| | |

Review: Trixie Cat Activity Tunnel Feeder

Trixie Cat Activity Tunnel Feeder is kattenspeelgoed. En niet zomaar kattenspeelgoed, maar een voerspel. Tijd voor een uitvoerige review!

Inmiddels heb ik drie katten, dus drie juryleden die mijn productreviews mogelijk maken. Ik ben zoals je weet misschien groot fan van voerspellen, ook wel voedselverrijking genoemd. Ik schreef eerder al reviews over het Cat Activity board en de Funfeeder.
Voerspellen zijn top om de kat zijn dagelijkse brokjes in te geven. Het gaat verveling tegen, kan overgewicht beperken, het is een braintraining voor de kat en voorkomt schrokken. Alleen maar voordelen dus!

Het merk Trixie heeft tal van voerspellen te koop. Mijn oog viel op de Trixie Cat Activity Tunnel Feeder. Ik besloot ‘m te kopen, zodat Jip, Ted en Bil hem konden testen. Lees je mee?
Trixie Cat Activity Tunnel Feeder

Trixie Cat Activity Tunnel Feeder?

Ik kocht dit voerspel via Zooplus.nl voor € 9,99.
En dit staat er op Zooplus als beschrijving:

Trixie Kattenspeelgoed Cat Activity Tunnel Feeder combineert speelplezier met lichamelijke bezigheid en gezonde voedselopname. De behendigheid van je kamertijger wordt op speelse wijze getraind en hij wordt mentaal uitgedaagd – – ideaal voor echte huiskatten en lichamelijk beperkte kamertijgers. De tunnel Feeder kan met lekkers of dagelijks droogvoer gebruikt worden.

Gewoon lekkers of droogvoer in de trechter vullen, het deksel erop schroeven en voor uw kamertijger neerzetten. Dankzij de stevige schroefdeksel lukt het uw katje gegarandeerd niet om van boven bij het voer te komen. De brokjes verdelen zich over de zes buizen en moeten er stuk voor stuk uitgehaald worden met de pootjes. de brokjes. Omdat de buizen onder verschillende hoeken staan wordt het eruit hengelen bemoeilijkt en uw kat moet moeite doen om aan zijn voer te komen. Daardoor wordt de snelheid van eten aanzienlijk vertraagd en de opgenomen hoeveelheid voer verminderd. Geef uw kamertijger zijn dagelijkse portie droogvoer met de Cat Activity Tunnel Feeder. Deze manier van eten zorgt voor een gezonde vertering en kan helpen om het gewicht te verminderen.

Trixie Cat Activity Tunnel Feeder is geschikt voor de de vaatwasmachine en dient vanwege gebruik met voer regelmatig schoongemaakt te worden.

Trixie Cat Activity Tunnel Feeder

Trixie Kattenspeelgoed Cat Activity Tunnel Feeder in één oogopslag:
Kleur: wit/blauw of grijs/wijnrood
Materiaal: kunststof
Antislip dankzij rubberen antislip-ring
Deksel met schroefdop: voor gemakkelijk vullen; de kat komt niet bij het voer
Hygiënisch: vaatwasserbestendig
Gebruik voor snacks en droogvoer
Afgifte hoeveelheid is te reguleren
Buizen in verschillende hoeken: de kat moet werken voor het voedsel om het langzaam eten te bevorderen
Voordelen voor de kat:
Traint de behendigheid
Lichamelijke bezigheid
Mentale uitdaging
Langzamere voedselopname
Gezondere vertering en ondersteuning bij gewichtsafname
Afmeting:
Totaal: ca. Ø 28 x H 14 cm
Grondplaat: Ø 28 x H 3,5 cm
Trechter: ca. Ø 11 x H 5,5 cm
Buisopeningen: ca. Ø 5 cm

De test!

Mijn katten zijn al gewend om uit voerspellen te eten. Ik heb zelfs geen normale voerbakjes meer in huis voor de brokken. Jip heeft namelijk nogal de neiging om te schrokken en met een voerspel is dit helemaal verholpen.

Trixie Cat Activity Tunnel Feeder hoef je niet in elkaar te zetten. Er zit een schroef systeem in, hiermee kun je de grote van de gaatjes aanpassen, waardoor het voer valt. Hierdoor kun je zorgen dat zowel grote, als kleine brokjes gebruikt kunnen worden in het voerspel. Bovenop zit een dop, die kun je eraf halen en hier kun je het voer in doen en klaar is Kees.

Mijn katten waren direct nieuwsgierig naar deze nieuwe puzzel. Ook mijn kleinste aanwinst Billy ging er gelijk op af. Ze hadden gelijk door dat ze de brokken via de tunneltjes eruit konden vissen. Is jouw kat nog geen voerspel gewend? Doe er dan eerst de favoriete snoepjes in en help de kat een beetje. Vaak hebben katten het dan het spelletje snel door.
De brokjes bleven (na het instellen van de juiste doorgang hoogte), niet steken en konden makkelijk eruit gehaald worden door mijn katten.

Wat gebruiksgemak en of het een makkelijk te snappen spel is voor katten, is de Trixie Cat Activity Tunnel Feeder dus al door de test. Voordeel is trouwens ook dat er een rubber ring onderop zit. Hierdoor schuift dat ding niet gelijk door de kamer als deze een tikkie krijgt.

Een voerspel moet je wel regelmatig schoonmaken. Katten zijn schone dieren en houden van schone voerbakjes en dus ook voerspellen. En dit spel kan gewoon zonder gevaar in de vaatwasser! Mega pluspunt, want ik heb toevallig een enorme hekel aan afwassen.

Eindoordeel

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Ik ben enthousiast over dit voerspel. Het is een stevig ding, dus sloopproof. Makkelijk schoon te houden, te vullen en mijn katten eten er graag uit. Ik ben altijd kritisch met reviews, maar kan zo snel geen nadelen of verbeterpunten bedenken.
De prijs is zeer gunstig, zo kunnen ook mensen met een kleinere portemonnee ‘m aanschaffen en hun katten laten kennismaken met een voerspel.
Een absolute aanrader dus! Je shopt ‘m via Zooplus.nl voor 9,99 euro hier.

Trixie Cat Activity Tunnel Feeder

*Ik krijg niet betaald om deze review te schrijven en heb de Trixie Cat Activity Tunnel Feeder zelf gekocht. Ik promoot alleen producten waar ik volledig achter sta. Wel maak ik gebruik van affiliate links.

Lees ook deze blogs!

Preventief scheren? Wanneer wel of niet?
YouTube aflevering 13: Interview PetPlan huisdierverzekering.
Review Catflower krabpaal – Inclusief de XXL versie!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!


zooplus.nl

Vergelijkbare berichten