| | |

Review: My Amazing Cat milieuvriendelijk kattenspeelgoed

My Amazing Cat is een denkspel voor de kat en bovendien van mileuvriendelijke materialen gemaakt.

Na een korte blogpauze wegens de feestdagen (heb je mijn laatste blog van 2019 gelezen?), is hier mijn eerste blog van 2020!

En ik val 2020 binnen met een review. En wel over het My Amazing Cat denkspel. Dit is een bijzonder denkspel, want dit is een milieuvriendelijke versie. Nice!
Matthijs Paling is de oprichter en bedenker van My Amazing Cat en benaderde mij via Instagram of ik het leuk vond om het spel te ontvangen. Jip, Ted en Bil hebben het spel inmiddels uitvoerig getest en hier kun je mijn eerlijke review vinden!

My Amazing Cat

My Amazing Cat?

Vooral bij dit soort bijzondere initiatieven, ben ik altijd benieuwd wie de persoon achter het product is. Matthijs is een enorme dierenliefhebber al vanaf jonge leeftijd. Hij heeft een fulltime job als grafisch ontwerper. Daarnaast heeft hij My Amazing Cat opgericht en verteld hier het volgende over:

“Toch wilde ik iets anders doen en kwam met het idee voor My Amazing Cat. Een perfecte manier van mijn liefde voor dieren en het gebruik van graspapier. Al die plastic speeltjes zijn er al genoeg. Daarnaast houden katten van karton en als je dat karton milieuvriendelijker kunt maken hoefde ik daar niet zo lang over na te denken. Je kunt hier meer info vinden over graspapier: https://myamazingcat.nl/graspapier/ My Amazing Cat wordt volledig geproduceerd in Duitsland. Hier komt ook het gras vandaan wat gebruikt wordt voor productie.

Naast het milieuvriendelijke wilden we ook een goed doel koppelen aan My Amazing Cat. Ik heb en Duitse compagnon die erg begaan is met de jachtluipaard populatie in Namibië. Deze gaat daar hard achteruit en het Cheetah Conservation Fund doet daar veel om de jachtluipaard populatie in stand te houden en uit te breiden. Dit past natuurlijk uitstekend bij ons product en daarom doneren wij een bepaald bedrag per verkochte doos aan het Cheetah Conservation Fund.”

My Amazing Cat

Hoe ziet My Amazing Cat eruit

Ten eerste vind ik het enorm innovatief dat Matthijs dit spel heeft bedacht en vormgegeven en rekening houdt met het milieu. Ten tweede is dit nog niet alles. Er is over meer nagedacht. Bijvoorbeeld het kleuren spectrum dat katten goed kunnen zien.
My Amazing Cat
En verschillende levels zodat de kat het spel kan leren gebruiken.
My Amazing Cat

Je shopt My Amazing Cat voor € 14,99 euro.
Ik kreeg het pakketje vlot binnen en ik was direct onder de indruk van de verpakking. Overal is over na gedacht. Je kunt zien dat Matthijs een ontwerper is. Het zit in een mooie platte doos met een wikkel waar alle benodigde informatie op staat.

Met een beetje inzicht zet je ‘m makkelijk in elkaar. Maar je kunt ook de instructie video vinden via YouTube. Zo kan zelfs iemand met twee linkerhanden het spel in elkaar zetten.

Eenmaal in elkaar, ziet het My Amazing Cat spel er solide en stevig uit. Het staat ook nog eens leuk in mijn woonkamer, weer eens wat anders dan mijn plastic voerspellen. Tijd om Jip, Ted en Bil erop los te laten!

Wat vind ik?

Mijn katten zijn al gewend aan voerspellen. Dus ik hoefde er alleen even wat brokjes in te doen en ze gingen direct aan de slag ermee. Met zijn drieen waren ze gelijk fanatiek en schoven de doos door de hele woonkamer om de brokjes te pakken te krijgen. Aangezien de binnenkant stevig is wegens de verschillende levels, kunnen ze er ook gewoon op zitten en staan.

Is jouw kat nog niet gewend aan voerspellen? Dan moet je jouw kat even een handje helpen. Gebruik de lievelingssnoepjes van jouw kat en stimuleer de kat. Soms heb je even geduld nodig. Ik herinner mij dat Jip in het begin niets van voerspellen moest hebben. Maar met een beetje hulp en geduld, eet hij nu alleen nog maar uit voerspellen.

Mijn katten zijn direct enthousiast!

Eindoordeel

Eigenlijk heb ik weinig aan te merken op het My Amazing Cat voerspel, het ziet er prachtig uit, makkelijk in elkaar te zetten en het is stevig! Mijn katten snappen het ook direct en gaan er ook mee aan de slag!

Ik ben groot voorstander van voerspellen en ik kan niet vaak genoeg roepen dat elke kat hier eigenlijk uit moet eten. Ik geef droge brokjes niet meer uit normale bakjes, alleen nog maar uit voerspellen.

Het gaat verveling tegen, kan overgewicht verminderen en ook niet onbelangrijk: katten vinden het leuk!

Ik heb wel enkele opmerkingen:
1. De afmetingen van het spel staan niet op de website (LxBxH: 36cmx23cmx10cm). Als je de filmpjes bekijkt, kun je het wel ongeveer inschatten, maar sommige mensen willen dit weten voordat ze ‘m aanschaffen.
2. Hygiëne. Het voordeel van een plastic voerspel, is dat je het kunt afwassen en eindeloos kunt gebruiken. Katten zijn schone dieren, dus zij houden van schone eet en drinkplekken. Het My Amazing Cat kattenspel is dus op een gegeven moment “op”.
Nu is het een milieuvriendelijk product, dus wat dat betreft is dat geen groot probleem. Ik denk trouwens dat afwisseling voor een kat juist fijn is op voerspellen gebied. Dus een keer een andere neerzetten is juist een nieuwe uitdaging voor de kat.
3. Kattengras. Er zit momenteel een gratis kattengras zaadpad bij. Hiermee kun je zelf jouw kattengras kweken. Super leuk bedacht en tof. Echter zijn de meningen over kattengras verdeeld. Dit omdat het vast kan komen te zitten in de keel/neus van de kat. Dus dat is iets voor jezelf om te bepalen of je die daadwerkelijk gaat gebruiken.

Verder ben ik enorm enthousiast over dit innovatieve voerspel! Mijn katten vinden het geweldig en de vormgeving is top! Daarnaast vind ik de prijs/kwaliteit verhouding super, je krijgt een gaaf artikel voor dit bedrag, plus dat je ook nog eens een goed doel steunt bij de aanschaf.

Meer info over My Amazing Cat:
Website: Myamazingcat.nl
Je Shopt ‘m voor € 14,99 hier: Shoppen
Instagram: My Amazing Cat

Lees ook deze blogs:

Kattentrimsters.nl – Een verzamelwebsite voor vachtvriendelijk kattentrimsters
Review: Trixie Cat Activity Tunnel Feeder
Youtube aflevering 12: Dwangmiddelen op de trimtafel?
Gabapentine. Wondermiddel of onzin? Interview met dierenarts Marieke

Vergelijkbare berichten