|

Even voorstellen: Mijn katten – Jip, Ted en Billy – Incl. Video!

Vaak krijg ik de vraag of ik zelf katten heb. Natuurlijk! Ik ben een crazy catlady én kattentrimster. Graag stel ik mijn katten aan jou voor!
En dat doe ik niet alleen via deze vlog… ik heb ook een video voor je gemaakt!

Mijn lieve maatjes Jip, Ted en Billy zijn mijn beste vrienden. Dat gevoel herken je vast wel. Ik zie mijn katten niet als mijn kinderen. Maar wel als hele goede vrienden.
Iemand die geen huisdieren heeft zal dat nooit begrijpen.

Benieuwd wie mijn beste kattenvriendjes zijn? Lees vooral verder!

Bo… Mijn vriendje die ik moet missen

Bo moet genoemd worden in deze blog. Ik heb hem helaas moeten laten inslapen. Hier lees je alles over hem en mijn verschrikkelijke besluit om hem in te laten slapen.

Ik heb zelfs een driedelige serie gemaakt over het verlies van Bo. Dit om mensen bewust te maken dat het verlies van een huisdier vaak heel ingrijpend is voor de eigenaar.

Jip

Mijn allereerste kat toen ik op mijzelf ging wonen was Jip. Ik heb hem toen ik nog niet zoveel van katten wist in huis genomen. Hij bleek nog maar 6 weken. En totaal niet gesocialiseerd. Ik werd helemaal gek van hem. Hij hing in mijn benen, krabde mij open, wilde niet knuffelen.

Jip

Ik dacht dat ik veel van katten wist, maar achteraf gezien wist ik niets! En dat is misschien ook voor jouw een les als je dit leest. Want je denkt soms veel over katten te weten, ookal heb je al 20 jaar katten. Sta eens open voor kattengedrag, want er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen. Mijn mening over katten houden, katten benaderen en kattengedrag zijn zoveel veranderd sinds ik kattentrimster ben.

Op het moment van dit schrijven is Jip 12 jaar oud. Een echte senior dus inmiddels.
Hij heeft ook senior kwaaltjes! Want er is artrose bij hem geconstateerd.

Daarnaast heeft hij een gevoelige blaas. Oplossing? Hij ondergaat elk jaar een seniorencheck en krijgt speciaal voer. Dat bewijst maar weer dat een kat geen goedkoop huisdier is. Dit kost mij jaarlijks heel veel geld maar dat heb ik natuurlijk graag over voor mijn lieve Jippie!

Jip

Ted

Ted kroket, Tedje Raketje, Gekke Ted, dit is zo een grappige kat dat ik heel veel namen voor hem heb verzonnen. Ik heb hem vrij snel na het overlijden van Bo

Eigenlijk wilde ik een herplaatser in huis nemen. Maar na een paar katten bezocht te hebben, bleek er op dat moment niets beschikbaar wat bij mijn kat Jip en mijn huis leek te passen.

ted

Dit knappe katje kwam in tegen op een site en dacht: Dit is hem! Hij heeft het verlies van Bo een stukje dragelijker gemaakt. Nee, het was zeker geen vervanging. /maar ik was zo depri en verloren na het overlijden van Bo, dat dit mij wel een beetje blijdschap gaf in die tijd!

Een andere kat nemen nadat je liefste trouwe maatje is overleden is dus helemaal geen schande. Knappe Ted Kroket heeft mij juist door de moeilijke tijd heel geholpen!

Ted is een eigenzinnige kat. Hij wilt alleen geaaid als hij zelf komt, dus dat respecteer ik uiteraard. Hij wilt altijd bij mij in de buurt zijn, maar houdt zijn afstand. Zoals je kan zien is hij enorm knap en ik vind dat eigenzinnige juist super leuk!

Billy

En toen had ik Ted en Jippie. Zij gingen eigenlijk heel snel super lief met elkaar om. Uiteraard had ik uitgebreid research gedaan naar de introductie van katten. Echter merkte ik dat Tedje vaak graag wilde spelen en die afleiding niet kon vinden bij oude Jip.

Ik dacht… goh… zal ik er anders nog een kleintje bijnemen? Ik had altijd al een zwak voor smoke kleurige langharen. Ik heb een trimklant, Danzel, en toen ik hem zag was ik direct verliefd op die kleur. Het was een droom om zelf ooit zo een kleur kat te hebben.

Toen ik Danzel had gezien had ik besloten, mocht er ooit zo een kat op mijn pad komen en ik heb de plek, het geld en de tijd, dan wil ik wel zo een kat. Ik was eigenlijk niet echt opzoek naar een derde kat… tot ik Billy tegen kwam.

Ik wilde een mannetje, maar zij was de enige nog beschikbaar en een meisje dus. Ik besloot te gaan kijken en tja, je moet nooit gaan kijken bij een nestje. Want dan ben je natuurlijk verkocht.

Daar zat kleine Bil. Een prachtige baby en direct al zo lief. Met 14 weken kon ik haar ophalen. In het mandje naar huis zat ze al te spinnen en sindsdien is ze mijn kleine oogappaltje.

Maar, zoals ik dit heb aangepakt, kan ik niemand adviseren. Ted was namelijk al wat ouder toen Billy kwam en dus groter. Ik heb advies ingeschakeld van kattengedragsdeskundige Jose Dieker. Zij heeft mij geholpen met de introductie.

Min tip: Neem liever twee of meer katten uit één nestje. Dit scheelt de introductie. Ik vond dit namelijk heel stressvol!

Het heeft mij zeker 3 maanden gekost (en veel stress) om Ted en Billy aan elkaar voor te stellen en dit goed te laten verlopen. Tedje was namelijk veel te wild met spelen samen met Billy, want elke keer eindigde in geschreeuw. Maar dankzij de tips en hulp van José is het goed gekomen.

Inmiddels zijn Ted, Billy en Jip in harmonie. Jippy wast beide en speelt zelfs met de andere twee.

Na Bo had ik nooit verwacht dat ik ooit nog zo een lieve knuffelige en aanhankelijke kat zou treffen. Billy bewijst het tegendeel. Ze is echt een bizarre knuffel, ik kan haar oppakken, ze volgt mij overal en wilt eigenlijk altijd aandacht. Het is echt mijn kleine meisje en voelt bijna als een reïncarnatie van Bo!

YouTube Video: De katten van een kattentrimster

Benieuwd naar bewegende beelden van mijn katten? Nou dat kan! Ik heb een YouTube video gemaakt waarin je kennis kan maken. Je ziet hier ook beelden van mijn katten als kitten, dit moet je zien!

Ben jij nog niet geabonneerd op mijn kanaal? Je zou mij echt geweldig helpen door dit te doen. Hoe? Door op de rode abonneerknop te drukken, das helemaal gratis! Op het moment dat ik dit schrijf heb ik bijna 500 abonnees!

Lees ook deze blogs!

REVIEW: Afwasbare kledingroller? Incl. YouTube Video!
Fotoshootmetjekat.nl – Op de foto met je kat? Inclusief video interview!
Hoe kam je een kat die kammen haat? Incl. YouTube video!
Welke kammen kun je wel en beter niet gebruiken? Inclusief video!

Vergelijkbare berichten