| | |

Review: Miaustore keramische drinkfontein

Ken jij de Miaustore drinkfonteinen van keramiek al? Wat ik ervan vind? Je leest het hier!

Inmiddels heb ik al een tijd een langdurige samenwerking met Mauistore Ik heb nu twee drinkfonteinen van keramiek opgestuurd gekregen en deze uitvoerig uitgetest. Uiteraard vind ik dit soort samenwerkingen super leuk. Maar ik schrijf alleen maar eerlijke reviews op mijn website, zodat jullie niet per ongeluk rommel kopen. Ik test alle producten op mijn site langdurig uit en je kunt dus altijd uitgaan van een eerlijke mening.
Ben je klaar voor een review over deze drinkfontein en wil je ‘m met een kortingscode shoppen?? Lees dan vooral verder!

UPDATE 2021 – Inmiddels wordt er een betere pomp geleverd bij de fontein! Deze heb ik uitgetest en ik ben er zeer enthousiast over!

miaustore

Drinkfontein?

Laat ik voorop stellen: ik ben voorstander van veel drinkplekken in huis voor de kat. Katten zijn van nature slechte drinkers en wij hebben als eigenaren de verantwoordelijkheid om dit extra aantrekkelijk te maken. Als katten weinig drinken, is de kans op blaasproblemen extra groot!

Het waterbakje naast het voer is inmiddels allang verleden tijd. Katten drinken graag op een andere plek dan waar hun eten staat. Mijn katten hebben inmiddels 4 drinkgelegenheden in huis. Waaronder een drinkaquarium.

Maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nieuwe drinkfonteinen. Het voordeel van een drinkfontein is dat het water, door het pompje en dus stromende water, altijd vers blijft. En katten zijn dol op  vers water!

Miaustore fontein?

De Miaustore fontein is van keramiek en er zit geen filter in. Dat je niet elke keer een nieuw filter hoeft te kopen scheelt geld. Filters voor drinkfonteinen zijn rond de 5 euro á 10 euro per stuk. En deze dien je ongeveer eens per maand te vervangen.

Dus dit is al een groot voordeel. Een ander voordeel is dat de Miaustore fontein er hip uitziet en in diverse kleuren is te bestellen! Bij mijn interieur staat de zwarte bijvoorbeeld heel erg goed. Maar je hebt ze ook in het blauw, wit, grijs, turkoois, zwart met goud, melk, wit met kleurtjes en walnoot. Ik heb er nu ook eentje staan in mijn thuis trimsalon in het melkwit, zo mooi! Een verademing bij de plastic fonteinen die overal verkrijgbaar zijn. Het oog wilt tenslotte ook wat, toch? Daarnaast kun je er een drinkfontein en kattengras vaasje bij bestellen.

De fontein heeft een afmeting van 28 cm x 25 cm en de hoogste toren is 17 cm hoog. Er past ongeveer 3 liter water in. Je kegelt dit ding dankzij het gewicht ook niet zo makkelijk om.

Wat ik ook fijn vind is dat de fontein verschillende drinkhoogtes heeft. Dus katten die groot zijn of oud en dus wellicht wat lastiger bewegen, is de fontein op een prettige hoogte is te bereiken.

Video!

Bekijk vooral onderstaande video, hierin pak ik samen met jou de fontein uit en krijg je een goed beeld van de fontein!

Wat staat er op de website?

Allereerst de prijs. Deze is € 66,00. Je kunt nog extra opties bijbestellen zoals de kattengrasset en de bewegingssensor. Deze heb ik er niet bijgekregen, dus geen idee hoe dit eruit ziet of werkt. Er staan nogal wat beloftes op de website over hoe geweldig de fontein is. Ook hebben ze reviews erbij staan van diverse testers. Dus ik was erg benieuwd of deze beloftes waar zijn!

Lees hieronder wat ze beloven:

 • Motiveert katten om meer te drinken
 • 8 verschillende drinkzones
 • De pomp maakt geen geluid
 • Een stap-voor-stap video demonstratie bij inbegrepen
 • Vaatwasserbestendig
 • 1 jaar niet goed geld terug garantie
 • Veilige pomp met een 5-volt kabel
 • Bijpassende vaas voor kattengras beschikbaar
 • Handgemaakt aardewerk gebakken op 1200 graden
 • Geproduceerd in Europa
 • Je kunt de fontein laten bedrukken!
 • Hier vind je de GRATIS tips om de pomp makkelijk schoon te maken.

