Nano zoekt een forever home

Het lijkt een moeilijke zoektocht, maar hopelijk niet onmogelijk! Knappe Nano zoekt een nieuw huisje.

Wie is Nano?

Nano is een Siberische Kat van 9 jaar. Hij heeft een aandoening die gepaard gaat met agressie. Dat maakt hem ongeschikt voor een huishouden met kinderen. Binnenkort komt er een kindje in zijn thuis en het is voor de baasjes erg verdrietig dat ze om die reden op zoek moeten gaan naar een ander thuis voor Nano.

Nano is gek op de aandacht van zijn baasjes en is er dan ook graag bij. Hij is slim, speelt graag en is ook graag een paar uurtjes per dag buiten. Met zijn speelse karakter zorgt hij voor leven in de brouwerij; hij is altijd klaar voor nog een extra rondje spelen. Verder houdt hij ervan dat de baasjes hem knuffelen en komt hij bij ons gezellig op schoot zitten of doen ze samen een dutje op de bank.

Het is erg belangrijk te beseffen dat Nano een vertrouwensband zal moeten opbouwen met een adoptant(en) en dat kost tijd en geduld.

Wij raden sterk aan om de plaatsing onder begeleiding van zijn behandelend gedragstherapeut te doen, zodat er een duidelijke handleiding is voor het zo goed mogelijk introduceren van Nano in zijn nieuwe thuis. De baasjes zijn bereid tegemoet te komen in de kosten die dat met zich meebrengt.

De baasjes hebben veel goede informatie gegeven over Nano en schrijven:

“Wij raden een nieuwe eigenaar niet aan om al direct Nano actief op de manier te benaderen zoals wij met hem omgaan. Het is belangrijk om het contact vanuit Nano zélf te laten komen en dan nog moeten de signalen goed in de gaten worden gehouden.

Nano heeft moeite met het vertrouwen van vreemden en met onbekende situaties. Het lijkt erop dat Nano lijdt aan een aandoening genaamd ‘impulscontrole-agressie’. Deze vorm van agressie kan in alle omstandigheden vóórkomen en zelfs door normaal menselijk gedrag worden getriggerd, simpelweg omdat de kat opgewonden is of zich ongemakkelijk voelt. Nano houdt graag zelf de controle. Nano heeft medicatie om deze agressie te remmen. In de buurt van mensen die hij vertrouwt én met duidelijke instructies is dit agressieve gedrag beperkt.”

Meer weten over Nano?

Marieke van Kattenherplaatsing.nl helpt de eigenaren van Nano met de zoektocht naar een nieuw huisje. Wil je meer weten over Nano? Dat vindt je via DEZE link.

Kattenherplaatsing.nl en Kattenvoorlichting.nl?

Marieke zet zich dagelijks vol overgave in om katten die een nieuw huisje zoeken te herplaatsen. Ook geeft ze voorlichting over alles wat maar met kattenwelzijn te maken heeft. Volg Marieke vooral op haar Instagram en Facebookpagina. En bezoek voor meer informatie Kattenvoorlichting.nl en Kattenherplaatsing.nl.

Vergelijkbare berichten