WC-rolletjes DIY kattenspeelgoed via Pinterest

WC-rolletjes, een veel gebruikt materiaal om DIY kattenspeelgoed van te maken heb ik gemerkt. Op Pinterest en op Facebook zijn hier vele varianten te vinden. Vorige keer maakte ik een kattenspeeltje van een plastic flesje, niet echt een succes bij mijn katten.
Op Pinterest zie ik uiteraard alleen maar intens blije katten die met het WC-rolletjes speelgoed spelen, maar vinden katten het echt leuk? Tijd om mijn kritische testpanel los te laten gaan op mijn creatie!

Deze keer: Kattenspelletje van wc-rolletjes

Ik vond op Pinterest dus meerdere voorbeelden van kattenspellen waar wc-rolletjes in worden verwerkt.
Ik koos voor de variant waar wc-rolletjes in een doos worden gemonteerd. Daar stop je dan snoepjes in, zo moet de kat moeite doen om aan zijn voer te komen. Het ziet er wel veelbelovend uit op Pinterest in ieder geval:
wc-rolletjes

Foto: Pinterest

Hoe lang ben je bezig?

15 – 30 minuten

Wat heb je nodig?

 • Een berg wc-rolletjes
 • Kartonnen doos
 • Schaar
 • Plakband
 • Kattensnoepjes
 • Optioneel:
  Wanneer je er echt een kunstwerkje van wilt maken, kun je gekleurd papier gebruiken om de wc-rolletjes te beplakken. Als je pietje precies bent en alle wc-rolletjes/doos perfect recht wilt afsnijden dan is een mesje, pootlood/pen en meetlint wel handig. Ik ben zelf nogal ongeduldig, dus kies voor de snellere versie. Ik geloof niet dat katten het ook maar iets interesseert of de doos versierd is haha, maar het menselijk oog wilt natuurlijk ook wat.
  wc-rolletjes

  Wat moet je doen?
 • Zorg voor een geschikte stevige kartonnen doos. Snijd/knip die op de op de gewenste maat. Zorg dat de zijkanten van de doos niet hoger zijn dan de wc-rolletjes.
 • Wc rolletjes

 • Vul de doos met de rolletjes, deze heb ik vastgeplakt met plakband aan elkaar. Ik dacht dat ik genoeg wc rollen in huis had, verkeerd gedacht. Helaas had ik er te weinig, dus ben even crea geweest en van het overgebleven karton een extra “rol” gemaakt.
 • wc-rolletjes

 • Het spel is nu ready to use! Ik heb de zijkanten nog wat opgeleukt met gekleurd papier en stickers die ik nog in de kast had liggen. Snoepjes erin en kijken wat het testpanel van mijn creatie vindt!
 • wc-rolletjes

  wc-rolletjes

  Wat vinden Jip en Bo ervan?

  Ik heb even een paar dagen aangekeken hoe Jip en Bo op dit kattenspelletje reageerde. En ik durf wel te zeggen dat deze DIY een succes is! In het begin waren ze vooral aan het uitvogelen hoe ze de snoepjes te pakken konden krijgen. Jip snapt er nog steeds niet heel veel van, hij is duidelijk iets minder vindingrijk dan Bo. Bo heeft er inmiddels al best een handigheidje in gevonden en heeft er al een flink wat tijd ingestoken. Het valt mij op dat het ook best een stevige constructie is, dus dit kattenspel is ook nog is “sloop-proof”! Zeker een aanrader om zelf aan de knutsel te gaan!

  wc-rolletjes

  wc-rolletjes

   Heb jij tips voor mij met wat ik nog meer kan maken om mijn katten te entertainen? Laat een berichtje achter in de comments!

  Heb jij tips voor mij met wat ik nog meer kan maken om mijn katten te entertainen? Laat een berichtje achter in de comments!

  Vergelijkbare berichten