Pompoms DIY kattenspeelgoed via Pinterest

Deze pompoms zagen er zo leuk uit op Pinterest dat ik deze wel moest proberen na te maken. Regelmatig scrol ik door Pinterest, opzoek naar tof do it yourself kattenspeelgoed. Hebben jullie trouwens mijn vorige crea bea pogingen al gezien? Hiervoor maakte ik met een plastic flesje en WC-rolletjes soort voerspelletjes. Beide werden redelijk goed gekeurd door mijn katten Jip en Bo. Of de pompoms een succes waren lees je hieronder!

Deze keer: Pompoms gemaakt met een vork

Pompoms, pompoentjes, bolletjes… Ik weet eigenlijk niet hoe ik deze dingen moet noemen… suggesties zijn welkom. Ik houd het dus maar bij pompoms, klinkt wel vrolijk. Het zijn bolletjes van wol/katoen gemaakt, waar de kat mee kan spelen. De nadruk op kán, want ik betwijfel of mijn katten de pompoms gaan verkiezen boven hun vertrouwde speelmuizen. Het geinige aan deze knutsel challenge is dat de pompoms worden gemaakt met een vork. Op Pinterest lijkt het een super gemakkelijk om te maken…

Cattoys
Foto via Pinterest

Hoelang ben je bezig?

 • 5 á 10 minuten
 • Wat heb je nodig?

 • Schaar
 • Bolletjes katoen/wol, ik heb acrylgaren gebruikt van de Action
 • Vork
 • Pompoms

  Hoe maak je het?

  Ik ga gewoon de precieze instructie volgen zoals op de Pinterest foto te zien is. Je wikkelt het garen om de vork heen, tot de gewenste dikte. Ik heb het touw ongeveer 40 á 50 keer om de vork gewikkeld.
  Pompoms
  Trek het touwtje niet te strak aan, want het moet nog van de vork af. Leg zoals op de foto te zien is een knoopje om je weefwerkje en schuif het geheel nu van de vork. Zorg wel voor een stevig knoopje zodat het bolletjes strak in elkaar zit.
  Pompoms
  Knip de lusjes door en klaar is kees! Oefening baart kunst, hoe vaker ik oefen hoe mooier ze worden en hoe sneller het gaat.
  Pompoms
  Je kan ook meerdere kleuren gebruiken. Ik vind persoonlijk de bolletjes erg klein.. ik ben dan altijd bang dat het opgegeten kan worden… Hmm ik ga ze laten testen door het testpanel.
  Pompoms

  Wat vinden Jip en Bo ervan?

  De pompoms zorgen wel even voor speelplezier, maar ik pak ze al snel weer af van Jip en Bo. Ze zijn zeer sloop gevoelig en dan blijven er allemaal korte losse draadjes over. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ze die inslikken.
  Pompoms
  Pompoms
  Voor mij was deze DIY dus een flinke no-go. Snap ook niet waarom deze bolletjes onder de noemer cattoys staan op Pinterest. Heb ik iets verkeerd gedaan in het knutselproces of ben jij het met mij eens dat dit geen geschikt kattenspeeltje is?

  Like jij PerfecteKat.nl al op Facebook? Dan blijf je op de hoogte van blogs, nieuws en reviews!

  Vergelijkbare berichten