Waarom ik katten vriendelijker trim ZONDER eigenaar erbij? Incl. Video!

Zonder eigenaar erbij trimmen? Ik kon mij dat voor Corona niet voorstellen. Maar doordat ik noodgedwongen zonder eigenaar moest gaan trimmen tijdens de Coronamaatregelen, wil ik niet meer anders!
Graag leg ik je in deze blog uit waarom ik tegenwoordig het liefste zonder eigenaar erbij trim. Laat ik voorop stellen dat het welzijn van jouw kat bij mij altijd bovenaan staat!

PerfecteKat.nl

YouTube Video

In deze video bespreek ik al mijn redenen om ervoor te kiezen om liever zonder eigenaar erbij te trimmen. Lief als je je gelijk even abonneert op mijn kanaal! Dat is helemaal gratis en het helpt mijn kanaal enorm om nog meer leuke video’s voor je te maken!

Disclaimer

Allereerst wil ik benadrukken dat ik persoonlijk heb ontdekt dat ik het fijnste en katvriendelijkst werk zonder eigenaar erbij. Er zijn genoeg kattentrimsters die liever wel met eigenaar erbij trimmen. Dus no offence naar mijn collega’s! Zoek jij trouwens een katvriendelijk kattentrimster? Neem dan een kijkje op mijn andere website: Kattentrimsters.nl

Eigenaar mocht al niet meer meehelpen

Een paar jaar geleden heb ik een heel vervelende ervaring gehad. Een eigenaar wilde meehelpen en luisterde niet naar mijn aanwijzingen. Ze hield hardhandig de poten van de kat vast en werd vervolgens door haar eigen kat heel erg hard in haar gezicht gebeten.

Levensgevaarlijk! Want wist je dat je heel erg ziek kunt worden van een hap of een krab van een kat?

“Op de nagels van een kat zitten microben die een infectie kunnen veroorzaken.” (Bron)

“Door een beet van kat komen micro-organismen van het dierlijke gebit in de wond. Honden veroorzaken door de wijze van bijten en de anatomie van het gebit vooral scheurwonden en ‘crush’letsel; katten veroorzaken diep penetrerende wondjes. Een kattenbeet heeft een groter infectierisico dan een hondenbeet. (Bron)

Je leest het, kattentrimmen is best een gevaarlijk beroep. Het lijkt misschien alsof je de hele dag met katten knuffelt, maar je moet toch echt oppassen!

Fotoshootmetjekat.nl

De eigenaar leidt de kat en mij af

Hoe goed een eigenaar het ook bedoeld en hoe gezellig de gesprekken ook zijn… de eigenaar leidt de kat en mij af. Een aai over de bol, mee willen helpen, trekken aan de pootjes, snoepjes in het snoetje proberen te stoppen, mijn ervaring is dat dit de behandeling niet ten goede komt.

Ook zijn eigenaren vaak heel erg nerveus, gaan ze heel druk praten, willen ze vanalles uitleggen of nemen ze kinderen mee. Mijn ervaring is dat de kat hier helemaal niet op zit te wachten en hij/zij de spanning en stress van de eigenaar voelt. Hierdoor zijn ze simpelweg minder bereid om mee te werken en hebben sommige zelfs een korter lontje.

Fotoshootmetjekat.nl

Alles draait om rust

Des de rustiger de omgeving is waar er getrimd wordt, des te betere resultaten ik behaal. Geen publiek, geen eigenaar, geen onnodige gesprekken, geen drukke trimsalon. Dit werkt voor mij het allerfijnste. Des te meer afleiding, des te sneller een kat het zat is.

Fotoshootmetjekat.nl

Belangrijke signalen

Veel mensen zeggen: “Ja maar de kat haalt uit het niets uit!”. Wist je dat dit vaak niet waar is? Een kat heeft vaak al meerdere signalen gegeven dat hij het zat is. Echter merken eigenaren deze signalen vaak niet op.

Echter zijn deze signalen voor mij super belangrijk. Als ik word afgeleid, kan het zomaar zijn dat ik hierdoor een seintje van de kat mis. Wist je dat ik in het verleden wel eens werd gekrabt, omdat de eigenaar ons beide aan het afleiden was?

