|

Review Catflower krabpaal – Inclusief de XXL versie!

Tijd voor een review! Deze keer over de Catflower krabpaal. Dit is nog eens wat anders dan de standaard pluche krabpalen!

Er zijn zoveel krabpalen verkrijgbaar, in alle denkbare prijsklasse. Gelukkig maar, want er is voor de kleine en grote beurs, voldoende keuze. Deze Catflower krabpaal had ik al een tijdje geleden bij meerdere trimklanten zien staan en mijn moeder heeft ‘m ook nu zo een drie jaar in huis. Ik schrijf altijd eerlijke reviews met mijn persoonlijke mening en ervaring. Ik heb niet alleen de versie met twee mandjes gekocht, maar ook de XXL variant!
Ben je benieuwd wat ik van beide krabpalen vind? Lees dan vooral verder!

Catflower

Catflower krabpaal?

Deze krabpaal kocht ik bij Bitiba.nl. Maar de prijzen op deze website verschillen per product soms wel 10 euro en da kan per dag verschillen. Daarom heb ik de XXL versie aangeschaft bij Zooplus.nl.
Je kunt hier mijn YouTube video bekijken dat ik de krabpaal uitpak en hoe hij eruit ziet als deze in elkaar is gezet.

Je shopt deze Catflower krabpaal bij Zooplus.nl voor € 79,99 hier.

De XXL versie shop je bij Zooplus.nl voor € 139,99 hier.

Overzicht krabpaal CatFlower (tekst via Zooplus.nl):

 • Ook ideaal voor grote en zware katten
 • Uit robuuste metalen stammen en dikke, zware bodemplaat: zeer sterk, stabiel en stevig
 • 2 slaapmanden uit gevlochten waterhyacint met uitneembaar ligkussen: vormen natuurlijke en comfortabele ligplaatsen voor observeren en sluimeren
 • Wendbaar kussen met twee verschillend gekleurde kanten: verandert de optiek door het eenvoudig omkeren van het kussen
 • Waterhyacint en natuursisal: functionaliteit en natuurlijk optiek door gebruik van hoogwaardig natuurmateriaal
 • Extra krabvlakken: door groot natuursisal-krabmat en sisalomwikkelde krabpalen
 • Extreem stevig Met bladvormige opstaphulp
 • 3 kattenspeeltjes aan een elastiek
 • Kleur. Pluche: crème Slaapmanden uit waterhyacint: naturel Omkeerbaar kussen met twee verschillend gekleurde kanten: crème/beige
 • Maximaal benodigde ruimte (met diagonaal geplaatste bodemplaat): H 130 x L 74 x B 55 cm
 • Maximaal benodigde ruimte (met recht geplaatste bodemplaat): H 130 x L 64 x 55 cm
 • Bodemplaat: L 55 x B 55 x H 5,5 cm
 • Bladvormige ligplaats/ opstaphulp: L 39 x B 31 x H 12 cm
 • 2 slaapmanden in bloemvorm met comfortabele rand: Totaal: Ø 42 x H 15 cm Ligvlak: Ø 40 cm
 • Met elk een gewatteerd, tweekleurig kussen: Ø 40 cm Omkeerbaar kussen wasbaar tot 30°C
 • 3 metalen stammen met pluche einden en natuursisal omwikkeld

Krabpaal CatsFlower XXL (tekst via Zooplus.nl):

 • Zeer grote, robuuste en mooi gevormde krabpaal
 • Robuuste metalen stammen en dikke, zware bodemplaat: voor hoge duurzaamheid, stabiliteit en stevigheid
 • 3 slaapmandjes uit gevlochten waterhyacint met uitneembaar ligkussen: vormen natuurlijke en comfortabele ligplaatsen om rond te kijken en sluimeren
 • Wendbaar kussen met twee verschillend gekleurde bovenkanten: verandert de optiek door omdraaien van het kussen
 • Waterhyacint en natuursisal: functionaliteit en natuurlijke optiek door gebruik van hoogwaardige natuurlijke materialen
 • Voldoende krabvlakken: door grote natuursisal-krabmat en sisalomwikkelde krabstammen
 • Met bladvormige opstaphulp uit waterhyacint
 • 4 kattenspeeltjes aan een elastiek
 • Kleur: Slaapmandje uit waterhyacint vlechtwerk: naturel. Wendbaar kussen met twee verschillende gekleurde zijden: crème / beige
 • Maten: Max. benodigde ruimte: H 183 x L 92 x B 58 cm
  Bodemplaat: L 58 x B 58 x H 6,5 cm
  Bladvormige ligplek/opstaphulp: L 39 x B 31 x H 12 cm
  3 slaapmandjes in bloemvorm met zachte rand:
  Totaal: Ø 42 x H 15 cm
  Ligvlak: Ø 40 cm

 

Waarom kocht ik deze krabpaal?

Toen kattengedragsdeskundige José Dieker een keer bij mij thuis was om een interview op te nemen, gaf ze als tip dat ik misschien nog een hoge krabpaal voor mijn raam kon plaatsen.
De Catflower krabpaal had ik zoals eerder gezegd al in het echt kunnen bewonderen bij trimklanten en mijn moeder. Deze leek bij ideaal om aan te schaffen. Ik vind de traditionele krabpalen met veel pluche niet zo in mijn interieur passen. Deze krabpaal heeft een natuurlijk en luxe uitstraling. Het verschil tussen de kleinere en de grote krabpaal is ten eerste uiteraard de hoogte, maar ook het aantal mandjes en speelveertjes.
Dankzij de zware voet die onder de krabpaal bevestigd zit en de metalen stammen, is deze ook nog eens enorm stevig. Perfect voor zwaardere katten en katten die fanatiek krabbelen.

Wat vind ik?

Ten eerste ziet de krabpaal er precies zo uit als op de foto’s. Erg prettig, want what you see is what you get.
De krabpaal heb je makkelijk in elkaar gezet met de bijgeleverde schroeven. De XXL krabpaal is wat meer werk, maar ook echt wel te doen in je eentje. De grote zware voet zorgt dat de krabpaal niet kan omvallen, aan deze voet kan ook gekrabbeld worden. De XXL Catflower, staat wegens zijn hoogte iets wiebeliger dan zijn kleine broertje. Dus die zou ik niet midden in de woonkamer zetten, maar wel bij een wand en dan eventueel extra aan de muur bevestigen.

Ik ben heel erg enthousiast over beide krabpalen. En de klanten waar ik de Catflower heb zien staan, hebben aardig grote katten en ook zij zijn nog steeds blij met hun aankoop. Het oog wilt ook wat, dus ik vind het ook nog eens heel erg mooi in mijn huis staan! De kussentjes in de mandjes kun je gewoon wassen op 30 graden en hebben aan elke kant een andere kleur in een mooie beige tint.

Verbeterpunten en sloopproof?

De krabpaal zit stevig in elkaar en ik geloof dat ook zwaardere katten of grotere katten veel plezier ervan kunnen hebben. Katten tot een kilo of 6 á 7. Als ze misschien groter zijn, zoals de XL Maine Coons, moeten zich wel een beetje opvouwen in de mandjes. Het sisaltouw zit goed vast aan de stammen en kunnen zeker vele uren krabben eraan.

Catflower
De mandjes zijn verstevigd en van gevlochten waterhyacint gemaakt. Er hangen veertjes aan elastiekjes aan de mandjes. Er zijn vast katten die dat als eerste slopen. Of de mandjes uit elkaar proberen te trekken. Toch zijn deze steviger dan je in eerste instantie doet denken. Het verschilt natuurlijk per kat en hoe baldadig deze is en wat hij leuk zou vinden om stuk te maken. Ik dacht dat deze mandjes als eerste kapot zouden gaan, vooral als ik zie hoe fanatiek Tedje zijn tandjes erin zet.

Catflower
De krabpaal bij mijn moeder thuis ziet er na drie jaar zo uit (Zie foto hieronder). Je ziet dat de onderste krabstam goed gebruikt is en aan hun eindje zijn. Echter als je een beetje handig bent, kun je zelf hier nieuw sisaltouw omheen draaien en vastlijmen. Ik zie persoonlijk liever een krabpaal die er na drie jaar intensief gebruik en versleten uitziet, als eentje waar niet naar om wordt gekeken door de katten.

Eindoordeel

Dit is typisch een krabpaal vind ik in de middenklasse qua budget. De bijna 80 euro die ik voor de Catflower heb betaald en de 140 euro voor de grote variant, vind ik het dubbel en dwars waard. Vooral als ik zie hoelang deze mee gaat en hoe stevig deze is vergeleken met andere krabpalen. Mijn kleine Tedje zit heel graag in de mandjes lekker te slapen of te spelen. Terwijl Jip voornamelijk de voet gebruikt en de stam om lekker te krabben. De mandjes gebruik ik trouwens om veren in te steken. Daar is Tedje dol op!

Zoek je een krabpaal die én mooi is en degelijk? Dan zou ik zeker overwegen om deze krabpaal aan te schaffen!

Wil je liever een extra grote krabpaal in huis? Dan kun je de XXL Catflower beter nemen!

*Deze krabpaal heb ik zelf gekocht en ik krijg niet betaald om deze review te schrijven. Productfoto’s via Zooplus.nl

Lees ook deze blogs!

Dag lieve Bo – YouTube serie – Deel 2 van 3
Boek review: Klitvrije kat, zo doe je dat!
Het leed dat plukken en ontwollen heet

Like PerfecteKat.nl op Facebook!


zooplus.nl

Vergelijkbare berichten