Verstopplek DIY via Pinterest

Een verstopplek voor katten is eigenlijk wel een must in huis. Katten houden ervan om hun eigen plekje te hebben waar zij zich kunnen terugtrekken. Mijn katten zijn altijd intens blij als ik een kartonnen doos voor ze in de kamer neerzet. Op Pinterest zag ik een leuke DIY waar je een kartonnen doos voor nodig had. Die uitdaging wilde ik wel aangaan!

Deze keer: Verstopplek gemaakt van een t-shirt

De laatste DIY was geen succes helaas. Ik maakte toen pompoms, maar vond het geen geschikt kattenspeelgoed. Vol goede moed ga ik dus de volgende uitdaging aan. Katten zijn gek op verstopplekjes. Jip en Bo hebben al menig (duur!) kattenmandje versleten (lees: gesloopt). Ik zag dus op Pinterest een leuke DIY: een kartonnen doos met een t-shirt eromheen, zo creëer je een perfect verstopplekje voor de kat.
Pinterest cattoys
Foto via Pinterest

Hoelang ben je bezig?

  • Ongeveer 10 minuten

Wat heb je nodig?

  • Oud t-shirt
  • Kartonnen doos
  • Schaar
  • Nietmachine
  • Tape
  • Mesje

verstopplek

Hoe maak je het?

Ik heb een rechthoekige kartonnen doos bemachtigd en eerst ga ik even kijken of het t-shirt eromheen past. Yes! Check, het past. ik plak de doos aan de bovenkant dicht met tape, de inkeping komt namelijk aan de zijkant.
verstopplek
Vervolgens snijd je met een mesje een rondje uit de doos, iets groter dan de kraag van het t-shirt zodat de katten er makkelijk doorheen kunnen.
verstopplek
verstopplek
Trek het t-shirt over de doos heen en maak je op de achterkant een knoop in de overgebleven stof.
verstopplek
Dit zet je vast met een aantal nietjes zodat het niet los kan gaan.
verstopplek
Een kind kan de was doen, ik vind hem helemaal leuk geworden. Is kijken of Jip en Bo mijn mening delen.
verstopplek

Wat vinden Jip en Bo ervan?

Zodra de verstopplek klaar staat in de kamer, zitten ze er al in. Tevens vind ik het een handige opberg plek voor speeltjes. Top dus! Jip en Bo keuren deze DIY dus helemaal goed! Enige nadeel: Zo een T-shirt en vooral de opening is een opvangplek voor haren. Dus regelmatig de stofzuiger erover is zeker aan te raden.
verstopplek
Volg jij PerfecteKat.nl al op Facebook?

Vergelijkbare berichten