Tips voor een veilige kattige kerst

Helaas hoor en zie ik een kerst nog wel eens nadelig verlopen voor katten.

Hierbij wat handige tips voor een veilige kerst voor je katten!

Katten kerst

Kaarsen

Bij kerst horen kaarsen! En je verwacht dat katten zelf wel weten dat kaarsen niet bedoeld zijn om je pootje of je neusje in te steken. Niks blijkt minder waar. Katten zijn wat dat betreft net ezels en stoten zich keer op keer aan dezelfde steen.

Maar in dit geval geen steen, maar een kaars. Helaas heb ik dit uit ervaring kunnen ondervinden. Ik had op een kastje een kaars aan en mijn lieve Billy sprong door de kaars en stond direct in de fik! Gelukkig bleef de schade beperkt tot wat verschroeide haren. Ik zat er naast en kon het vuur doven voordat het de huid kon bereiken.

Maar de schrik zat er goed in! Sindsdien heb ik alleen nog maar nepkaarsen. Echte kaarsen heb ik in een afgesloten lantaarn.

Katten kerst

Kerstbomen

Ik heb thuis een kunst kerstboom. Ik heb de takken vastgeplakt met een tape, zodat als de katten erin zouden willen klimmen, ze de takken niet eruit kunnen trekken. Daarnaast heb ik de boom met een touwtje vastgemaakt met een touwtje aan de muur.

Heb je een echte boom? De naalden zijn giftig voor de kat, evenals het water waar de boom in staat. Dus ik zou afraden om een echte boom in huis te nemen als je een kat hebt.

Kat en kerstboom

Ballen

Glazen ballen kunnen makkelijk in 100den stukjes breken als je kat ze eruit tikken. En als je dan toevallig niet thuis bent, kunnen katten hier in gaan staan. Met alle gevolgen van dien. Mijn advies is om dus plastic ballen in de boom te doen.

Dan kunnen ze deze wel eruit tikken, maar dan zonder glasscherven.

Kerst katten

Hapjes en chocola

Misschien wist je het al, maar chocola is heerlijk, echter wel giftig voor katten. En bij ons draait kerst om lekkere hapjes. Pas dan wel op met dat de kat deze niet van tafel kunnen pikken.

Katten zijn vliegensvlug en kunnen in een onbewaakt moment zomaar een hapje van tafel stelen.

Kerst katten

Kerststukjes en kerstplantjes

Het welbekende kerststerplantje is giftig voor katten. Maar ook veel kerstplantjes die je gezellig in een kerststukje plaatst. Zorg dus dat deze mooie kunstwerkjes niet in bereik van je kat zijn, of nog beter: Dat je ze niet in huis hebt!

Denk alvast aan oud en nieuw!

Bereid je nu alvast voor op oud en nieuw. Die vreselijke vuurwerk knallen kunnen katten enorm bang maken. Zorg dat je kat is gechipt! Helaas heb ik op dit moment van schrijven al twee trimkatten die zijn geschrokken van vuurwerk en inmiddels spoorloos zijn. Een chip zorgt ervoor dat als de kat wordt gevonden, direct naar jou wordt geleid. Je kat kun je laten chippen bij mij, of bij je eigen dierenarts!

Lees HIER nog meer tips voor een katvriendelijk oud en nieuw.

Vergelijkbare berichten