Terugblik 2021, plannen 2022! Diepe dalen, hoge pieken…

Wat een jaar is 2021 geweest… Het begon dramatisch en eindigde geweldig….
Veel verdriet… Maar ook veel super toffe momenten. Graag neem ik jou mee in mijn persoonlijke verhaal en plannen voor 2022.

terugblik 2021

Bekijk eerst de video!

Hieronder kun je mijn video bekijken waar ik mijn terugblik en plannen bespreek:

Overlijden van mijn broer

Ik wil hier verder niet te diep op ingaan. Maar ik voel wel de behoefte om het te benoemen in deze terugblik.
2020 eindigde voor mij persoonlijk in een drama. Mijn broer overleed onverwachts op 38 jarige leeftijd.

Mensen die mij goed kennen weten dat ik altijd aan het werk ben, alles draait om mijn bedrijf. En ik ging eindelijk weer eens een weekendje weg, met een vriendin besloot ik op 18 december een weekendje weg te gaan naar de Veluwe. En niet om te relaxen, wel om…. Te werken. Maar het leek mij goed om eens een keer weg te gaan. Dat weekend was namelijk ingepland om de website te bouwen voor Het KattentrimKeurmerk.

Op 19 december 2020 werd ik gebeld door mijn moeder… mijn broer was overleden. Halsoverkop pakte ik mijn spullen en het weekend weg was abrupt gestopt.

lezing

Trimsalons moesten dicht

Eind december 2020 moesten de trimsalons verplicht sluiten tijdens de lockdown. Aan de ene kant heel erg, aan de andere kant voor mij persoonlijk misschien ook wel goed. Een uitvaart moest geregeld worden en mijn leven stond op zijn kop.

Gelukkig mochten de trimsalons halverwege januari 2021 weer open. Een perfecte timing voor mij. Want ik heb het mooiste beroep ter wereld. Mijn werk weer oppakken was een goede afleiding voor mijn verdriet.

En ik merkte een bijzondere groei. Door de trimvideo’s die ik op mijn socials plaatste, leek het dat mensen vol vertrouwen hun kan aan mij afgaven. Ik denk dat dit echt ervoor heeft gezorgd dat mijn bedrijf zo een sprong heeft gemaakt, want ik ben super transparant over mijn werkwijze.

Fotoshootmetjekat.nl

Mijn droomsalon

Voor Corona deed ik voornamelijk huisbezoeken. Daar moest ik mee stoppen tijdens alle maatregelen. Ik maakte een trimsalon bij mij thuis. Wow! Wat een verschil, de katten die ik eerst in hun eigen huis trimde, bleken veel beter te trimmen in een vreemde omgeving.

Het werd steeds drukker en drukker. Elke dag stond ik bomvol met trimkatten. Toen begon het ineens heel erg te kriebelen. Ik besloot een pand te huren om hier te gaan trimmen. Doodeng en een hele grote stap terug qua inkomen. Maar ik heb er geen moment spijt van gehad.

Wil je mijn avontuur en de verbouwing van mijn nieuwe locatie op Kerkgracht 7 te Almere-Haven zien? Ik heb alles gefilmd:

Zonder eigenaar erbij trimmen?

Ik zag een heel groot verschil. Zonder eigenaar erbij, bleken katten veel beter te trimmen. Meer rust, minder afleiding. En hoewel ik bij sommige klinieken het trimmen mét eigenaar erbij weer oppakte, merkte ik toch een te groot verschil. En hoewel ik snap dat het lastig is om jouw geliefde kat af te geven aan een “vreemde”, zag ik gewoon dat zonder eigenaar, de kat veel vriendelijker te helpen was.

Op het moment dat ik dit schrijf, mogen trimsters alleen werken zonder eigenaar erbij. En ik heb dan ook besloten dat ik dit ook zo ga houden, ook al zou het na de lockdown wel weer mogen. Ik bekijk dit puur vanuit kattenwelzijn. Mijn doel is om een kat zo fijn en vriendelijk mogelijk te helpen. En voor mij persoonlijk gaat dat het beste zonder de afleiding van een eigenaar.

Bekijk vooral onderstaande video waarin ik uitleg dat ik zonder eigenaar veel fijner kat helpen bij vachtproblemen:

Meedoen aan een TV programma?

Op 10 december 2021 heb ik opnames gehad voor het programma: “Volg je me nog?”.
Via mijn Instagram account werd ik benaderd of ik misschien mee wilde doen aan dit programma.

Het gaat over social media. BN’ers moeten raden welke persoon bij welke Instagram account hoort. Doodeng! En hoewel ik het eerst niet wilde, leek het mij eigenlijk ook wel weer spannend.

Ik besloot mee te doen en het was een super toffe ervaring! Ik heb uiteraard alles gevlogt. In februari 2022 komt de uitzending op TV, dus tegen die tijd zal ik er een video over maken op mijn YouTube kanaal!

Webshop

Niet alleen mijn trimwerkzaamheden barstte uit zijn voegen in 2021. Ook mijn webshop kon ik eigenlijk niet langer meer runnen vanuit mijn huis. Elke dag krijg ik bestellingen van catlovers uit heel Nederland.
Al mijn voorraad kon ik nauwelijks meer opbergen in mijn huis.

