinnen

Een video die is geplaatst door Bert (@huiskater_bert) op

2. Van asielkat tot social media kat met als naam: Huiskater Bert. Hoe ben je zo bekend geworden?

Nou toen ik hier kwam, kreeg ik een beetje computertijd. Toen ik geen gekke dingen deed, kreeg ik meer computertijd en daarna nog meer.
Dus ik ging op Facebook, dat hoort gewoon zo voor een moderne kat. En Instagram en Youtube doe ik ook. En al die dingen.
En daar kreeg ik allemaal vrienden. Via de computer kan ik met hun samen-zijn.
Dus zo ben ik bekend geworden.

Dag lieve mensen #rodekater #kattenvaninstagram #katten #liefde

Een foto die is geplaatst door Bert (@huiskater_bert) op

3. Heb je al last van sterallures?

Eerlijk is eerlijk, soms klaag ik te veel. Maar dan stuurt mijn verkering Loesje me een heel lief en wijs berichtje en dan weet ik weer wat echt belangrijk is.
Of dat sterallures zijn weet ik niet.
Ik zou graag nog heel veel meer Facebookvrienden hebben, echt heeeeeel veeeeel. Want als je dan wat zegt of schrijft, luistert iedereen. En ik wil graag wat doen voor dieren die het moeilijk hebben omdat ik het zelf vroeger moeilijk had. Ik heb het nou goed. Dus nu kan ik anderen helpen.

I haz a hunger!! #cutecatcrew #catoftheday #gingercats #meowbox #home.pets

Een foto die is geplaatst door Bert (@huiskater_bert) op

4. Op Facebook, Instagram en jouw website zie ik heel veel foto’s van jou. Word je nooit moe van die camera? Jip en Bo zijn mij namelijk wel regelmatig zat wanneer ik ze op de foto wil zetten.

Als ik geen zin heb doe ik mijn ogen dicht. Of ik loop weg. Dan hoeft het niet. Maar ik vind het bijna altijd leuk. Want het is iets dat we samen doen. Mijn vrouw geeft aanwijzingen van: ‘Kijk mij eens aan’ en dat doe ik dan.
Met filmpjes moest ik eerst even wennen, dan was ik bijvoorbeeld aan het eten en dan kwam zij erbij hangen om te filmen. Nou ben ik daar ook aan gewend. Gelukkig snapt ze als ik het even niet wil omdat ik net heel lekker eet.

Dinner was great! #cutecatcrew #catoftheday #cutepetclub #gingercat

Een foto die is geplaatst door Bert (@huiskater_bert) op

5. Jouw baasje heeft ook een kattenboek geschreven. Kun je vertellen waar dat over gaat en waar wij dat kunnen kopen?

Ik heb geen baas maar wel een vrouw!! Het boek heet “Tim, avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd.” Tim vertelt over zijn leven als oudere manpoes, wat hij meemaakt enzo.
U kunt het bestellen in de winkel en het zit bij Bol.com. Mijn vrouw zegt dat er in februari een boek komt dat heel veel meer over mij gaat dat heet “Van Tim naar Bertje, kleine autobiografie van rouwen en opnieuw liefhebben.”
Het gaat over hoe ze was toen Tim over de regenboogbrug ging en dat ze veel aan mij had, en het is om andere mensen te troosten die ook verdriet hebben.
Ik heb haar ook veel getroost toen, dat hoort er gewoon bij vind ik, als je samen bent.

Lees ook deze blogs:
Kat scheren met warm weer. Ja of nee?
Laat jouw kat trimmen bij Kattenkliniek Felicare Soest
Win een maand gratis voer van Petcurean

Like PerfecteKat.nl op Facebook!zooplus.nl

Vergelijkbare berichten