|

REVIEW: Snoozle Katten Krabplank

Zijn jouw katten ook gek op krabbelen? En nee, dan bedoel ik niet aan je behang of stoel. Maar wel aan een krabpaal of krabplank! Speciaal voor jou een review van de Snoozle Loop Kattenkrabpaal.

Snoozle Krabplank

Snoozle Loop Kattenkrabpaal?

Mijn katten hebben aardig wat krabpalen en krabplanken tot hun beschikking. Ik werd benaderd om deze chique krabplank te testen. Dat kwam mooi uit, want de huidige krabplank was aan vervanging toe. Het is een flinke unit, de afmetingen zijn: L 86 cm x B 27cm x H 27cm.

Snoozle Krabplank

Wat vind ik?

Allereerst vind ik de Snoozle krabplank erg mooi om te zien. Hij staat super leuk bij mijn interieur, niet onbelangrijk natuurlijk. Het is een stevig ding en groot van formaal, daardoor ook een geschikte krabpaal voor grote katten. De zijkanten zijn bekleed met zwart karton, de verdere delen met het welbekende krab/golf karton. Handige is dat hij tweemaal is te gebruiken, oftewel… als de ene kant versleten is, draai je ‘m gewoon om en kunnen de katten die kant gebruiken.

Snoozle Krabplank

Wat vinden mijn katten?

Dat is natuurlijk het belangrijkste! Het testpanel bestaat uit Billy (kleine poes, 2 jaar oud), Teddy (flinke jongen, 3 jaar oud) en Jip (een echte opa,15 jaar oud)

Snoozle Krabplank

Ik had de Snoozle krabplank nog niet neergezet en al mijn katten kwamen er nieuwsgierig op af. Gelijk werd de krabplank gretig in gebruik genomen.

Snoozle Krabplank

Mijn oudste kat Jip heeft artrose, hierdoor gaat zijn voorkeur sowieso naar horizontaal krabbelen in plaats van verticaal. Zowel Teddy als Billy hebben de Snoozle krabplank als nieuwe slaapplek ingewijd. Uren liggen ze er in wisseldiensten op te slapen.

Snoozle Krabplank

Ik denk dat ze het een fijne slaapplek vinden gezien de ronde vorm, ze liggen dus lekker in een kuiltje. Ikzelf zou kiezen voor de bank, maar katten blijven katten. Die n kiezen wel vaker plekjes uit om te slapen waar wij als mensen van op kijken.

Snoozle Krabplank

De Snoozle krabplank is dus volledig goedgekeurd door mijn katten en wordt dagelijks heel erg actief gebruikt. Sidenote: Hoewel Tedje een flinke Ragdoll is, kruipt hij ook regelmatig in de de krabplank hahah!

Snoozle Krabplank

Voordelen/nadelen?

Nadelen: En over actief gebruik gesproken, dan komen we op de nadelen. Waar gehakt wordt vallen spaanders, oftewel, waar een krabplank staat wordt gekrabd. Zoals elke krabgelegenheid, slijt deze. Vooral als katten er gek mee zijn.

Gezien de krabplank is gemaakt van karton, is de slijtage vlot te zien. Mijn katten gebruiken de krabplank zeer intensief, hierdoor ligt er her en der regelmatig wat afgekrabd karton. Ik persoonlijk vind dit geen probleem en niet een heel groot nadeel. Ik heb liever een krabplank of krabpaal die goed gebruikt wordt dan eentje die stof staat te vangen in een hoek.

Snoozle Krabplank

Zoals ik al eerder schreef, de krabplank kun je ‘m omdraaien en dus tweemaal te gebruiken. Dat maakt het gelijk een stuk duurzamer. Het is wel erg stevig en sterk krabkarton, het gaat dus echt wel een tijdje mee voordat ze erdoorheen zitten.

Andere nadeel is de prijs. Deze krabpaal kost op dit moment van schrijven € 64,95. Ikzelf vind het deze prijs wel waard, gezien het plezier wat mijn katten ervan hebben en de kwaliteit. Maar ik snap heel goed dat Catlovers die op een budget leven, deze krabplank niet kunnen betalen.

Snoozle Krabplank

Voordelen: Allereerste voordeel is dat mijn katten de krabplank elke dag veelvuldig gebruiken. Dat is voor mij het belangrijkste. Een ander voordeel vind ik dat het echt wel een eyecatcher in huis is, het is een mooie krabplank met een luxe uitstraling. Wat ik ook fijn vind ik dat mijn katten er een nieuwe slaapplek bij hebben. Ik had het niet verwacht dat mijn katten zo heerlijk op een krabplank zouden kunnen relaxen.

Waar ik ook erg blij mee ben is dat de Snoozle krabplank zowel geschikt is voor kleine katten als de grotere huistijgers. Ik zie als kattentrimmer dagelijks bijvoorbeeld hele grote Maine Coons. En ook die kunnen prima gebruik hiervan maken. Als laatste voordeel wil ik de oudere kat benoemen. Mijn seniorkat Jip krabt graag aan deze krabplank en kan hier, ondanks zijn atrose, makkelijk opstappen.

Snoozle Krabplank

* De Snoozle loop krabpaal heb ik gekregen van Happy Animal. Ik krijg niet betaald voor deze review.

Hill's banner 250x250px

Vergelijkbare berichten