Plastic fles DIY kattenspeelgoed via Pinterest

Kattenspeelgoed gemaakt van een plastic fles! Zelf kattenspeeltjes maken is HOT! Heel Pinterest staat er vol mee en er worden zelfs workshops in georganiseerd. Nu durf ik mijzelf wel als redelijk creatief te bestempelen, dus ga ik de uitdaging aan om uit te proberen of het echt zo “easy” is en of katten er blij van worden! Voor de groentjes onder ons: DIY staat voor Do It Yourself.

Deze keer: De plastic fles met katten snoepjes

Mijn katten zijn nogal hongerig en staan dagelijks langs mijn benen als zij vinden dat het etenstijd is. Jip is nogal aan de “mollige” kant (mijn vrienden noemen hem dik), dus een beetje moeite doen voor een brokje lijkt mij geen kwaad kunnen. Op de Pinterest foto’s ziet het er super simpel uit om te maken, let’s GO!

Zo staat het op Pinterest:
plastic fles
Foto: Pinterest

Hoe lang ben je bezig?

 • Maximaal 5 minuten
 • Wat heb je nodig?

 • Katten knabbels naar keuze
 • Leeg schoon plastic flesje
 • Schaar
 • plastic fles

  Wat moet je doen?

  Nou elke linkshandige klusser moet gaatjes kunnen knippen in een waterflesje. Let erop dat de gaatjes groter zijn dan de brokjes. (Duhh)
  plastic fles

  Wat vinden Jip en Bo ervan?

  Ik heb wel een beetje valsgespeeld, maar rond etenstijd heb ik het flesje op de grond gelegd. Zo wist ik zeker dat ze er in ieder geval een beetje interesse in zouden hebben. Maar ook nadat ze eten hebben gehad hebben ze er nog af en toe tegenaan getikt. Ze zijn er niet de hele dag mee zoet, maar vinden het wel even interessant. *Update: na een uur zien ze het flesje niet eens meer liggen, mijn katten hebben een grotere uitdaging nodig vrees ik!
  plastic fles

  plastic fles

  Tip: gebruik een fles die goed kan rollen, die van mij is eigenlijk van te slap plastic, hierdoor deukt hij snel in en rolt hij niet zo makkelijk.

  Al met al vond ik het een leuke DIY, als je snel en simpel een speeltje wilt maken voor je kat, dan is dit zeker het proberen waard!

  Heb jij leuke cattoys gezien die ik kan proberen na te maken? Let me know!

  Vergelijkbare berichten