3 Tips voor een gelukkige kat! Inclusief winactie van Petcurean #Deeldeliefde

Is jouw kat gelukkig en gezond? Ik doe mijn uiterste best om mijn katten het leukste leven ever te geven. Petcurean heeft een toffe actie: #deeldeliefde.

#deeldeliefde

 

Al eerder heb ik een leuke samenwerking gehad met het voermerk Petcurean. Heb je die blog al gelezen waarin ik uitleg welke producten ze allemaal hebben? Je vind ‘m hier.
Nu werd ik weer benaderd of ik tips wilde geven voor een gelukkige kat. En nu ook een winactie! Deel jouw tips onder deze blog en maak kans op een cadeaupakket. Leuk! Mee doen dus! En nu mijn tips voor een gelukkige en gezonde kat. 😀

#Deeldeliefde tip 1: Gebruik de juiste vachtverzorging

De meeste katten kunnen hun eigen vacht prima verzorgen. Echter hebben vaak onze (meestal langharige) vrienden wel eens een handje nodig. Een kat met klitten of nog erger: vilt, kan hier flink last van hebben. Vilt trekt aan de huid en sluit de huid af. Maar hoe kun je de vacht in goede conditie houden?

  • 1. Ten eerste gooi die ellendige Furminator in de prullenbak. Hij beschadigd de vacht! Lees hier waarom.
  • 2. Heeft een kat viltvorming in de vacht? Sluit dan eerst medische redenen uit. Aan een kat kun je bijna niet herkennen dat deze pijn heeft. Vilt in de vacht kan duiden op medische oorzaken.
  • 3. Controleer jouw kat elke dag of er klitten/vilt zit. Hoe? Met je handen! Voel met jouw handen door de vacht en voel dan echt tot op de huid, zo kun je beginnende klitten opsporen.
  • 4. Gebruik de juiste kammen. Er is een heel scala met kammen op de markt. Helaas hebben veel van deze exemplaren de eigenschap om zo veel mogelijk haren uit de vacht te trekken of af te snijden. Gebruik een slickerborstel en een grove kam, gebruik deze maximaal eens per week. Deze kammen richten de minste schade aan. Meer tips? Lees dan vooral deze blog.
  • 5. Schakel op tijd een kattentrimster in! Is de vacht van jouw kat op dit moment vervilt? Of merk je dat je klitten zelf niet goed kunt verwijderen? Schaam je niet en maak een afspraak bij een vacht- huid en katvriendelijk trimster. Zij is gespecialiseerd in het vachtbesparend en zo stressvrij mogelijk trimmen.

vachtverzorging

#Deeldeliefde tip 2: Laat jouw kat jaarlijks checken bij een dierenarts

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn. Daar merk je niet aan dat zij misschien inwendig problemen hebben, pijn hebben in hun bekkie, toch wel last krijgen van hun overgewicht. Ook oudere katten krijgen vaak pijn aan hun gewrichten, hebben nierproblemen of kampen met artrose. Een jaarlijkse check kan een hoop ongezien leed voorkomen!

#deeldeliefde

#Deeldeliefde tip 3: Voer uit een voerspel

Ik vind voerspellen werkelijk de uitvinding van de eeuw. Je hebt deze in vele soorten en maten. Mijn katten komen niet buiten en ik merk dat nu zij gewend zijn aan eten uit een voerspel, zij er echt lol in hebben. Het gaat verveling tegen. Zorgt voor extra beweging en de katten moeten echt iets doen voor hun eten. Ikzelf heb twee voerspellen: Het Cat Activity Funboard en de Funfeeder. Absolute aanrader!

Fun Feeder

Winactie!

Ik kon hier nog wel 100 tips geven hoe jij jouw kat gelukkig en gezond kan houden. Maar het leuke aan deze Petcurean actie is, dat ook jij jouw tips kan delen. Je kunt maar liefst twee keer kans maken met deze actie, via de Facebookpagina van Petcurean. Of via mij!

Hoe doe je mee via PerfecteKat.nl? Slechts twee dingen!

  • Like PerfecteKat.nl op Facebook
  • Deel jouw tip voor een gelukkige en gezonde kat onder deze blog of via mijn Facebookpagina
  • De winnende tip krijgt een cadeaupakket van Petcurean opgestuurd

Petcurean is een Canadees diervoedingsbedrijf dat het belang van dieren voorop stelt. Met een doctoraat in diervoeding ontwikkelt het familiebedrijf sinds 1999 unieke, gebalanceerde voeding voor honden en katten door het gebruiken van premium kwaliteit, natuurlijke ingrediënten.
Ga voor meer informatie naar www.petcurean.nl.

Petcurean

Heb je deze blogs al gelezen?

Verhuizen, stress bij katten?
Interview: Hennie de dierentolk?
Review: Feliway

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten