Hoe kies je de juist vervoersmand voor je kat?

Helaas maak ik te vaak mee dat mensen een kat in een ongeschikte vervoersmand brengen. In deze blog geef ik je graag tips om een juiste vervoersmand voor je kat te kiezen!

Kattenmand kat

Vervoer je kat nooit los!

Oef, hier krijg ik altijd enorme stress van… Mensen die hun kat zonder vervoersmand naar de trimsalon meenemen. En dus ook los in de auto hebben. Je moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar ik krijg altijd een halve paniekaanval als klanten hun kat los komen brengen…

Vervoersmand kat

Een kat los in de auto is voor mij echt een absolute NO-GO! Zelfs niet als je een kat vast zet aan een tuigje. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel je krijgt een ongeluk of er is een botsing, dan is zal je kat door de auto worden geslingerd, met alle gevolgen van dien.

Lees vooral DIT artikel waar een vrouw een ongeluk krijgt omdat haar kat onder het gaspedaal kroop. Bij overmaat van ramp, ontsnapte de kat daarna ook nog eens uit de auto. Dit is toch een absolute nachtmerrie?!

Bij mijn salon kun je helaas niet voor de deur parkeren, vanaf de parkeerplaats is het ongeveer een minuutje lopen. Een kat die je los meeneemt, tuigje of niet, kan in dat minuutje ergens van schrikken, in paniek raken en zicht loswurmen. En helaas spreek ik hierin uit ervaring. Ik heb gelukkig de kat kunnen vangen, maar dit had heel anders kunnen aflopen én voorkomen kunnen worden als de kat in een kattenmandje werd gebracht.

Bekijk deze video!

Hieronder geef ik alvast wat handige snelle tips voor het kiezen van een geschikte vervoersmand voor je kat!

“Ja maar mijn kat vind een vervoersmand niet zo leuk!”

Tja,,, ik vind een autogordel ook niet altijd fijn zitten, een helm op de brommer zit ook niet lekker en ik vind het rookalarm ook irritant als het onnodig afgaat. Maar het is voor mijn eigen veiligheid dat deze middelen bestaan. Dat geldt precies hetzelfde voor een vervoersmand voor je kat.

Ik ken maar weinig katten die een vervoersmand leuk vinden, maar soms is het nou eenmaal noodzaak om naar de dierenarts te gaan of bijvoorbeeld een trimmer. Dus wees niet eigenwijs en denk aan de veiligheid van je kat! Een geschikte vervoersmand kan hierin de reis trouwens veel prettiger maken voor je kat!

Vervoersmand kat tips

Bekijk deze YouTube video!

In onderstaande video geef ik je heel erg veel handige tips welke mandjes top of juist een miskoop zijn. En ik geef super veel handige tips hoe je je kat stressvrijer kunt vervoeren. Lief als je je gelijk even abonneert op mijn kanaal, Dat is helemaal gratis en je support mij er enorm mee om nog meer informatieve en toffe video’s te maken!

Heb ik je kunnen overtuigen?

Ik hoop het van harte. Een geschikt vervoersmandje is echt iets wat je zou moeten willen als catlover. Doe het in belang van de veiligheid van jouw liefste kattenvriendje!

Vergelijkbare berichten