Nu heb ik mijn nieuwe pand. Hier heb ik veel meer ruimte en kan ik dus in het nieuwe jaar uitbreiden. Mijn doel voor het nieuwe jaar is om mijn webshop nog meer uit te breiden met katvriendelijke producten.

Er verschijnen uitsluitend alleen producten in mijn webshop die ik en mijn katten eerst uitvoerig getest hebben.

speelstick

KattentrimKeurmerk

Toen ik begon als trimster in 2016, had ik een missie. Kattentrimsters die katvriendelijk en evachtbesparend trimmen, samen brengen.

Dat begon met een simpel overzichtslijstje op mijn eigen website. Maar op een gegeven moment werd dat te onoverzichtelijk.

Dus liet ik een website bouwen: Kattentrimsters.nl. Hierop staan kattentrimsters die volgens “onze” katvriendelijke manier katten helpen.

Maar er bleek behoefte aan méér. Meer erkenning, meer bijscholing en een écht keurmerk. Ik deed 100den uren research, bekeek of ik een keurmerk kon opstarten met instanties… Maar toen bleek dat dit alleen opgestart kon worden door “vak idioten”. Oftewel: Alleen trimsters konden dit opstartten.

Het KattentrimKeurmerk was geboren. En nu, een jaar later, heeft het meer vorm gekregen.
Wat jullie niet zien, is dat ik elke dag hiermee bezig ben.

Want ik trim nu rond de 30 á 40 katten per week, maar ik voorzie de deelnemende trimsters (30+ trimsters), wekelijks van bijscholingsvideo’s. Over trimmen, ondernemen, klantcontact en nog veel meer. Daarnaast is er nu een heuze KattentrimKeurmerk podcast. Alles is exclusief te bekijken en te beluisteren voor de deelnemers van het keurmerk!

Er is dus een constante stroom aan bijscholing voor de deelnemers. Alles draait om katten welzijn, nieuwe ontwikkelingen en meer. Je kunt er vanuit gaan dat alle deelnemers van het Kattentrimkeurmerk heel fanatiek zijn en graag bijleren. En dat komt ten goede voor de katten die getrimd moeten worden.

Een trimster die het keurmerk draagt, kun je herkennen aan het oranje vinkje op Kattentrimsters.nl.

 

Mijn YouTube kanaal laten groeien

Een doel wat ik heb voor 2022 is om mijn YouTube kanaal te laten groeien. Ik hoop hier in 2022 nog meer abonnees te hebben.

Ik wil dit kanaal gebruiken voor vermakelijke video’s over katten. Maar nog meer om bewustheid te creeeren over kattenwelzijn. Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Je zou mij super erg helpen om dat even te doen! Dat kan via deze link!

Kattenwelzijn

Ik ben super dankbaar dat ik bij 3 klinieken mag trimmen. Het fijne hieraan is dat ik super veel vragen kan stellen aan de assistentes én de dierenartsen. Hierdoor heb ik de afgelopen jaren enorm veel geleerd over de gezondheid van katten.

Mijn ervaring, passie én kennis is enorm gegroeid. En ik mag met trots zeggen dat ik dankzij deze kennis, de afgelopen jaren, katten met stil lijden naar de dierenarts heb doorverwezen en zijn geholpen.

Katten laten pijn nauwelijks merken. Dus ik heb katten met heftige gebitsproblemen, pijn aan oren, gevoelige pootjes en andere ongemakken doorverwezen naar de dierenarts. Hierdoor zijn deze katten geholpen aan medische oorzaken waar de eigenaar geen weet van heeft.

Door mijn groeiende kennis, zie ik steeds meer dat er enorm veel stilzwijgend lijden is voor heel veel katten. Eigenaren gaan niet zo snel naar de dierenarts, stellen he uit of zien simpelweg ongemakken niet.
GA ELK JAAR NAAR DE DIERENARTS! Je ziet onderliggende ziektes niet zo snel als eigenaar.

Met een jaarlijkse check bij een goede dierenarts kun je ziektes en voortekenen van erge dingen voorkomen!

En ik kan erover meepraten. Ik zag bij mijn kat Bo een klein rood randje bij een tandje, niks aan de hand zou je zeggen. Het bleek een ongeneeselijke tumor.
Bekijk hier de video over het verlies van Bo:

Mijn doel voor 2022 is om nog meer kennis over kattenwelzijn én gezondheid vergaren. En al deze kennis deel ik weer met mijn collega’s die zich hebben aangemeld voor Het Kattentrimkeurmerk.

Ik wens jou al het goede toe voor 2022!

Heel erg bedankt voor het lezen van deze blog en ik wil je graag een gezond 2022 wensen!
PerfecteKat.nl Kerst

Lees ook deze blogs!

NIEUW IN DE WEBSHOP: Houten speelhengels en speelsticks!
The Bohemian Catlady – Op bezoek bij een kattenwinkel!
De opmars van katvriendelijk en vachtbesparend trimmen.

Vergelijkbare berichten