Wat vind ik?

De Miaustore fontein kreeg ik binnen in een stevige doos. Het keramiek was goed beschermd en kwam gelukkig helemaal in takt aan. Top! Minpunt is dat er geen beschrijving bij zit. Nu is het echt geen hogere wiskunde hoe je de fontein moet installeren. Echter heeft het wel enkele belangrijke aandachtspunten.

Ik had vol vertrouwen de fontein geïnstalleerd. Je zet namelijk de losse componenten in de bak, sluit de USB kabel aan op de stekker, plugt ‘m in het stopcontact en vult het ding met water. Kind kan de was doen toch? Mijn katten waren al gewend aan een drinkfontein en maakte er direct gebruik van! Geweldig!

Update: Inmiddels is er een nieuwe pomp die wordt bijgeleverd. En deze is veel beter dan de oude pomp en helemaal geruisloos! 

Helaas had ik wel wat extra info gewild over de installatie van deze fontein. Ik was namelijk een dagje weg. Ik kwam de dag er na thuis en dat was niet zo grappig. Toen ik binnenkwam, lag er een enorme plas in mijn woonkamer. En deze kwam duidelijk vanaf de fontein. Mijn laminaat was hier niet heel happy mee!

Direct heb ik de fontein van de grond gehaald en gekeken of deze ergens lekte. Dit was niet het geval. Wat blijkt? Het kabeltje wat aan de zijkant uitsteekt, moet niet recht omhoog geleid worden langs de hoogste drinktoren. Dit zorgt er namelijk voor dat het water wat eroverheen stroomt, langs de kabel naar beneden druppelt. Jouw mooie vloer wordt hierdoor nat en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door het draadje niet strak langs de drinktoren te spannen.

Schoonmaken?

De pomp is dus nu beter en stiller. Maar je moet hem wel even wekelijks schoonmaken en de fontein minimaal eens per week vullen met schoon water. Eens per week maak je de pomp schoon. De uitleg hierbij kun je vinden via deze link.

Want er komt simpelweg haar in, wat het motortje hindert tijdens het pompen.

Eindoordeel?

Als ik in een gebruiksaanwijzing had gelezen over hoe ik de fontein moest installeren, had dit mij een hoop irritatie en een mega natte vloer gescheeld! De fontein werkt na deze aanpassingen namelijk super! Maar je hebt nu mijn tips om de fontein goed neer te zetten.

Mijn katten maken er vanaf het begin al gebruik van. En de Miaustore fontein staat ook nog eens leuk bij mijn inrichting! Hij kan in de vaatwasser (dikke plus!) en je spaart serieus veel geld uit doordat je geen filters hoeft te kopen. Of je de opties van de bewegingssensor en het kattengras erbij moet kopen, kan ik je niet zeggen. Deze heb ik er niet bij gekregen.

Ze zeggen dat de fontein in Europa is geproduceerd, dit is in Spanje. Houd rekening met een levertijd van 5 a 14 dagen.

Maar ik ben dus super positief over deze mooie fontein! Dankzij de verschillende hoogtes (4 stuks, geen idee hoe ze aan 8 drinkhoogtes komen?) is het ook nog eens een aanrader voor oudere katten die makkelijker uit een hoger drinkplekje drinken. Er past veel water in en je hoeft heb niet snel bij te vullen. Ook als je even weg bent, voorzie je de kat van vers water. Door de vele kleuren waaruit je kan kiezen, heb je ook altijd een versie in huis die bij jouw interieur past. Ik ben ervan overtuigd dat meer drinkplekken in huis en met name drinkfonteinen vanwege het verse water, zeker bijdragen aan een gelukkigere en gezondere kat!

Waar te shoppen?

De fontein shop je dus (zonder extra opties, deze kun je in het bestelproces toevoegen) in verschillende toffe kleuren. Gebruik de code: 2022perfectekat om 5% korting te krijgen op jouw bestelling! (excl. Garantie)

Shop direct HIER de fontein (Affiliate link)

*Deze review heb ik volledig eerlijk geschreven over mijn eigen ervaring, De fontein heb ik gratis opgestuurd gekregen en de leverancier is op de hoogte dat ik een kritische review zou schrijven.

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten