|

Review: Stofzuiger Thomas Cycloon Hybrid

Als catlover neem je genoegen met dat je met grote regelmaat moet stofzuigen. Ik mocht de Thomas Cycloon Hybrid stofzuiger uittesten. Ben je klaar voor een goud eerlijke review?

Het is natuurlijk geweldig om zo een mooie stofzuiger opgestuurd te krijgen, maar zoals jullie weten ben ik altijd eerlijk over de producten die ik uittest. Dus ik heb de Thomas Cycloon stofzuiger aan een uitgebreide test onderworpen. Ik krijg niet betaald voor deze review, wel heb ik de stofzuiger gekregen.

Thomas Cycloon Hybrid

Thomas Cycloon Hybrid?

Op de website van Thomas-stofzuigers.nl is het volgende te lezen:

De eerste zakloze cycloonstofzuiger, die dierenharen verwijdert en de lucht 100% merkbaar verfrist. Deze stofzuiger zonder zak zuigt zonder moeite haren en ander vuil van je viervoeter op. Met de easyBox kan je moeiteloos elke dag stofzuigen zonder veel tijd te verliezen. Met de Aqua-freshair-Box kan je zelfs de lucht verfrissen en je huis ontdoen van onaangename geurtjes.

Thomas Cycloon Hybrid

CYCLOON HYBRID FAMILY & PETS
De krachtige THOMAS CYCLOON HYBRID FAMILY & PETS lost, dankzij hybride cycloontechnologie, de twee belangrijkste problemen bij het houden van huisdieren op: nare geurtjes en haren.
Dierenharen worden krachtig opgezogen en opgevangen.

Dierlijke geuren en fijne vuildeeltjes worden in de AQUA-FreshAir-Box gebonden: 100% merkbaar verfriste lucht.
Indien gewenst kunt u de easyBox gewoon vervangen door de meegeleverde AQUA-FreshAir-Box en hiermee stofzuigen. Daarbij worden dierlijke geuren en stof opgezogen en in het water gebonden. De lucht wordt 100% merkbaar verfrist.

Specificaties

De Thomas Cycloon Hybrid kun je o.a. via Bol.com kopen, daar kost ‘ie 250 euro.

 • Scheiding van fijnstof en grofvuil in de THOMAS easyBox
 • Snel en eenvoudig leegmaken van de THOMAS-stofboxen
 • 1400 Watt zuigvermogen
 • Wasbaar HEPA 13-filter
 • Stofzuigen zonder stofzak
 • Kan vloeistoffen opzuigen
 • Made in Germany
 • Spanning: 220 – 240 Volt
 • Zekering: 16 Ampere
 • Snoerlengte: 8 m
 • Actieradius: 11 m
 • Aantal wieltjes: 2 grote wieltjes en 1 Easy Drive zwenkwieltje

Bekijk hier de promo video via YouTube:

Bijgeleverde producten

Bij de stofzuiger krijg je diverse zuigmonden:
Omschakelaar vloermondstuk, speciaal voor dierenharen


Turbo mondstuk


Kierenzuigmond extra lang met (losse) zuigborstel


Kleine zuigmond

Aqua fresh airbox, hierin doe je water voordat je gaat stofzuigen en gaat vieze geurtjes tegen

Easybox

Kattenhaar test

Genoeg gekletst, tijd voor de test! Ik ben natuurlijk benaderd om deze stofzuiger te testen omdat ik over kattenproducten schrijf. En bij katten hoort stofzuigen. Ik stofzuig, met drie katten in huis, bijna dagelijks mijn huis. Ik moet wel, want anders veranderd het binnen een mum van tijd in één grote haarbal. Ik heb een groot kleed in mijn woonkamer. En dat is vragen om veel haar als je katten in huis hebt.

Voor mij is het dus heel erg belangrijk dat deze stofzuiger en de stofzuigermond goed genoeg functioneert om mijn vloerkleed goed haarvrij te maken. Daarvoor heb ik de kop bevestigd die daarvoor bedoeld is. Dus met die rode onderkant. De stofzuiger kun je bedienen door op de knoppen te drukken, er zijn verschillende sterktes in te stellen. Ik ga nooit voor half werk, dus gelijk maar volledige sterkte aan de slag. En ik moet zeggen, de stofzuiger gaat als een raket. Niet alle haren worden perfect meegezogen, maar zeker het grootste gedeelte.

Kattenbakvulling test

Mijn katten zijn binnenkatten en in mijn huis staan meerdere kattenbakken. En andere binnenkattenbezitters zullen het herkennen: er ligt altijd wel een beetje kattengrind naast de bak. Helaas heb ik mijn katten nog niet geleerd dat ze netjes hun voetjes vegen. Ook daarom moet ik zeer regelmatig mijn huis moeten stofzuigen. Voor de rest van mijn huis heb ik het turbo mondstuk. En wederom ben ik zeker niet teleurgesteld, want op de sterkste stand kun je prima al dat irritante kattengrind opzuigen.

Eindoordeel?

Zal ik je een geheimpje? Ik heb een enorme hekel aan stofzuigen. Maar ik doe het wel bijna dagelijks. Als een stofzuiger mij irriteert of niet goed werkt, dan ga ik ‘m ook niet gebruiken. Mijn voor mij is het belangrijkste dat een stofzuiger de kattenharen en het kattengrind makkelijk opzuigt. Dat de stofzuiger veel kracht heeft en een lang snoer.
Eigenlijk voldoet de Thomas Cycloon Hybrid aan al deze eisen.

Nadelen:
Op alles valt wat aan te merken. Deze stofzuiger is vrij zwaar. Als je niet goed kan tillen, dan zou hij wel eens wat aan de zware kant kunnen zijn. Wat daar ook het nadeel van is, is dat je voorzichtig moet zijn tijdens het stofzuigen. Je kunt, als je een beetje fanatiek bent, makkelijk je plinten van de muur af rammen.

Er zit ook een losse aqua bak bij, vooral bedoeld om losse stofdeeltjes niet in huis te krijgen en om de geur te neutraliseren. Echter ga ik deze optie echt niet gebruiken, want ik vind het teveel gedoe om die bak te vullen en leeg te gooien na elk gebruik. Al eerder heb ik een review geschreven over een andere Thomas stofzuiger en deze had alleen maar de aqua bak en dat was dramatisch. (Ik gebruik deze nog steeds trouwens, maar ik doe er geen water in. Blijkt ook gewoon te kunnen.)

Daarnaast kunnen sommige mensen met een kleinere beurs, de stofzuiger kost natuurlijk 250 euro. Dus niet iedereen kan dat betalen. Echter is het wel een luxere stofzuiger, dus daar betaal je dan ook voor.

Voordelen
Zoals eerder gezegd, de Thomas Cycloon Hybrid is een rammertje van een stofzuiger. Hij is krachtig en dankzij de verschillende koppen geschikt voor verschillende ondergronden. Het is een stevig ding, evenals de onderdelen, je sloopt ‘m niet zo snel.

Wat ook een groot voordeel is, is dat er geen stofzuigerzak nodig is. Je kunt de bak super simpel losklikken en direct legen in de prullenbak. Er wordt gezegd dat dit helemaal zonder stofwolken gaat, das niet helemaal zo. Maar als je de bak goed in een vuilniszak leegt (dus niet erboven), is dit probleem verholpen.
Heerlijk om geen losse stofzuigerzakken meer te halen en nooit meer zonder te zitten. Vooral als je veel kattenharen opzuigt, kan een stofzuigerzak snel vol zijn.

Ik ben dus echt positief verrast over deze Thomas Cycloon Hybrid!
Je shopt ‘m hier via Bol.com

Heb je deze blogs al gelezen?

Youtube aflevering 12: Dwangmiddelen op de trimtafel?
Dag lieve Bo – YouTube serie – Deel 3 van 3
Doe maar een leeuwenmodel, want dat staat zo leuk!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!zooplus.nl

Vergelijkbare berichten