Ook heb ik wel eens meegemaakt dat een kat even uithaalde en de eigenaar hier verschrikkelijk van schrok en gilde. Ik had het aan zien komen, maar doordat de eigenaar zo panisch reageerde, schrok ik daar weer van. Hierdoor werd ik alsnog gekrabt.

Kattentrimmen is mijn fulltime job. Ik kan het mij niet permitteren om heftig gewond te raken door een kat. Dat zou dan namelijk betekenen dat ik mijn werkzaamheden tijdelijk niet kan uitvoeren. Voor mij is het dus van groot belang dat ik de signalen van een kat kan opvangen en hierop kan reageren. Door bijvoorbeeld even een pauze in te lassen of de kat te knuffelen.

Fotoshootmetjekat.nl

Jouw kat verdient alle aandacht

En nee, ik heb voornamelijk katten op tafel die ik met veel liefde en geduld kan trimmen. Maar dan moet er dus wel rust in de ruimte zijn. Hierdoor word ik nooit meer gekrabt, zijn de resultaten verbluffend en wil ik eigenlijk niet meer anders.

Jij betaald een bedrag voor een trimbehandeling en ik jou hiervoor de hoogste kwaliteit bieden. Jouw kat verdient alle aandacht om hem/haar van klitten en vilt te verlossen. Hoe gezellig de gesprekken vaak zijn met de eigenaar, het is onnodig en het draait in mijn ogen alleen maar om de kat.

KattentrimKeurmerk

Ik snap dat het moeilijk is!

Ik weet dat het moeilijk is om je kat aan een vreemde af te geven. Daarom ben ik super transparant in mijn werkwijze. Op mijn website en socialmedia kanalen kun je heeeeul veel blogs vinden over mijn manier van trimmen.

En je kunt ook tal van video’s vinden waarin je mij daadwerkelijk aan het werk ziet. Ik heb gemerkt dat klanten hierdoor met een gerust hart de kat afgeven.

KattentrimKeurmerk

Ik behandel jouw kat alsof het mijn eigen is

Bij mij staat het welzijn van jouw kat voorop. Ik zal altijd in belang van de trimkat werken. Ik trim alle katten alsof het mijn eigen kat is. Ik behandel ze zoals ik zou willen dat iemand mijn katten zou trimmen.

Ik geloof dat je met voldoende rust (ja daar is ‘ie weer), geduld en liefde bijna elke kat kunt helpen bij vachtproblemen zoals klitten/vilt.

Lezing: katvriendelijk hanteren en trimmen!

Zoals je hebt kunnen lezen is mijn visie betreft katten trimmen enorm verandert. En ik leer elke dag weer bij, sterker nog.. ik geloof dat je nooit bent uitgeleerd! Ik blijf dagelijks open staan voor nieuwe ontwikkelingen. Ik wil per dag groeien in mijn kennis en katvriendelijk hanteren.

Ik vind het dan ook een must dat je je als (dieren) trimmer altijd blijft bijleren. Of je nou 10 jaar in het vak zit of 1 maand.
Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik vijf jaar kattentrimster. Ik heb inmiddesls 1000den katten mogen trimmen!

En ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar wat op dit moment voor mij de meest katvriendelijke manier van trimmen is, de rol van de eigenaar kan zijn én de voorwaarden voor een katvriendelijke trimsalon is.

Ben jij een kattentrimster, hondentrimmer die af en toe een kat trimt, paraveterinair, pensionhouder en/of werk je met katten? Dan heb ik voor jou een leuke lezing!
Hier vind je meer informatie en kun je deze lezing aanschaffen!

Lees ook deze blogs!

REVIEW: Miaustore Mini Fontein
NIEUW! De PerfecteKat.nl Snuffelmat! En nog meer nieuwe producten!
Springveertjes voor katten – PerfecteKat.nl
Op bezoek bij Stichting Amsterdamse Zwerfkatten – Inclusief Video!

Vergelijkbare berichten