| | |

REVIEW: Yuup! Oog en oor reiniging voor katten.

Eindelijk weer een review online! Dit keer over Yuup! oor en oogreniging.
Soms heb ik een tijdje geen producten om te reviewen. Hoewel ik regelmatig wordt benaderd door bedrijven, wil ik simpelweg alleen producten ontvangen waar mijn katten iets aan hebben. Anders heb ik mijn huis binnen mum van tijd vol staan met rommel.

Mijn mening!

Maar nu heb ik weer eens een product die écht de moeite waard is om mijn mening over te geven. Ik heb regelmatig katten op de trimtafel die last hebben van vieze oogjes en/of oortjes. Uiteraard maak ik dat altijd even schoon als ik toch de kat op tafel heb.

En nu heb ik een product gevonden die ik elke dag zelf gebruik en dat moet ik natuurlijk met jou delen!

Waarom vieze ogen?

Allereerst wil ik benadrukken: Ga altijd langs de dierenarts als jouw kat last heeft van vieze ogen en/of oren. Laat het voor de zekerheid checken. Misschien zit er een medische oorzaak achter.

Ik heb gemerkt dat katten met korte neuzen vooral last hebben van vieze ogen.

(bron)In de praktijk zien we geregeld katten met ooguitvloeiing. Dit betekent dat er een waterige, slijmerige (muceuze) of etterige (purulente) afscheiding te zien is bij een of beide ogen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, die we hier kort toelichten.

Allereerst de (heldere) waterige ooguitvloeiing. Dit kan komen door een overmatige productie van tranen door irritatie of pijn aan het oog. Een andere oorzaak is de verstopping van de traanbuis, waardoor het oog als het ware ‘overloopt’. Dit zien we bijvoorbeeld bij kortsnuitige katten (zoals de pers), door een aangeboren afwijking of trauma.

Dan hebben we ook nog de slijmerige of etterige afscheiding, met een witte tot geelgroene kleur. Dit is vaak het gevolg van een ontsteking door bijvoorbeeld bacteriën, niesziektevirussen (Chlamydophila felis en Feline Herpesvirus-1), afwijkingen aan de oogleden of droge ogen (Keratoconjunctivitis sicca). Ook wanneer de waterige ooguitvloeiing chronisch aanwezig is, kan deze slijmerig of etterig worden.

Vieze neusjes komen bij meer katten voor. Het is goed om dat weg te halen, want dan kan een kat simpelweg beter ademen.

Yuup! Mijn review!

Ik heb Yuup! Dus uitvoerig getest, alvorens ik mijn ervaring deel. En ik ben super enthousiast. Geloof mij, ik heb inmiddels meer dan producten geprobeerd, maar bruine traanstrepen bij witte katten krijg je echt nergens mee weg.

Dat bevat teveel pigment en krijg je geloof ik alleen met heel intensief wassen of bleekmiddel uit de vacht. En beide wil je natuurlijk niet voor een kat.

Maar harde stukken onder de ogen en in de oren, kun je hier prima mee wegkrijgen. Je moet het eigenlijk een beetje “weken”. Dus wat ik doe, is met een wattenschijfje en een beetje Yuup! op het watje de ogen en oren voorzichtig deppen. Daarna kun je de viezigheid makkelijk wegvegen.

Ik gebruik dit nu dagelijks bij katten die het nodig hebben. Er zit tevens een handig tuutje op om het makkelijk op een watje/doekje te doen, niet geheel onbelangrijk!

Nu verkrijgbaar in mijn webshop!

Omdat ik zo enthousiast ben over dit product, heb ik besloten om Yuup! toe te voegen aan mijn webshop!
Je shopt het nu HIER!

Lees ook deze blogs!

Even voorstellen: Mijn katten – Jip, Ted en Billy – Incl. Video!
GASTBLOG Patrick – Pittige tante Moortje – SAZ Amsterdam
Hoe kam je een kat die kammen haat? Incl. YouTube video!
REVIEW: Afwasbare kledingroller? Incl. YouTube Video!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten