|

Pilo zoekt een nieuw huisje

Marieke van Kattenherplaatsing.nl en Kattenvoorlichting.nl zal vanaf nu hier in deze nieuwe rubriek, katten onder de aandacht brengen die een nieuw huisje zoeken!

Pilo

Een allergie voor katten is al tientallen jaren de meest gebruikte smoes om een kat te herplaatsen. En daar zeg ik altijd achteraan: én er zijn volwassenen, maar met name kinderen, die een héél ernstige allergie kunnen hebben, waar met medicatie (en andere maatregelen) niets tegen te doen is.

En dat is het geval bij het gezin van Pilo. De kinderen zijn gek op deze prachtige poes en haar baasjes gaan kapot van verdriet dat ze hun katten én hun hondje hebben moeten herplaatsen.

Toevallig ken ik dit lieve gezin persoonlijk en ik heb hun verdriet dan ook van dichtbij meegemaakt. Na zeer ernstige gezondheidsklachten en zelfs een aantal acute ziekenhuisopnames zijn inmiddels alle uitslagen van de uitgebreide allergietesten binnen.

Het gezin had zó gehoopt dat ze Pilo misschien nog als enige kat thuis zouden kunnen houden. Maar het kindje thuis scoort met de allergieën het allerhoogst op honden, katten en paarden. Gezien de extreme gevolgen van de allergieklachten op haar gezondheid, is het simpelweg onmogelijk om huisdieren te hebben.

Met ontzettend veel medeleven gaan we dit lieve gezin dan ook helpen om het best passende thuis te vinden voor Pilo.

Wat zoeken wij voor Pilo?

  1. Met stip op 1: een liefdevol thuis waar onafhankelijke en zelfstandige Pilo wordt geaccepteerd zoals ze is. Het is géén ‘kleffe knuffelpoes’ en ze komt ook niet op schoot liggen. Dat maakt het voor haar liefhebbende vrouwtje zo moeilijk om Pilo te herplaatsen. Want het gezin houdt van Pilo, gewoon zoals ze is!
  2. Een thuis met eventueel kinderen van 4 jaar of ouder. Het is belangrijk dat je geen kinderwens (meer) hebt, want baby’s en peuters vindt ze echt niet leuk.
  3. Een plek zonder katten.
  4. Eventueel een thuis met een klein, rustig hondje dat geen behoefte heeft aan een maatje om mee te spelen, want dat wil Pilo niet
  5. Een veilige buitenomgeving waar ze lekker een ommetje kan maken
  6. Baasje(s) die het niet erg vinden dat ze in de zomer jaagt, haar prooien neemt ze niet meer naar binnen/in huis

Geïnteresseerden kunnen het uitgebreide bericht over Pilo hier lezen.

Kattenherplaatsing.nl en Kattenvoorlichting.nl?

Marieke zet zich dagelijks vol overgave in om katten die een nieuw huisje zoeken te herplaatsen. Ook geeft ze voorlichting over alles wat maar met kattenwelzijn te maken heeft. Volg Marieke vooral op haar Instagram en Facebookpagina. En bezoek voor meer informatie Kattenvoorlichting.nl en Kattenherplaatsing.nl.

Vergelijkbare berichten