| |

Review Voerspel – NINA OTTOSSON PUZZLE & PLAY BUGGIN OUT

Dat ik fan ben van voerspellen, weten sommige van jullie misschien al. Maar nu heb ik weer een paaaaareltje van een voerspel die ik graag met jullie wil bespreken: de Nina Ottosson Puzzle & Play Bugging out
Voerspellen zijn eigenlijk een musthave voor elke kat. Het is een echte braintraining, gaat verveling tegen en stimuleert het jachtinstinct. Alleen maar voordelen dus.

Nina ottoson voerspel review

Nina Ottosson Puzzle & Play Bugging out?

Da’s nogal een lange naam voor een voerspel haha! Maar goed, mevrouw Ottosson is een Zweedse dierenliefhebster en zij ontwerpt voerspellen. Na een korte research zie ik dat ze een heel arsenaal aan spellen heeft ontworpen. De ene nog mooier dan de andere.

Nu ga ik het hebben over het Puzzle & Play Bugging out spel. Oordeel zelf, het spel ziet er voor ons mens al heel erg aantrekkelijk uit. Het is gemaakt van plastic en er zitten rode dopjes op en groene blaadjes. Het is qua uiterlijk zeker geen lelijk ding.

Nina Ottosson voerspel

Wat vind ik

De looks van de Puzzle & Play Bugging out spreken mij dus al erg aan. Doordat het van plastic is, is het makkelijk schoon te houden. Aan de onderkant zitten rubber dopjes, hierdoor blijft het spel mooi op zijn plaats liggen in de woonkamer. Ik heb al veel voerspellen laten testen door mijn katten, maar deze is wel handig omdat het plat is. Dat maakt het niet makkelijk om het spel om te kieperen.

Alle vakjes en blaadjes zitten goed vast en voelt super sloopproof. Dus ook de grote en wat drukke sloopkatten kunnen denk ik niet dit spel makkelijk kapot maken. Tijd voor een test met mijn katten!

Nina Ottoson Voerspel

Wat vinden mijn katten?

Nu moet ik bekennen, alle drie mijn katten zijn gewend aan voerspellen. Ze eten zelfs alleen nog maar hun brokjes uit spellen en niet meer uit bakjes. Mijn oudste kat Jip had nogal de neiging om te schrokken en daarna al de brokjes net zo hard weer uit te kotsen. Dat is helemaal verholpen door hem uit een voerspel eten te geven. Hierdoor is hij verplicht om brokje voor brokje te eten.

Nina Ottoson voerspel

Maar mijn katten weten dus hoe het werkt en snapte dus al snel wat de bedoeling was van het spel. De vakjes opzij schuiven, de blaadjes verplaatsen en hoppa, daar lagen de brokjes.

Het is geen makkelijk voerspel. Als jouw kat nog nooit iets met een voerspel heeft gedaan, dan kun je de Puzzle & Play Bugging out niet zomaar neerzetten en ervan uitgaan dat de kat het direct snapt.
Je zult dus zelf een handje mee moeten helpen.

Ik merk dat veel mensen zeggen: “Ja maar mijn kat doet dat niet!” of “Mijn kat snapt voerspellen niet!”. Persoonlijk denk ik dat je het dan niet genoeg kans hebt gegeven.

Nina Ottoson voerspel

Ga ernaast zitten, pak de favo kattensnoepjes van jouw kat en ga het daar eerst mee proberen. Letterlijk aanwijzen waar de snoepjes liggen, de vakjes verschuiven en vooral enthousiast reageren als de kat het snapt, stimuleert de kat enorm.

Ted is een enorme sloper. Maar hij krijgt de Puzzle & Play Bugging out niet kapot! Hij kan super fanatiek worden van voerspellen, maar hij vond het geweldig om met de vakjes te schuiven en als beloning een lekker snoepje te krijgen.

Nina Ottoson voerspel

Eindoordeel en waar te koop?

Ik ben wild enthousiast over Nina Ottoson Puzzle & Play Bugging out! Mijn katten zijn er helemaal gek op en het zorgt voor heel wat speelplezier. Het is een sloopproof spel en ik vind het geweldig om te zien hoe leuk mijn katten het vinden. Dikke aanrader dus!

Ik heb dit spel gekregen van mijn trimcollega Susanne van Trimsalon Felis. Ik heb het spel nu ruim 2 maanden uitgetest, voordat ik deze eerlijke review erover heb geschreven.
Wil jij jouw kat dit leuke spel kado doen? Je shopt ‘m via deze link!
Nina Ottoson voerspel

Lees ook deze blogs!

NIEUW! Online workshop: Hoe word je kattentrimmer?
Kattenmishandeling bij trimsalons?!
Speelstick met veren en belletje
VIDEO: Wat is vilt? Wat doe je eraan? Doet het pijn?

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten