NIEUW! Het KattentrimKeurmerk! Hét keurmerk dóór en voor vachtbesparend trimsters!

Met grote trots mag ik jullie dit geweldige nieuws mededelen. Vanaf nu is het KattentrimKeurmerk een feit!

Misschien had je de promo video al op mijn YouTube voorbij zien komen. Maar inmiddels hebben zich al meerdere trimsters aangesloten en wil ik jullie ook inlichten!
Het KattentrimKeurmerk in bij deze nu een feit! Waarom het zo belangrijk is dat dit keurmerk er is? Dat leg ik je uit in deze blog!

KattentrimKeurmerk

Promo video

Hieronder kun je mijn uitleg over het keurmerk vinden, daarin leg ik in 3 minuten uit waarom het zo belangrijk is dat dit keurmerk er is!

Kattentrimsters.nl

Ik begon met een simpel lijstje van vachtbesparend trimsters op mijn eigen website. Maar al snel werd dit te onoverzichtelijk. Dus besloot ik de website Kattentrimsters.nl te laten maken.

Het is een website geworden waar je makkelijk een vachtbesparend trimster bij jou in de buurt te vinden. Maar het werd tijd voor méér! Meer bekendheid, meer kennis delen en nog katvriendelijker werken!

KattentrimKeurmerk

Het KattentrimKeurmerk oprichten

Het keurmerk begon als een idee, wat ontwikkelde tot een website en voor ik het wist… ging het toch echt starten!
Ik zal eerlijk zijn, zo een website, het bouwen, de organisatie, onderhoud, bijhouden etc.. kosten enorm veel tijd en geld.

Ik heb dit niet opgezet om geld te verdienen, wel in belang van kattenwelzijn. Katten zijn enorm geholpen als ze via deze katvriendelijke manier worden getrimd. Het KattentrimKeurmerk is in het leven geroepen onze manier van werken nog bekender te maken, trimsters met elkaar te verbinden en bij te scholen

KattentrimKeurmerk

Feedback op het Keurmerk

Ik heb van een enkele trimster het argument ontvangen dat zij het nu als “WC eend adviseren WC eend!”.. Oftewel: Trimsters kunnen elkaar toch geen keurmerk toekennen?

In de ideale wereld zou een onafhankelijke organisatie een keurmerk oprichten. Echter is dit zo een specifiek beroep, dat er geen enkele partij hiervoor zal inzetten. Waarom zou een onafhankelijke organisatie, die niks met trimmen heeft, een keurmerk opstarten? En als deze het al zou doen, wat heeft die dan verstand van trimmen? En heeft deze dan al het vachtbesparend op één staan? Dat is dus onmogelijk en zal nooit gebeuren.

Ik snap deze feedback. Maar ik heb uiteraard enorm veel research gedaan om een keurmerk te starten. Nachtelijke uren heb ik erin zitten om uit te zoeken of ik dit wel moest gaan beginnen. Maar wist je dat keurmerken voor specifieke beroepen juist worden opgestart door mensen in het vak die hier een intense passie voor hebben? Het is dus helemaal niet ongebruikelijk dat wij trimsters zelf een keurmerk oprichten.

KattentrimKeurmerk

Steeds meer vachtbesparend trimsters

Vachtbesparend én katvriendelijk hanteren heeft wat mij betreft de toekomst. Toen ik begon als trimster was het mijn missie om deze manier van werken meer bekendheid te geven en groot te maken.

Bloed, zweet en tranen heeft het gekost. Maar wat ben ik trots dat onze manier van werken inmiddels steeds meer landelijke bekendheid krijgt. Mijn website en social media trekt dagelijks vele 100den bezoekers. Allemaal catlovers die specifiek opzoek zijn naar een vachtvriendelijke manier van vachtverzorging.

Wekelijks krijg ik mailtjes gevestigde kattentrimsters het roer willen omgooien en ook vachtbesparend willen gaan trimmen. Of van aspirant trimsters die alleen willen gaan werken via de onze trimmethode.
Dit keurmerk moet er gewoon komen. Om onze manier van werken nog meer bekendheid te geven, als team sterker te worden, bij te leren en nog professioneler te worden!

Vóór en dóór kattentrimsters

Hoewel ik misschien de grondlegger ben van dit keurmerk, doe ik dit uiteraard niet alleen.

De screening wordt verzorgd door 4 onafhankelijke trimsters. Ik heb dus een screeningteam samengesteld. Zij beoordelen onafhankelijk van elkaar elke aanmelding en wordt er nagegaan of de betreffende trimster écht vachtbesparend en katvriendelijk werkt. Diploma’s, certificaten, ervaring, website, social media etc etc etc wordt uitgebreid bekeken.

KattentrimKeurmerk

Leren van elkaar

Elke deelneemster heeft inbreng tot het keurmerk en kan eigen tips en/of nieuwtjes delen. Het is echt bedoeld om van elkaar te leren, ervaringen te delen en katvriendelijk trimmen nog meer te ontwikkelen.

Dit keurmerk is niet alleen een sticker op de deur. Het toont aan dat deze trimster bijleert. Dat we onderling veel contact hebben en ons blijven ontwikkelen. En als einddoel natuurlijk: Het welzijn van de kat op de trimtafel nog meer verbeteren!

Kattentrimsters.nl

Sinds 2020 heb ik deze verzamelwebsite opgericht voor vachtbesparend kattentrimsters. Hierop kun je per provincie makkelijk een trimster die via onze methode werkt vinden.

Alle trimsters die het Keurmerk dragen, kun je herkennen aan het oranje vinkje op Kattentrimsters.nl

KattentrimKeurmerk

Welke trimsters dragen het KattentrimKeurmerk?

Hieronder een lijst van de trimsters die op het moment van deze blog het keurmerk bezitten:

Happycat – Marie Rademaker
Knappe Kat- Suus Kompier
Kattentrimsalon Felis – Suzanne Waterkott
Stars Kattenzorg – Marjan Happel
Katviseur – Coby Malogrino
Kattenadvies en verzorging – Ada van der Molen
Kat en zo – Meta Hollants
Kater en Ko – Karin van Breemen
Trimsalon Izzy’s Care – Bianca Verschuur
Cat Ready – Jacqueline Steneker
Rags for Life – Monique van Struijk
Kalumi – Claudia Erdtsieck
Trimsalons Furry Tails – Rita Dobrosch
Cat & Fur – Angelique de Langen
De Kattentrimbus – Hennie Schuit
Cats Only – Wendy Govers- van Thiel
PerfecteKat.nl – Desiree de Rue

Aanmelden?

Ben jij vachtbesparend trimster en wil jij je aanmelden voor het Kattentrimkeurmerk? Dat kan hier!

KattentrimKeurmerk

Lees ook deze blogs!

Waarom ik nooit meer huisbezoeken ga doen!
Unboxing Miaustore drinkfontein. Incl. YouTube video!
Vakopleiding kattentrimmen Cats Class (+ Kortingscode!)
REVIEW: Aqua Laser Haarverwijderaar – inclusief YouTube video!

Vergelijkbare berichten