|

Hoe kam je een kat die kammen haat? Incl. YouTube video!

Wat kan dat soms lastig zijn, een kat kammen die dat eigenlijk niet zo leuk vindt. In deze blog geef ik je allemaal tips en kun je ook mijn nieuwste YouTube video vinden!
Wist je dat er maar weinig katten zijn die je langer dan 10 minuten kan kammen? Ik heb dagelijks katten op tafel die niet per see grote fan zijn van een trimbeurt.

Echter heb ik heel veel trucjes zodat ik ook deze katten kan helpen bij vachtproblemen zoals klitten en vervilting.

kat die kammen haat

YouTube Video

Bekijk vooral eerst mijn video. Hierin leg ik uitgebreid uit hoe je een kat kamt die kammen niet zo leuk vindt. Ben je nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Je zou mij enorm helpen door dat even te doen! Dank alvast! Verder in deze blog geef ik nog meer tips!

Maak er geen gevecht van!

Ga vooral niet je kat in een houdgreep nemen, bij het nekvel pakken, pijn doen of forceren. De band met je kat wil je sterk houden, dat ga je nooit bereiken door met je kat te gaan vechten.

Moet jouw kat wel gekamd worden?

Dat is een goede vraag om jezelf te stellen! Want het doet van kammen is niet om zoveel mogelijk haar uit je kat te trekken, wel om de vacht klit en viltvrij te houden! Heeft jouw kat nooit vachtproblemen? Dan hoef je ook nauwelijks tot nooit te kammen. Wel is het natuurlijk de bedoeling dat je dagelijks de vacht blijft controleren. Niet alleen om klitten/vilt op te sporen, maar ook om ongemakken, wondjes, teken en vlooien op te merken.

Kam niet elke dag, voel wel elke dag!

Ga vooral niet elke dag je kat kammen. Maar voer wel dagelijks een vachtcontrole uit! Hoe je dat doet? Dat zie je in onderstaande video.

Gebruik de juiste materialen

Misschien vindt jouw kat kammen wel niet fijn omdat je onprettige materialen gebruikt. In onderstaande video leg ik je haarfijn (haha snap je ‘m?) uit welke kammen je beter wel en niet kunt gebruiken. Shop kat en vachtvriendelijke kammen in mijn webshop.

Maak er een feestje van!

Probeer de korte kammomentjes zo leuk mogelijk te maken. Met de nadruk op kort. Je hoeft een kat echt geen uur achter elkaar te kammen.

Valeriaan:
Gebruik ik zelf dagelijks op de trimtafel. Er zit voor ons mensen een viezig luchtje aan, maar voor veel katten is het de hemel!

Matatabi stokjes:
Ook deze geurstokjes gebruik ik dagelijks op de trimtafel. Het kan de kat goed afleiden, er zit een heerlijk luchtje aan voor katten én ze kunnen er op knabbelen.

Speeltjes:
Haal de leukste speeltjes uit je kast! Want ook dit kan een kat soms beter overtuigen om die paar klitten uit de vacht te halen.
Bijvoorbeeld geurknuffeltjes, Speeltubes of knisperballetjes.

Speeltubes

Snoepjes:
Snoep met mate, ja dat geldt ook voor katten. Maar tijdens het kammen, kan dat lekkere hapje de kat positief afleiden van het kammen.

Heeft jouw kat vachtproblemen en lukt het écht niet zelf?

Lukt het jou niet om de kat van vachtproblemen zoals klitten en/of vilt af te helpen. Schakel dan een vachtbesparend trimster in! Zij helpt jou graag en zal de kat katvriendelijk behandelen én jou ook nog eens tips en tricks geven! Jouw trimster vind je via: KattenTrimsters.nl

Lees ook deze blogs!

HELP! Mijn kat verhaart verschrikkelijk! 10 tips om de rui periode te overleven!
Unboxing Miaustore drinkfontein. Incl. YouTube video!
DIY: Krabpaal opnieuw bekleden! Inclusief YouTube video!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!

Vergelijkbare berichten