Stichting Zwerfkat Almere: Collecte week

Al een tijdje volg ik op Facebook Stichting Zwerfkat Almere en vind het super tof dat deze stichting bestaat. Deze week is het collecte week van Stichting Zwerfkat en zij mogen dan langs de deuren om een bijdrage te vragen. Ik heb besloten mij op te geven als vrijwilliger om te gaan collecteren deze week, want deze stichting kan onze donaties hard gebruiken!

Stichting Zwerfkat Almere

Stichting Zwerfkat Almere

Ria Ooms heeft in 2013 Stichting Zwerfkat Almere opgericht. Zij werkt bij de dierenambulance en merkte dat er veel zwerfkatten waren in Almere en wilde dit probleem bij de kern aanpakken. De meeste zwerfkatten zijn vaak ongewenste/gedumpte huiskatten. Ook lezen we steeds vaker in het nieuws dat katten die kittens krijgen, met nestje en al worden gedumpt. Helaas zijn er tegenwoordig huishoudens die in de financiële problemen raken en dus niet de mogelijkheid hebben om hun kat te castreren/steriliseren. Stichting Zwerfkat Almere bemiddeld en helpt dierenbezitters in financiële nood (aantoonbaar in de schuldsanering) bij medische dierenzorg. Door geldzorgen worden vaak medische behandelingen uitgesteld of helemaal niet uitgevoerd. Ook wordt er uit nood wel eens besloten om de kat te “dumpen”. Daarnaast biedt Stichting Zwerfkat Almere de mogelijkheid om de katten tijdens een maandelijkse chipactie van een chip te laten voorzien tegen een aantrekkelijk tarief.

Castreren/steriliseren en chippen helpt tegen zwerfkatten

Katers en poezen die niet gecastreerd/gesteriliseerd buiten lopen zorgen vaak voor flink wat overlast. Ten eerste kunnen zij zich vrij voortplanten wat zorgt voor nog meer zwerfkatten.
Stichting Zwerfkat Almere
Ten tweede hebben veel mensen last van deze loslopende katten. Denk maar aan bijvoorbeeld sproeiende katers in jouw tuin of ontlasting in speeltuinen. Deze katten zijn meestal niet geënt en verspreiden hierdoor ziektes.
Heb jij jouw kat al laten chippen? Zo nee, dan moet je dat zeker laten doen, of het nou een binnen of buiten kat is! Een kat kan altijd wegglippen en aan de wandel gaan, via een chip wordt er dan achterhaald dat jij de eigenaar bent. Helaas hebben niet alle katteneigenaren de finaciele middelen om hun kat te laten chippen of te laten helpen, Stichting Zwerfkat Almere kan hulp bieden.
Stichting Zwerfkat Almere

Doneer aan Stichting Zwerfkat Almere!

Je hoort het al, ik draag deze stichting een warm hart toe en hoop ook mijn steentje bij te dragen. Ik vind het super dat de katten worden geholpen en hierdoor ook de eigenaren die het niet zo breed hebben. Ria Ooms zet zich samen met andere vrijwilligers vol passie in voor deze stichting en zij kunnen jouw donatie hard gebruiken!
Je kunt deze week een collectant aan de deur verwachten, maar je kan natuurlijk ook gewoon een donatie doen. Lees hier hoe jij kunt doneren en volg Stichting Zwerfkat Almere op Facebook!
Stichting Zwerfkat Almere

Vergelijkbare berichten