Kattentrimmen aan huis – Veelgestelde vragen

% ttentrimmen aan huis, hoe gaat dat in zijn werk? Speciaal voor jou beantwoord ik de vaakst gestelde vragen.
kattentrimmen aan huis
Voor veel kattenbezitters is een kattentrimster een onbekend beroep. De meeste katten kunnen hun vacht prima zelf verzorgen. Maar onze langharige vrienden of katten die zichzelf niet goed meer wassen, hebben soms een handje nodig. Tadaaa, daarvoor kun je mij inschakelen.
Hoewel ik zoveel mogelijk informatie probeer te verstrekken op mijn website en Facebookpagina, zijn er soms toch nog vragen.

Lees ook eerst deze uitgebreide blog over mijn werkwijze!

Deze vragen kun je hier terugvinden:

  • In welke regio werk je?
  • Moet ik nog iets voorbereiden voordat je komt?
  • Hoe gaat een trimbehandeling in zijn werk?
  • Wat bedoel je precies met vacht- huid en katvriendelijk trimmen?
  • Welk tarief vraag je voor een trimbehandeling en hoe kan ik betalen?
  • Wat doe je als het toch niet lukt om een kat te trimmen?
  • Hoelang duurt een trimbehandeling gemiddeld?
  • Wat kan ik zelf doen aan vachtverzorging?

Kattentrimmen aan huis: In welke regio werk je?

Mijn standplaats is Almere, woon je binnen Almere? Dan reken ik geen benzinekosten. Echter is er een enorme vraag buiten Almere en heb inmiddels een groot klantenbestand opgebouwd buiten de dijken. Ik werk in: Amsterdam, Amstelveen, Weesp, Muiden, Muiderberg, ‘t Gooi, Eemnes, Zeewolde en Lelystad. Woon jij niet in de net genoemde plaatsen, maar wil je toch een afspraak maken? Geen probleem, houd wel rekening met een kilometervergoeding van € 0,30 cent per gereden KM.
Kattentrimmen aan huis

Kattentrimmen aan huis: Moet ik nog iets voorbereiden voordat je komt?

Alle benodigde spullen neem ik mee. Het enige wat ik nodig heb ter plaatse is een plekje waar voldoende licht is, ruimte voor mijn trimtafel. Bij sommige katten werkt het fijner als er een kleedje of oude handdoek op de trimtafel ligt tijdens het trimmen. Dit kleedje kun je een paar dagen voor de afspraak op een plekje leggen waar de kat graag ligt. Zo zit hier de eigen geur aan van de kat en dit stelt gerust tijdens het trimmen.
Blijf zelf vooral rustig voordat je een afspraak met mij hebt. Als jij zenuwachtig of gestrest bent, merkt jouw kat dat ook. Dit kan het trimmen moeilijker maken. En mijn doel is om zo stressvrij mogelijk te werken.
Kattentrimmen aan huis

Kattentrimmen aan huis: Hoe gaat een trimbehandeling in zijn werk?

Uiteraard verloopt elke trimbehandeling verschillend. Maar over het algemeen zet ik eerst altijd rustig de spullen klaar. De kat kan lekker door de kamer blijven lopen en wennen aan mijn bezoek. Wanneer de kat op de trimtafel kan, knip ik eerst altijd de nagels van de voorpootjes. Daarna voel ik waar de eventuele “probleemgebieden” zitten en samen met jou bespreek ik dan de behandelmethode die ik wil toepassen. Soms is dat delen of de gehele kat scheren. Maar het kan ook zijn dat ik alleen genoeg heb aan een kam om de losse ondervacht eruit te kammen.

Kattentrimmen aan huis: Wat bedoel je precies met vacht- huid en katvriendelijk trimmen?

Graag verwijs ik allereerst naar mijn uitgebreide blog over vacht- huid- en katvriendelijk trimmen. Kort gezegd komt het erop neer dat ik zo stressvrij mogelijk probeer te werken met respect voor de kattenvacht en huid. Scheren doe ik alleen als het echt niet anders kan en het liefst alleen de vervilte delen. Daarnaast maak ik geen gebruik van traditionele en achterhaalde gereedschappen zoals: waskooien, scherpe harken om mee te kammen, dwangmiddelen en ontwolmaterialen. Lees vooral deze blog eens over ontwollen, hierin staat duidelijk beschreven waarom een kat zijn onderwol wel degelijk nodig heeft.
Kattentrimmen aan huis

Kattentrimmen aan huis: Welk tarief vraag je voor een trimbehandeling en hoe kan ik betalen?

Ik hanteer een tarief van € 50,00 voor een trimbehandeling, exclusief benzine en eventuele parkeerkosten wanneer je buiten Almere woont. Zie hier mijn tarieven pagina.
Betalen kan kan contant of per overboeking tijdens mijn bezoek. Ik kan een Tikkie sturen via Whatsapp.

Kattentrimmen aan huis: Wat doe je als het toch niet lukt om een kat te trimmen?

Gelukkig komt het bijna nooit voor, maar het kan gebeuren dat een kat niet te trimmen is. Met voldoende rust en geduld zijn de meeste katten prima thuis te trimmen.

Dit kan bijvoorbeeld komen door:

  • De kat is té gestrest en laat zich niet trimmen
  • De kat heeft medische problemen, denk aan pijn, overgewicht etc.

Kattentrimmen

Bijna alle katten zijn goed te trimmen en te scheren. Maar in uiterste gevallen moet ik voor de veiligheid van de kat en dat van mijzelf, de behandeling staken. In deze blog lees je meer over mogelijke oorzaken van viltvorming in de vacht, want dit is absoluut een serieuze kwestie!

Als ik de behandeling stopzet, is de vervolgstap om altijd naar de dierenarts te gaan. Desnoods samen met jouw dierenarts bedenken wij een ander behandeltraject. Scheren bij dit soort katten kan dan beter onder een roesje gebeuren dan met veel dwang nuchter op mijn trimtafel.
Helaas ben ik bij dit besluit wel genoodzaakt om het starttarief á €20,00 en reiskosten in rekening te brengen.
Kattentrimmen aan huis

Kattentrimmen aan huis: Hoelang duurt een trimbehandeling gemiddeld?

Gemiddeld ben ik een half uur tot een uur bezig met een behandeling.

Kattentrimmen aan huis: Wat kan ik zelf doen aan vachtverzorging?

Gelukkig kun jij ook zelf de vacht in topconditie houden! Hierover heb ik een blog geschreven en die vind je hier. Daarnaast bied  ik vachtvriendelijke kammen en verzorgingssets aan voor een fijn prijsje.

Stond jouw vraag hier niet tussen?

Je kunt altijd jouw vraag stellen via info@perfectekat.nl of bellen naar 06-51691752. Ook via WhatsApp goed bereikbaar!

Like PerfecteKat.nl op Facebook!
</a

Vergelijkbare berichten